Forum: Projeler trileri RSS
Projeyi linux ve windows olarak ikiye ayırdım
acehreli (Moderatör) #1
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4428 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Konu adı: Projeyi linux ve windows olarak ikiye ayırdım
Artık Linux programcıları linux klasörü altında 'make' yazacaklar, Windows programcıları da 'windows' klasörü altındaki araçları kullanacaklar.

windows klasörü henüz boş. Orayı Can dolduracak.

Linux'çuların bilmesi gerekenler:

- Bir de 'temizle' hedefi ekledim: 'make temizle', bütün oluşturulan dosyaları siler

- Artık herşek linux/build klasörü altında oluşuyor; deneme programı, html klasörü, vs.

Ali
canalpay (Moderatör) #2
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Doldurdum. Sayenizde hiç alakam yokken hayatımda bat dosyası bile açmamışken(Virüs yazılabiliyor galiba. En basitinden önemli her şeyinizi sildirebilir.) .bat ile uğraşıyorum :-D

Bu arada bütün bat dosyalarını ayrı yapıyorum. Ne isterseniz ona tıklarsınız. Windowscular Linuxcular gibi konsol kullanmayı sevmez.(Ben çok severim. Hiç gui programlamadığım için. :-) )onun için kendimiz istediğimizi seçip tıklıyoruz. Herşey mouse ile klavye kullanmaya gerek bile yok :-)

.Bat dosyasını gönderdikten sonra windows klasörüne yüklü olmasından dolayı oluşan bir hata keşfettim. Biraz önce onu halledip tekrar gönderdim. Ama log mesajı eklemeyi unuttum. Sonradan log mesajı ekliyebiliyor muyuz ?
canalpay (Moderatör) #3
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Windows'cuların bilmesi gerekenler:

Yapılanlar:

- temizle.bat ekledim temizle'ye tıklayarak bütün oluşturulan dosyalar temizleyebilirsiniz.

Yapılacaklar:

- chcp 65001 yapmaya çalışacam: Yapmayı denedim ama beceremedim.

- Artık herşeyi windows/build klasörü altında oluşturulacak; deneme programı, html klasörü, vs.


Evet Ali Bey'i kopyalayarak ve windows'un sorunlarını aşarak ilerliyorum :-)
Önerilerinizi bekliyorum.
canalpay (Moderatör) #4
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Belge ile temizle'nin pause'lerini(yani: devam etmek için bir tuşa basını) kaldırayım mı ? Deneme ile hız testinin çıktısını görmek gerektiği için kaldırmıyorum. Ama Belge ile temizle'nin çıktıları gerekli mi ?
acehreli (Moderatör) #5
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4428 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Windows klasöründe istediğini yapabilirsin.

Genel olarak sorulması gerekenler şunlar: Bu değişiklik, hangi ihtiyacı karşılıyor? Aynı işi daha uygun başka şekilde yapabilir miyim? vs.

Eğer bana soruyorsan, ben Türkçe harf kullanımıyla ilgili bir projenin "bekleme" (pause) ile ne işi olduğunu anlayamıyorum.

Eğer programın çalıştığı pencere tıklanıp açıldıktan sonra uçup gidiyorsa, bu, o pencereyi açan ortamın bir sorunudur ve o ortamda giderilmelidir. Eskiden "pencereyi kapatma" diye bir seçenek vardı. Belki de uygun olan çözüm odur.

Düşünsene, başka bir Windows programcısı da .bat dosyalarını komut satırından çalıştırıyor olsun... Tıklayıcıların rahatı için eklenmiş olan PAUSE onların işini bozmaz mı?

Veya, .bat dosyalarını başka .bat dosyalarından çağrıldığını düşün... Başında bir insan sürekli PAUSE'ları geçmek için tuşa mı basacak? Kaç kere?

Olay şu: PAUSE'ların, senin programınla hiçbir ilgisi yok. Onlar, senin programının asıl işi ile ilgili değil. Demek ki senin programında olamaz.

Ek olarak, aynı sorundan kurtulmak için main()'lerin sonuna da benzer bekletme satırlarının konması da eğreti ve uygun olmayan çözümdür. Bunları kabul etmemeliyiz.

Özetle: PAUSE, senin sorununu tesadüfen ve bir yan etki olarak çözüyor. Senin sorununun çözümü başka yerde...

Ama tekrar: Windows klasöründe istediğini yapabilirsin. :)

Ali
canalpay (Moderatör) #6
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Yanıtlanan mesaj #4
deneme.html
string.html
uni.html
deneme.exe
deneme.map
deneme.obj


temizle.bat ta bunlar var. Eksik kalan bir şey kaldı mı ?


Birde Ali Bey ya ben sizi anlamadım yada siz beni. Biliyorsunuzki windowsun komut satırı utf-8'i desteklemiyor. Biz desteklemesi için chcp 65001 yazıyoruz. Hatta bunu bize siz söylediniz. Ben bunu elle yapmak yerine bat dosyası ile halledip kullanıcıları uğraştırmamak istiyorum. Bunun pause ile alakası yok.

pauseye gelince windowsta bat dosyasını açıyorsunuz bat dosyası emrettiklerinizi yapıyor ve anında kapanıyor. Ama bizim deneme.d de gelen çıktıyı görmemiz gerekiyor. Ben bunu pause komudu ile hallediyorum. Evet tam olarak bunun için yaratılmamış olabilir ama benim işimi tam olarak görüyor. BElki bu iş için yarıtılmış bir kod vardır ama ben bunu bilmiyorum. Hatta bat ile ilgili hiç bir şey bilmiyorum. Ama sırf bu proje için bazı komutları öğrenmeye karar verdim.( Bu arada siz pause komutunun windowda ne yaptığını bilyor musunuz ? )
Ama sizce kulllanıcının temizle.bat ve belge.bat içindeki komutların çıktıları görmeye ihtiyacı var mı ?
Yoksa direk pencere kapansın mı ? Asıl sorum bu.
acehreli (Moderatör) #7
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4428 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
canalpay:
Eksik kalan bir şey kaldı mı ?

Bence hepsi o.

Biliyorsunuzki windowsun komut satırı utf-8'i desteklemiyor. Biz desteklemesi için chcp 65001 yazıyoruz.

Yani utf-8 destekleniyor... ;)

Ben bunu elle yapmak yerine bat dosyası ile halledip kullanıcıları uğraştırmamak istiyorum.

Bence çok iyi bir fikir. Neden çalışmadığını bilmiyorum.

pauseye gelince windowsta bat dosyasını açıyorsunuz bat dosyası emrettiklerinizi yapıyor ve anında kapanıyor. Ama bizim deneme.d de gelen çıktıyı görmemiz gerekiyor.

Öyle olması gerekmiyor.

Eğer çıktıyı görmemiz gerekiyorsa ve tıklayınca ekran kayboluyorsa, başlatma yöntemimizde bir yanlışlık var demektir. Başlatma yöntemi bizim ihtiyacımızı karşılamıyor.

Ben bunu pause komudu ile hallediyorum. Evet tam olarak bunun için yaratılmamış olabilir ama benim işimi tam olarak görüyor.

Başka birisi de çıkıp pacmam gibi bir oyun başlatsa? O da işimizi tam olarak görür. Kabul eder misin? Veya Microsoft Word açılsa? Aynı derecede ilgili: ikisi de pencerenin kaybolmamasını sağlıyor.

BElki bu iş için yarıtılmış bir kod vardır ama ben bunu bilmiyorum.

Çözümün kodla ilgisi yok. Çözüm, tıklama hareketine cevap veren ortamda. "Tıklayarak başlattığım pencere kapanmasın" gibi bir seçenek olması gerek. Mutlaka vardır. Yıllar önec bile vardı. Eğer yoksa, tıklayarak başlatmayız olur biter. Anlıyor musun: Bunun projemizle bir ilgisi yok. Tıklayarak başlatma diye bir olay bizimle ilgili değil. Biz, iki tane .d dosyası oluşturma projesiyiz. make demeliyiz ve bütün iş hallolmalı... Bu kadar basit olmalı.

Veya şimdi Windows ortamında deneme yazacağız ve olacak... Neden bir de fazladan tuşa basmak zorunda kalalım?

( Bu arada siz pause komutunun windowda ne yaptığını bilyor musunuz ? )

Biliyorum. Windows deneyimim yok gibi görünmesini istemem. Windows NT ortamında ürün geliştiren firmalarda da çalışmıştım.

Ama sizce kulllanıcının temizle.bat ve belge.bat içindeki komutların çıktıları görmeye ihtiyacı var mı ?
Yoksa direk pencere kapansın mı ? Asıl sorum bu.

Bildiğim kadarıyla tek kullanıcı sensin. Sana soralım: Çıktıları görmeye ihtiyacın var mı? Varsa neden programı pencerenin kapandığı bir şekilde başlatmaya çalışıyorsun?

Ali
canalpay (Moderatör) #8
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
acehreli:
Bildiğim kadarıyla tek kullanıcı sensin. Sana soralım: Çıktıları görmeye ihtiyacın var mı? Varsa neden programı pencerenin kapandığı bir şekilde başlatmaya çalışıyorsun?

İki tıkla denemeyi başlatmak, başlat çalıştır diyip cmd açıp onu cd gideceğimizadres yazıp sonra deneme yazmaktan daha kolay olduğu için :-) Bu arada tek kullanıcı ben olabilirim ama ilerde windows kullanıpta kütüphane ile ilgili işleri yapamayacak kullanıcılar olacaktır. C unix sistemler için tasarlandığı halde windowsta belki unix sistemlerinden daha çok kullanılıyorsa açıkca bu olacaktır. Yoksa bende de linux dağıtımı yüklü. En fazla yapacağım şey bilgisayarı yeniden başlatmak olacak. Bu arada benim görmeye ihtiyacım var çünkü bu bat dosyasını ben geliştirdiğim için hatasını görmeliyim. Ama diğer windows kullanacak kullanıcının var mı bilemem.

acehreli:
Yani utf-8 destekleniyor... ;)

Öntanımlı desteklemiyor demek istemiştim. ;-)
acehreli:
Bence çok iyi bir fikir. Neden çalışmadığını bilmiyorum.


Ben bunu halledeceğim. Büyük ihtimalle çalışıyor ama pause'nin işlevini yitirmesine sebep oluyor.

Bu arada pause kullanmamın asıl nedeni bir çok ekranda(Geany olsun Öyle bekletiyor.) bu yöntemi kullanıyor. Yada buradaki bir kullanıcı gibi din.readf() kullanması. Denemenin sonuna windows için bunu ekleyemiyeceğimize göre bunu pause ile halledeceğim. readf ile bekleten varsa bu kişi windoes kullanıyordur yani ben yalnız değilim :-D Tabiki her zaman windows kullanmıyordur ama bende ona bakarsanız linux kullanıyorum ama her zaman değil.


Bu arada projenin sayfasını kan gölüne çevirmişim :-D  5 tane eksi var beşide benim :-)  Yani yolladığım her bir şeyin %50 si eksi alıyor. Bu konuda kimse benimle yarışmasın ezer geçerim. :-D  Valla gördükçe kod yazmayasım yazsamda göndermeyesim geliyor.  :blush:
acehreli (Moderatör) #9
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4428 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
canalpay:
İki tıkla denemeyi başlatmak, başlat çalıştır diyip cmd açıp onu cd gideceğimizadres yazıp sonra deneme yazmaktan daha kolay olduğu için :-)

Pencereyi açık tutmuyor musun? Gerçekten öyle mi başlatıyorsun? :)

Benim yöntemim iki tıktan daha hızlı: Alt-Tab ile cmd penceresine geçmek, yukarı oka basıp en son komutu çağırmak ve Enter'a basmak...

Ama konuyla bir ilgisi yok tabii...

Bu arada tek kullanıcı ben olabilirim ama ilerde windows kullanıpta kütüphane ile ilgili işleri yapamayacak kullanıcılar olacaktır.

Zaten o kullanıcıların tuşa basmak zorunda kalacaklarını söylemeye çalışmıştım. Alt-Tab, yukarı ok, Enter... Ek olarak bir de PAUSE'u geçme zahmeti...

Hatta: Başka bir kullanıcı bu .bat komutlarını başka bir .bat içine koyacak ve herhangi bir nedenle, belki de bir test amacıyla, on bin kere çalıştıracak. Bu PAUSE'lar yüzünden sürekli olarak parmağı klavyede olmak zorunda kalmaz mı?

Yoksa bende de linux dağıtımı yüklü. En fazla yapacağım şey bilgisayarı yeniden başlatmak olacak.

Artık kimse öyle yapmıyor. O iş sanal makinelerle çok kolay.

Bu arada pause kullanmamın asıl nedeni bir çok ekranda(Geany olsun Öyle bekletiyor.) bu yöntemi kullanıyor.

O çok önemli bir konu: Eğer Geany bizim system(pause) gibi bir şey yazmamızı istiyorsa, bu hâlâ yanlış.

Ama eğer Geany kendisi bir tuşa basmamızı istiyorsa, doğru çözmüşler demektir. Yani benim söylemeye çalıştığım gibi, çözüm, programı başlatan ortamda çözülmüş; Geany'de. (Tabii hiç bilmeden söylüyorum.)

Yada buradaki bir kullanıcı gibi din.readf() kullanması.

Doğru çözüm değil: ilgisiz bir işlemin yan etkisinden yararlanıyor.

Denemenin sonuna windows için bunu ekleyemiyeceğimize göre bunu pause ile halledeceğim. readf ile bekleten varsa bu kişi windoes kullanıyordur yani ben yalnız değilim :-D

Ben pacman'i çağırdığım için yalnız kalacağım demektir. ;)

5 tane eksi var beşide benim :-)

Yalnızca beklentileri arttırmak için öyle yaptım... :) Örneğin bir kod standardımız varsa ve kod ona uygun değilse, kodun kabul edilmemesi gerek.

Ali
canalpay (Moderatör) #10
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
acehreli:
Benim yöntemim iki tıktan daha hızlı: Alt-Tab ile cmd penceresine geçmek, yukarı oka basıp en son komutu çağırmak ve Enter'a basmak...


Bilgisayarı yeniden başlattığında yaptıklarımı yapmak zorundasınız.

acehreli:
Hatta: Başka bir kullanıcı bu .bat komutlarını başka bir .bat içine koyacak ve herhangi bir nedenle, belki de bir test amacıyla, on bin kere çalıştıracak. Bu PAUSE'lar yüzünden sürekli olarak parmağı klavyede olmak zorunda kalmaz mı?

Tamam pauseleri kaldıracağım.

acehreli:
Artık kimse öyle yapmıyor. O iş sanal makinelerle çok kolay.

Ekran kartım ati. Dahasını söylememe gerek var mı ? Windows çökerse Linux, Linux çökerse Windows kullanacağım. Bunu sanal makine yapamaz. :-D Bildiğim kadarıyla bazı sorunlarıda oluyor usb ile ilgili olsun. Windowsu kurma sebeplerinden biride donanım ihtiyaçlarını sağlamak.

O çok önemli bir konu: Eğer Geany bizim system(pause) gibi bir şey yazmamızı istiyorsa, bu hâlâ yanlış.

Ama eğer Geany kendisi bir tuşa basmamızı istiyorsa, doğru çözmüşler demektir. Yani benim söylemeye çalıştığım gibi, çözüm, programı başlatan ortamda çözülmüş; Geany'de. (Tabii hiç bilmeden söylüyorum.)

Devam etmek içinbir tuşa basmamızı istiyorlar. Bunu da tahminim pause ile yapıyorlar. Çünkü benim .bat dosyam ile aynı şekilde çalışıyor :-)

acehreli:
Yalnızca beklentileri arttırmak için öyle yaptım... :) Örneğin bir kod standardımız varsa ve kod ona uygun değilse, kodun kabul edilmemesi gerek.

Ben ilk önce gönderip sonra düzeltme taraftarıyım. Çünkü sonuçta hem belirli bir taslağımız olur hem de ben bunu yaptım küçük ayrıntılar kaldı sen buna geçme mesajı veririz diye düşünüyorum.

Ceviz.net yönetim kadrosundaki saran.sancar adlı kişinin yaso takma adlı kişi ile beraber geliştirdiği yasoportala bakıyordum. Onlarda bizim gibi yapmışlar ama çok fazla güncellendiği halde şu iki husus dikkatimi çekti: Log mesajlarını yazmışlar ama bazen log mesajına yazılmayacak şeyler olabilir. Bunlarada log mesajı yazmak için kendilerini zorlamamışlar. İlk önce taslağı gönderip sonra hatalarını düzeltmişler. Sonuçta svn geliştiriciler için yazılmış. Kodun çalışması bile benim için önemsiz geliyor.  Ve sonuncusu o kadar önemli değil.

Birde yazdığım mesajı hatırlatıyorum:
.Bat dosyasını gönderdikten sonra windows klasörüne yüklü olmasından dolayı oluşan bir hata keşfettim. Biraz önce onu halledip tekrar gönderdim. Ama log mesajı eklemeyi unuttum. Sonradan log mesajı ekliyebiliyor muyuz ?
acehreli (Moderatör) #11
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4428 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
canalpay:
Bilgisayarı yeniden başlattığında yaptıklarımı yapmak zorundasınız.

Yani bir kaç ayda bir yaptığımız bir iş hızlanacak diye günde bir kaç on kere yapacağımız şeyleri mi etkileyeceğiz. Kusura bakma ama bana hiç mantıklı gelmiyor.

acehreli:
Ekran kartım ati. Dahasını söylememe gerek var mı ?

Ben hiçbir şey anlamadım. (?)

Windows çökerse Linux, Linux çökerse Windows kullanacağım. Bunu sanal makine yapamaz.

Yaptığın yöntemin yanlış olduğunu söylemedim ki. Evet, sanal makine yapamaz ama konuyla ilgisini kuramıyorum. Yine dual-boot kullanmaya devam edebilir ve her bir işletim sistemi altında diğerini de sanal makine olarak tutabilirsin.

Ben yalnızca Linux kullanmak için reboot gerekmeyebileceğini söylemek istemiştim.

O çok önemli bir konu: Eğer Geany bizim system(pause) gibi bir şey yazmamızı istiyorsa, bu hâlâ yanlış.

Ama eğer Geany kendisi bir tuşa basmamızı istiyorsa, doğru çözmüşler demektir. Yani benim söylemeye çalıştığım gibi, çözüm, programı başlatan ortamda çözülmüş; Geany'de. (Tabii hiç bilmeden söylüyorum.)

Devam etmek içinbir tuşa basmamızı istiyorlar. Bunu da tahminim pause ile yapıyorlar. Çünkü benim .bat dosyam ile aynı şekilde çalışıyor :-)

İşte olayın püf noktası orada. Devam etmemiz için tuşa basmamızı isteyen, bizim kendi programımız değil, Geany... Farkını görüyor musun? Yani bir kaç kere tekrarladığım gibi, "programı başlatan ortam", yani Geany, o sorunu çözmüş.

İşte doğru çözüm o. Eğer Windows'un cmd penceresi ekranda kalacak şekilde ayarlanabiliyorsa, iyi; ayarlanamıyorsa bu iş için kullanışlı değil. (Bu arada, ayarlanabildiğinden eminim.)

Geany altında yazılan programın tuşa basılmasını istemesiyle Geany'nin tuşa basılmasını istemesi arasında çok büyük bir fark var ve anlaşabilmemiz için bu farkı görmen gerekiyor.

Tuşa basılmasını Geany'nin istemesi doğrudur, çünkü programı başlatan ortam odur.

Bizim yazdığımız programın tuşa basılmasını istemesi yanlıştır, çünkü programımızın işi tuşa basmak değil, örneğin tetris oynatmaktır.

Ben ilk önce gönderip sonra düzeltme taraftarıyım. Çünkü sonuçta hem belirli bir taslağımız olur hem de ben bunu yaptım küçük ayrıntılar kaldı sen buna geçme mesajı veririz diye düşünüyorum.

Neden? Kazanç ne? Kodlama standardı var ama uygulamaya gerek mi yok? Varsa uygulamamak için neden ne?

Kullandığın geliştirme ortamını kodlama standardımıza uygun olarak mı ayarlayamadın?

Anlayamıyorum gerçekten... (?)

Ceviz.net yönetim kadrosundaki saran.sancar adlı kişinin yaso takma adlı kişi ile beraber geliştirdiği yasoportala bakıyordum. Onlarda bizim gibi yapmışlar ama çok fazla güncellendiği halde şu iki husus dikkatimi çekti: Log mesajlarını yazmışlar ama bazen log mesajına yazılmayacak şeyler olabilir. Bunlarada log mesajı yazmak için kendilerini zorlamamışlar.

Log mesajı yazılmayacak şeyler ne olabilir? İsmi koyulamayan bir değişiklik olabilir mi?

Eğer değişiklik küçükse, mesajı da küçüktür ve yazılmama nedeni iyice garip hale gelir. Örneğin "yazım hatası". O kadar... Ve bunun müthiş yararı olur: Listeye bakan kişi artık merakta değildir, küçük bir değişiklik olduğunu bilmektedir.

Takım değil mi bu? Arkadaşlara yardım etmek istemiyor muyuz? Bir kişinin ölçülemeyecek kadar küçük rahatı için N-1 kişi rahatsız olmayacak mı? Mesajı yazmayanın kazancı 5 saniye...

İki kişilik projelerde isteyen istediğini de yapabilir ama ben safça burada kendi bildiğim ortamların kurallarını getirmeye çalışıyorum. Belki de yanlışları gerçekten yaşayarak görmen daha iyi.

Ama inan bana, çalıştığım hiçbir ortamda log mesajı olmayan en ufak bir ek yapılamaz. Bu o kadar acayip bir kavram ki, üzerinde konuştuğuma bile şaşırıyorum.

Bu arada ben de çok şey öğreniyorum: Çok daha az doğrucu olmalı ve herkesin yaşayarak görmesini beklemeliyim.

İlk önce taslağı gönderip sonra hatalarını düzeltmişler.

Neden? Bunun ne yararı var? Yanlışlıkla hatalı kodu anlarım ama bilerek hatalı kodu anlayamam. Eğer sistemin hiçbir tarafına bağlı değilse, boş fonksiyonlar eklenebilir. Benim trileri'ne yaptığım ilk kabuk fonksiyonu hatırlıyor musun?

O boş kodun bile birim testi vardı. Yanlış bir birim testti ama eklenen her kod kesinlikle projeyi bozmamalıdır. Takım?

Sonuçta svn geliştiriciler için yazılmış. Kodun çalışması bile benim için önemsiz geliyor.

Bu söylediğini anlamadım. Yani bir kişi çalışmayan kod ekleyecek, N-1 kişi 'svn up' yapıp çuvallayacaklar öyle mi? Neden? Bunun ne yararı var? N-1 tane zarar görüyorum.

Lütfen bana bunun tek bir yararını söyler misin? Geliştiricilerden birisi neden çalışmayan kod eklemek için sabırsız? Neden önce kendi alanında çalıştırıp sonra eklemiyor. Neden?

Birde yazdığım mesajı hatırlatıyorum:
.Bat dosyasını gönderdikten sonra windows klasörüne yüklü olmasından dolayı oluşan bir hata keşfettim. Biraz önce onu halledip tekrar gönderdim. Ama log mesajı eklemeyi unuttum. Sonradan log mesajı ekliyebiliyor muyuz ?

A anladım: bilmiyor olsam bile bir şey söylememi bekliyorsu; belki unutmuşumdur diye... :) KUsura bakma, ben bu sorunun yanıtını bilmiyorum. :(

Ali
canalpay (Moderatör) #12
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Ekran kartım ati. Dahasını söylememe gerek var mı ?


Ati sürücü konusunda windowsta bile başarısız olduğunu duymuştum. Ama linux'ta tam bir facia. Linux'ta ekran kartı sorunu varsa  ekran kartı %80 atinindir. Birde linux sürücüsünün kaynak kodlarıda açık değil. Kendileride geliştiremiyor. Bizde ati mağduru oluyoruz. Bu sorunu ati sadece yeni ekran kartlarına sürücü çıkartarak aşıyor artık. Eski ekran kartlarına hiç bir şey yapmıyor. Özgür yazılımda burada yardımcı oluyor ve onlarda eskilerine sürücü çıkartıyor. Bu sorunu böyle hallediyorlar.

1-2 yıl önce Linux'a yeni başlayan her ati kullanıcısı Linux'a yada ati'ye saygılarını söyler ve çeker giderdi.
acehreli:
Ben yalnızca Linux kullanmak için reboot gerekmeyebileceğini söylemek istemiştim.

Sağolun. Benim zaten Linux üzerinde virtualbox kurarak deneyim sahibi olmuştum. Çok hoş bir deneyim değildi. Asla windows'u başlatmak kadar iyi olamaz. En basitinden Lİnux ve Windowsu açtığınız için ikiside ram yiyecek. Eğer sisreminiz o kadar iyi değilse bu biraz sorun olur. Ama basit bir iş için windows kullanmak zorunda kalıyorsanız evet sanal makine çok iyi, çok pratik.

acehreli:
A anladım: bilmiyor olsam bile bir şey söylememi bekliyorsu; belki unutmuşumdur diye... :) KUsura bakma, ben bu sorunun yanıtını bilmiyorum. :(

"Lütfen 'log message'ı olmayan ek yapmayalım" dediğiniz için bunu söyledim. Büyük ihtimalle bunu derken mesajımı bile okumadığınız için log mesajını koymayı unuttuğumun farkına varmamışsınızdır diye tekrar tekrar yazdım.

acehreli:
İşte doğru çözüm o. Eğer Windows'un cmd penceresi ekranda kalacak şekilde ayarlanabiliyorsa, iyi; ayarlanamıyorsa bu iş için kullanışlı değil. (Bu arada, ayarlanabildiğinden eminim.)
Ben ayarlayamadığım için en iyi çözüm olarak onu getirdim. Pause'yi sileceğim. Kullanıcı bir zahmet çalıştırdan başlatsın.

acehreli:
İki kişilik projelerde isteyen istediğini de yapabilir ama ben safça burada kendi bildiğim ortamların kurallarını getirmeye çalışıyorum. Belki de yanlışları gerçekten yaşayarak görmen daha iyi.

Ama inan bana, çalıştığım hiçbir ortamda log mesajı olmayan en ufak bir ek yapılamaz. Bu o kadar acayip bir kavram ki, üzerinde konuştuğuma bile şaşırıyorum.

Bu arada ben de çok şey öğreniyorum: Çok daha az doğrucu olmalı ve herkesin yaşayarak görmesini beklemeliyim.


Dediklerinize aslında harfi harfine katılıyorum.(Hatalı yazımlar hariç :-) ) Ama bu projenin aslında çok basit bir proje olduğunu sizin isteseniz benim yaptıklarımı çok kısa bir sürede yapabilecenizi ama sırf benimde D'yi öğrenebilme ve projede çalışabilme adına projeye dahil ettiğinizi hepimiz biliyoruz.

Ama bence bu basit projede bu kadar kuralcı olmaya gerek yok demek istiyorum. Mesela ben bir kodu geliştirebildiğim kadar geliştirsem svn'ye atsam. Sizde orada eksiklerimi söyleseniz. Bende orada hemencecik bir şeyler kapmaya çalışsam daha iyi olmaz mı ? Yeni projede daha büyük bir projeye başlarız. Herkes kurallar uyar diye düşünmüştüm. Sonuçta bu projeye başlamadan önceki asıl hedefimiz bir şeyler öğrenmekti. Belki siz burada benimle birlikte bir şey öğrenme şansınız yok ama benim sizle birlikte bir şeyler öğrenme şansım çok fazla.

Ayrıca zaten bu standartları tartışalın konusunu bile ilk ben açtığım için buna uymazsam kendimle ters düşerim.

Artık dediklerinize harfiyen uygulayacam. Eğer log mesajını unutursam çözüm olarakta yorum olarak log mesajı göndereceğim. Hiç yoktan iyidir. Yada silip tekrar gönderirim.
acehreli (Moderatör) #13
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4428 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
canalpay:
Mesela ben bir kodu geliştirebildiğim kadar geliştirsem svn'ye atsam. Sizde orada eksiklerimi söyleseniz.

Benim de yaptığımı sandığım şey zaten o işte. :)

Tahminim, senin geliştirme ortamın kod standardı konusunda pek yardımcı olmuyor ve hepsini elle yapmak çok külfetli oluyor; öyle mi?

Ali
canalpay (Moderatör) #14
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
acehreli:
Tahminim, senin geliştirme ortamın kod standardı konusunda pek yardımcı olmuyor ve hepsini elle yapmak çok külfetli oluyor; öyle mi?


Biraz öyle sayılır. Birde bazı kodları direk phobostan alıyorum. Onu standarta uydururken ortam herşeyi berbat edebiliyor. Yani herşeyi elle yapmak bile bazen daha iyi oluyor :-) Birde ben herhangibi bir ortama alışmadığım için kullanmak zor geliyor.
Doğrulama Kodu: VeriCode Lütfen resimde gördüğünüz doğrulama kodunu girin:
İfadeler: :-) ;-) :-D :-p :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O
Özel Karakterler:
Forum: Projeler trileri RSS
Bağlı değilsiniz. · Şifremi unuttum · ÜYELİK
This board is powered by the Unclassified NewsBoard software, 20100516-dev, © 2003-10 by Yves Goergen
Şu an: 2017-07-22, 09:37:48 (UTC -07:00)