Forum: Projeler trileri RSS
chcp 65001 ve .bat dosyaları
Sayfa:  önceki  1  2 
emre413 (Moderatör) #16
Kullanıcı başlığı: Celal Emre ÇİÇEK
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 62 mesaj · Konum: Kırıkkale
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Yanıtlanan mesaj ID 902
Galiba çevrilecek başka fonksiyon kalmamış make ile falan uğraştığınıza göre? Bu arada Ubuntu'da Emacs kullanıyorum (kullanıyorum dersem yalan olur bu arada C-h, M-x falan bunları zar zor çözdüm) d-mode'u kurdum. Ancak Emacs sadece kod renklendirmesi yapıyor galiba tamamlamayı göremedim? Ayrıca bir de keşke D için Eclipse gibi aşırı gelişmiş bir geliştirme ortamı olsa... Eclipse'e D sentaksını entegre eden bir paket(plug-in) var ama o da sadece renklendirme yapıyor. Eclipse C++ için çok iyi ben genelde onu kullanmayı tercih ediyorum. Tamamlama benim için çok önemli çünkü bir çok fonksiyonun ne işe yaradığını ben kod tamamlama bölümünden öğreniyorum. D için Ali hocam'a sanki kodlar vahiy olarak geliyor gibi görünüyor :) (nerden öğreniyorsa?) Windows'ta en iyi geliştirme ortamı şimdilik Code::Blocks gibi görünüyor...
canalpay (Moderatör) #17
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
emre413:
Galiba çevrilecek başka fonksiyon kalmamış make ile falan uğraştığınıza göre?

Harelde bize çalışın mesajı veriyorsun :-) Geriye zor fonksiyonlar kaldı. Benim yapabileceğim şeyler olduğunu sanmıyorum :-D Onun için proje ile ilgili diğer soruları soruyorum.

Editör olarak sana geany'yi önereceğim. Kapatma özelliğini açınca ( [ { otomatik kapatıyor. Fonksiyona gelecek parametreleri belirtiyor. Yanda değişkenleri fonksiyonları filan gösteriyor. Kapatma özelliğide var.
Ben nedense Code::Blocks'u sevemedim. İki saat kurmaktan usanmış olabilirim. Daha sitesi bile her zaman açılmıyor.
emre413 (Moderatör) #18
Kullanıcı başlığı: Celal Emre ÇİÇEK
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 62 mesaj · Konum: Kırıkkale
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
canalpay:
Harelde bize çalışın mesajı veriyorsun :-) Geriye zor fonksiyonlar kaldı. Benim yapabileceğim şeyler olduğunu sanmıyorum :-D Onun için proje ile ilgili diğer soruları soruyorum.

Editör olarak sana geany'yi önereceğim. Kapatma özelliğini açınca ( [ { otomatik kapatıyor. Fonksiyona gelecek parametreleri belirtiyor. Yanda değişkenleri fonksiyonları filan gösteriyor. Kapatma özelliğide var.
Ben nedense Code::Blocks'u sevemedim. İki saat kurmaktan usanmış olabilirim. Daha sitesi bile her zaman açılmıyor.

Yok yani yapabileceğim fonksiyon varsa yardımcı oluyum diye sordum. Code::Blocks da açma-kapama yapıp değişkenleri gösteriyor ama tabi import edilen modüllerdeki fonksiyonları falan göstermiyor. Eğer Eclipse D'ye destek verirse iddia ediyorum Eclipse'ten vazgeçemezsiniz. Ne güzel mesela C++'ta
 #include <iostream> 
diyoruz Ctrl-Space deyince modüldeki fonksiyonlar da dahil olmak üzere önümüze dökülüyor. Maalesef Code::Blocks'ta, Emacs'ta falan bu yok :(

Şu an Geany'i indirdim denedim ancak bu da Code::Blocks gibi. Bence hiç biri Eclipse'ın yerini tutamaz.
erdem (Moderatör) #19
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 978 mesaj · Konum: Eskişehir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Yanıtlanan mesaj ID 893
acehreli:
.profile'dan başka .bash_profile, .bashrc, vs. de var. (Komut satırı olarak bash kullandığını varsayarak.)

Ama sanırım .profile işe yarayacak...

Aslında burada linux altında dmd kurulumunda ufak eksiklikler var sanırım. Gentoo kullanırken gözüme çarpmıştı ama sonra unuttum :)

Burada path'i ekleyeceği dosya kullanıcının kullandığı kabuğa göre değişiyor. Şimdi hatırlayamıyorum bir komutla hangi kabukta çalıştığımızı öğreniyoruz. Eğer bash kabuğu kullanıyorsa .bash_profile'a eklememiz gerekiyor.

export PATH=$PATH=/usr/local/games:~/dmd/linux/bin

Bir de eğer path değişkeninde zaten başka değerler varsa bunları da :'dan sonra eklememiz gerektiğini ayrıca belirtmek gerekiyor sanırım.

Bir de Zafer arkadaşımızın hazırladığı D dili kurulum sihirbazı güncelliğini yitirmiş,
erdem (Moderatör) #20
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 978 mesaj · Konum: Eskişehir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Yanıtlanan mesaj #18
emre413:
Eğer Eclipse D'ye destek verirse iddia ediyorum Eclipse'ten vazgeçemezsiniz. Ne güzel mesela C++'ta
 #include <iostream> 
diyoruz Ctrl-Space deyince modüldeki fonksiyonlar da dahil olmak üzere önümüze dökülüyor. Maalesef Code::Blocks'ta, Emacs'ta falan bu yok :(

Ben de aynı şeyi Netbeans için düşünüyorum :)

Aslında Emacs'ta Visual Studio'nun Intellisense'ine benzeyen semantic var. Çok az kullandım. C++ kodlarken msfabbrev eklentisine çok alışmıştım. Örneğin iostream'i ve STL'de bulunan bir sürü using bildirimini eklemek için bir kaç kere ios, im ve bir kaç harf daha yazıyordum ve papam :) ! kodumuz hazır.

Ben gene de emacs kullanmaya alışanların diğer tüm IDE'lere göre daha hızlı kodladığını düşünüyorum. Netbeans'in güzel bir özelliği de emacs kullananların alışmış olduğu kısayolların bir çoğunun kullanılabilmesi. O yüzden hangi ortamda olursa olsun eğer bir C++ programı kodlayacaksam Netbeans'i tercih ederim. Ayrıca Netbeans sizin de bahsettiğiniz özelliklere benzer Emacs'ta olmayan bir sürü olanakla beraber geliyor.
emre413 (Moderatör) #21
Kullanıcı başlığı: Celal Emre ÇİÇEK
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 62 mesaj · Konum: Kırıkkale
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
erdem:
Ben de aynı şeyi Netbeans için düşünüyorum :)

Aslında Emacs'ta Visual Studio'nun Intellisense'ine benzeyen semantic var. Çok az kullandım. C++ kodlarken msfabbrev eklentisine çok alışmıştım. Örneğin iostream'i ve STL'de bulunan bir sürü using bildirimini eklemek için bir kaç kere ios, im ve bir kaç harf daha yazıyordum ve papam :) ! kodumuz hazır.

Ben gene de emacs kullanmaya alışanların diğer tüm IDE'lere göre daha hızlı kodladığını düşünüyorum. Netbeans'in güzel bir özelliği de emacs kullananların alışmış olduğu kısayolların bir çoğunun kullanılabilmesi. O yüzden hangi ortamda olursa olsun eğer bir C++ programı kodlayacaksam Netbeans'i tercih ederim. Ayrıca Netbeans sizin de bahsettiğiniz özelliklere benzer Emacs'ta olmayan bir sürü olanakla beraber geliyor.

Evet Netbeans da keza Eclipse gibi ve bende de yüklü ancak nedendir bilemem (bende yavaş çalıştığından olabilir) fazla kullanmıyorum. Eclipse da açılırken biraz geç açılıyor ancak kullanırken rahat.
acehreli (Moderatör) #22
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4527 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Emre, eğer zaten bilmiyorsan, wiki4D D için çok yararlı bir kaynak. Orada D için şu geliştirme ortamları listelenmiş:

  http://www.prowiki.org/wiki4d/wiki.cgi?EditorSupport

Özellikle Descent ve Poseidon'un adını duyuyorum.

Emacs için Ctrl-H'e bastıktan sonra t'ye basınca ders başlar. Ben Türkçeleştirmiştim de:

  http://acehreli.org/TUTORIAL.html

Emacs'te de *ilkel* bir tamamlama var. :) Bana en basit ve Emacs'te zaten kurulu olan yetiyor: bir kelimeyi yazmaya başlayıp M-/'e basarsan (yani Alt-/), o anda açık olan bütün Emacs pencerelerindeki kelimeler arasından seçip senin için yazıyor. Seçtiğini beğenmezsen bir daha M-/ yapıyorsun ve uyan başka bir tane gösteriyor. Akıllı bir algoritması olduğu için, öncelikle hemen az yukarıda kullanılmış olanı seçiyor. El ve kol ağrılarımın dinmesinde en büyük yardımcılardan birisi o. Emacs'te herşeyi yazmak zorunda değilim. (Zaten Emacs'e geçmemin *tek* nedeni, o zamanlar yaşadığım kol ağrılarıydı. :) )

d-mode ayrıca c-add-style düzeneğine de bağlı olarak kod standardını da hallediyor. Ben 'void main(){' yazdığım an kümeli parantez otomatik olarak aşağıya düşüyor ve satır 4 boşluk içerletiliyor:

void main()
{
    | <- İmleç tam buraya geliyor

D'de mantık C++'ya çok benzediği için ben çok zorlanmıyorum. Adamların belgeleri çok kısa yazılmış ama C++'ya benzetince kolay oluyor.

Emre, bakacak fonksiyon arıyorsan dmd klasörünün altındaki src/phobos/std/string.d dosyasının cmp fonksiyonuna biraz kafa yor. Türkçe konusunda yanlış çalışıyor. Bundan sonra onu düzelteceğiz. Daha ilginç bir problem... :)

Ali
acehreli (Moderatör) #23
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4527 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Erdem, ben de başta .bash_profile'ı yazmıştım ama IDE'lerde çalışmadı çünkü onlar tıklayarak çalıştırılmıştı. Bütün grafik ortamın da PATH'ini etkilemek istiyorsan .profile'a yazmak gerekiyor. Bu dosya yoksa sen oluşturabilirsin.

Var olan PATH'i bozmamak için ben zaten şöyle önermiştim:

PATH=$PATH:/home/kullanici_ismi/dmd/linux/bin

Oradaki $PATH, o andaki PATH değeri...

Ali
erdem (Moderatör) #24
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 978 mesaj · Konum: Eskişehir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Maalesef bazı linux dağıtımlarında .profile dosyası oluşturup içine PATH değerini yazmak bende çalışmamıştı. Denediğim dağıtımlar Gentoo, Pardus.. (Mint'de denemedim sanırım) Yani .profile dosyasına PATH değerini eklesem de PATH değişkenine eklemiyor. Şu an deneyemiyorum ama bence o kurulum kısmında ufak bir sorun var. Belki de PATH'i direkt /etc/profile dosyasına eklemek çözüm olabilir.
acehreli (Moderatör) #25
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4527 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Ah! Ben zaten düzeltme yazmıştım ama göndermeyi unutmuşum:

acehreli:
Bütün grafik ortamın da PATH'ini etkilemek istiyorsan .profile'a yazmak gerekiyor.

Bu konu bildiğimi sandığımdan daha da karışık. :) .profile'ın etkisini görmek için görsel ortamı başlatmak gerekiyor galiba. (Şimdi deneyemeyeceğim.)

Oraya PATH= yazdıktan sonra açılan konsollar etkilenmiyorlar.

.bash_profile da olmadı. .bashrc'ye yazmak çalıştı...

Ali
canalpay (Moderatör) #26
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Yanıtlanan mesaj #24
erdem:
Maalesef bazı linux dağıtımlarında .profile dosyası oluşturup içine PATH değerini yazmak bende çalışmamıştı. Denediğim dağıtımlar Gentoo, Pardus.. (Mint'de denemedim sanırım) Yani .profile dosyasına PATH değerini eklesem de PATH değişkenine eklemiyor. Şu an deneyemiyorum ama bence o kurulum kısmında ufak bir sorun var. Belki de PATH'i direkt /etc/profile dosyasına eklemek çözüm olabilir.
   

Ben pardus kullanıyorum. Ali Bey'in dediği yerde profile dosyasını bulamamıştım :-) /etc/profile dosyasını değiştirdim oldu. :-)
erdem (Moderatör) #27
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 978 mesaj · Konum: Eskişehir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
canalpay:
Ben pardus kullanıyorum. Ali Bey'in dediği yerde profile dosyasını bulamamıştım :-) /etc/profile dosyasını değiştirdim oldu. :-)

Zaten .profile .bash_profile ya da .bashrc dosyaları ev dizininde yoksa oluşturup içine bunları yazmak gerekiyor. Hazır olarak bulunmuyor yani :)
canalpay (Moderatör) #28
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
erdem:
Zaten .profile .bash_profile ya da .bashrc dosyaları ev dizininde yoksa oluşturup içine bunları yazmak gerekiyor. Hazır olarak bulunmuyor yani :)

Benim gibi cahil kullanıcı nereden bilecek :-) Orada profile yazıyor. Bende bakıyorum yok. Sonra profile diye aratıyorum. Bulduğum en düzgün profile dosyasına yazıyorum :-D

Neyse çalıştı mı çalıştı :-) Gerisi önemsiz. Ayrıca dediğiniz boş bir .profile dosyası oluşturup içine sadece PATH=$PATH:/home/kullanici_ismi/dmd/linux/bin yazmak çalıştıracak gibi geliyor. Belki çalışır ama bana en azından bir iki ekleme yapılması gerekir gibi geliyor. örneğin başına!/usr/bin/bash eklemek gibi. Tabii bilmediğim şeyler hakkında boş konuşmak istemiyorum ama bana açıkcası öyle geliyor.
erdem (Moderatör) #29
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 978 mesaj · Konum: Eskişehir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Yanıtlanan mesaj ID 871
canalpay on 2009-09-19, 12:53:
canalpay:
- chcp 65001 yapmaya çalışacam: Yapmayı denedim ama beceremedim.
Bu şimdilik imkansız gözüküyor. Çünkü cmd'yi açıp chcp 65001 dediğimde ve sonra bat dosyasını çalıştırdığımda hiç bir şey olmuyor. Sadece bir satır atlıyor. Ama chcp 65001 yazıp sonra el ile derleme kodu yazdığımda tıkır tıkır çalışıyor.

Aslında sen bunu yazalı aradan bayağı zaman geçmiş ama belki işine yarayabilir diye yazıyorum :)

Chcp'yi kullanabilmek için unicode gerektiren  her batch dosyası satırına chcp'yi aşağıdaki gibi eklemek gerekiyormuş:

chcp 65001 > nul && <gercek komut burada>

Örnek:

@C:\WINDOWS\system32\chcp.com 65001 >nul && tail.exe -f %1

Konsoldan çıktı alabilmek için true type bir yazı tipi, örneğin Lucida Console.

Bir dosyaya çıkış yapmak için komut satırının da Unicode olarak çalıştırılması gerekiyormuş. Bu yüzden batch komutunu (script) bu şekilde başlatmak gerekiyormuş.

cmd /u /c <batch dosyası komutu>
Doğrulama Kodu: VeriCode Lütfen resimde gördüğünüz doğrulama kodunu girin:
İfadeler: :-) ;-) :-D :-p :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O
Özel Karakterler:
Sayfa:  önceki  1  2 
Forum: Projeler trileri RSS
Bağlı değilsiniz. · Şifremi unuttum · ÜYELİK
This board is powered by the Unclassified NewsBoard software, 20100516-dev, © 2003-10 by Yves Goergen
Şu an: 2017-11-17, 16:46:09 (UTC -08:00)