Forum: Ders Arası RSS
Windows 7 ile paralel port erişimi
Sayfa:  önceki  1  2 
zafer #16
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 700 mesaj · Konum: Ankara
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Yanıtlanan mesaj ID 6714
erdem:
basitçe yaptığı delikli deneme kartı (breadboard) üzerinde bulunan 4 tane ledi yakıyor. Aslında burada ledleri yakan program da çok basit

Aslında göründüğünden çok daha basitmiş. Ancak bilmeyince herşey gibi zor tabi :)

Peki yaz() metodu ya da aslında Out32() metodu nerede? Yukarıda bahsedilen kütüphane içerisinde mi tanımlı? D ile direk porta erişim yapılabilek bir kütüphane yok sanırım?
https://github.com/zafer06 - depo
erdem (Moderatör) #17
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 981 mesaj · Konum: Eskişehir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Evet aynen şimdilik D ile direkt olarak portlara erişim sağlayan kütüphane yok.

Out32() metodu inpout32.dll dosyasının içinde gömülü durumda  ;-)
Avatar
Salih Dinçer #18
Üye Ock 2012 tarihinden beri · 1912 mesaj · Konum: İstanbul
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Yanıtlanan mesaj ID 6643
erdem on 2012-07-11, 04:50:
Hımm. Şimdi bu makaleyi okuduktan sonra konunun detaylarını yavaş yavaş anlamaya başlıyorum.

Buna göre C ilintileri yazarken ilkönce derleme anında mı yoksa çalışma zamanında mı kütüphaneyi bağlayacağımıza karar vermemiz gerekiyor.  Derleme anında derken C kütüphanelerini ya da program parçalarını direkt olarak bağlamayı kasdediyoruz. Çalışma zamanı derken de paylaşımlı bir kütüphaneyi (dll, so vs..) gibi programın çalışması sırasında yüklemeyi kasdediyoruz. Burada bağlayıcı bir bağlama işlemi gerçekleştirmiyor.

Posix tabanlı sistemlerde D C ABI'den anladığı için bağlama işlemini kolaylıkla gerçekleştirebiliyoruz. Windows tarafında ise 4 tane farklı program parçacığı biçemi var: COFF, OMF, ELF. DMD (Burada program parçacığını object file anlamında kullandım. Ali bey böyle diyordu sanırım)

DMD oldukça eski bir bağlayıcı olan Optlink'i bağlayıcısını ve OMF kullanıyor. GDC'nin Windows uyarlaması MinGW ise ELF destekliyor. Microsoft Visual Studio ile gelen derleyici de COFF kullanıyor.

Elle DLL dosyalarını yüklediğimizde uygulamamız ile DLL arasındaki etkileşim sadece bellek düzeyinde oluyor.

Yok eğer derleme anında kütüphaneyi kullanmak istiyorsak program parçacığının biçemi burada bağlayıcının davranışını belirliyor. Eğer bağlayıcı program parçacığının biçimini tanımazsa, çalıştırılabilir bir dosya oluşmuyor. Bu durumda karşımıza şu seçenekler çıkıyor:

- C kütüphanesini D bağlayıcısının anlayabileceği biçimde program parçaları oluşturabilen bir derleyici ile derlemek.

- Program parçalarını uygun biçime çevirmek için bir dönüştürücü araç kullanmak.

- Bir DLL'nin içinden bağlayıcı kütüphane oluşturabilen bir program kullanmak.
Önceki sayfadaki bu iletiyi işaretlediğimi ama okumayı ihmal ettiğim belirtmeliyim...:(

Az önce Erdem, MVC ile ilgili başlıkta gündeme getirince, ben bunu bir yerden hatırlıyorum dedim kendi kendime. İş yoğunluğu nedeniyle kaynamış gitmiş. İsterseniz bu konuya buradan devam edelim? Belki de kütüphane ve ilintiler hakkında yeni bir başlık oluşturup bunları bir araya getirmek de iyi filir olabilir. Çünkü bu değerli bilgiler başka iletiler arasında kaynayıp gidiyor maalesef.

Teşekkürler...
Bilgi paylaştıkça bir bakmışız; kar topu olmuş ve çığ gibi üzerimize geliyor...:)
Bu mesaj Salih Dinçer tarafından değiştirildi; zaman: 2012-08-13, 14:43.
Doğrulama Kodu: VeriCode Lütfen resimde gördüğünüz doğrulama kodunu girin:
İfadeler: :-) ;-) :-D :-p :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O
Özel Karakterler:
Sayfa:  önceki  1  2 
Forum: Ders Arası RSS
Bağlı değilsiniz. · Şifremi unuttum · ÜYELİK
This board is powered by the Unclassified NewsBoard software, 20100516-dev, © 2003-10 by Yves Goergen
Şu an: 2017-11-22, 04:58:54 (UTC -08:00)