Forum: Ders Arası RSS
C Fonksiyonlarının Benzerleri
Avatar
huseyin #1
Üye Haz 2012 tarihinden beri · 363 mesaj · Konum: Ankara
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Konu adı: C Fonksiyonlarının Benzerleri
Merhaba Arkadaslar gene bir soru ile karsınızdayım
C de strcmp ve strncmp gibi fonksiyonlar var string header ında bunun gıbı d ye ait fonksiyonları bulamadım
Bakıyorum ama bir turlu bulamıyorum acaba hangi fonskiyonlardır bunlar nerededir yardım lutfen
Huseyin
Avatar
mert #2
Üye Ara 2010 tarihinden beri · 194 mesaj
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Hüseyin merhaba;
http://dlang.org/phobos/std_string.html şuradan std.string kütüphanesini incelemen sanırım aydınlatıcı olacaktır,
aramıza hoşgeldin.
mert
Avatar
huseyin #3
Üye Haz 2012 tarihinden beri · 363 mesaj · Konum: Ankara
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Hosbulduk Mert tesekkur ederim
Peki bir sorum daha olacak std.c.string kutuphanesını kullansam bir sorun ile karsılasır mıyım ?
Huseyin
Avatar
mert #4
Üye Ara 2010 tarihinden beri · 194 mesaj
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
std.string kütüphanesine şöyle bir göz gezdirdiğimde bir çok işlevin emekli edildiğini gördüm.
D çoğunlıukla c kütüphaneleriyle çalışmamıza izin veriyor,  ancak dahil edeceğiniz kütüphanenin dilediğiniz gibi çalışıp çalışamayacağını tam olarak kestiremiyorum. Bu kestirememe durumumun C 'ye uzak olmamla da ilgisi var:-) Belki denemelisiniz. Sorununuzu belirtirseniz  C'ye hakim olan arkadaşlarım size çözümler önerebilirler.
Sayenizde ben de şu  makaleye http://ddili.org/tanitim/fark_dizgi.html yeniden göz atma fırsatı buldum.
Teşekkürler :-)
mert
Bu mesaj mert tarafından değiştirildi; zaman: 2012-06-23, 05:21.
Avatar
huseyin #5
Üye Haz 2012 tarihinden beri · 363 mesaj · Konum: Ankara
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Hmm C ile benim de aram fena degil daha once sistem programlamada kullandım bir kac proj vardı ama basarısız cogu cunku yeterli bilgi sahibi olamayınca devam ettrimekte zor oluyor
Asıl Ben Tesekkur Ederim
Huseyin
acehreli (Moderatör) #6
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4527 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Standart C kütüphanesi D programlarında gerekmemeli. Nadiren ve başka C kütüphaneleriyle etkileşirken gerekebilir. O zaman şöyle modüller var:

import std.c.stdio;
 
void main()
{
    printf("Merhaba dunya\n");
}

Ancak tekrar hatırlatıyorum: C kütüphanelerinin Unicode'dan haberleri yoktur. Onlar ASCII dizgilerden anlarlar.

Ali
acehreli (Moderatör) #7
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4527 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Söylemeyi unuttum; C kütüphanesinden hatırladığımız işlevler için isimleri şurada std.c ile başlayan modüllere bakmak gerek:

  http://dlang.org/phobos/index.html

Ali
Avatar
huseyin #8
Üye Haz 2012 tarihinden beri · 363 mesaj · Konum: Ankara
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Benim unicode da çok büyük bir sorunum var tahminen windows dan kaynaklı ama bilemiyorum örneğin 'ğ' yazdırdıgım zaman konsol da tuhaf  bir şekil oluşuyor bunu nasıl çözebiliriz
Huseyin
zafer #9
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 700 mesaj · Konum: Ankara
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
huseyin325325:
örneğin 'ğ' yazdırdıgım zaman konsol da tuhaf  bir şekil oluşuyor

Sanırım forumda daha önce açılan şu konu http://ddili.org/forum/thread/787 sana yardımcı olacaktır.
https://github.com/zafer06 - depo
Avatar
huseyin #10
Üye Haz 2012 tarihinden beri · 363 mesaj · Konum: Ankara
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Evet teşekkür ederim anladım bu arada yazıya başladım %60 bitti gibi
Huseyin
zafer #11
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 700 mesaj · Konum: Ankara
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
huseyin325325 on 2012-06-23, 09:08:
Evet teşekkür ederim anladım bu arada yazıya başladım %60 bitti gibi

Eline sağlık, okumayı büyük bir hevesle bekliyorum :). Ayrıca yazının sitede yayınlanması için Ali'ye konuyu iletmeni öneririm.
https://github.com/zafer06 - depo
Doğrulama Kodu: VeriCode Lütfen resimde gördüğünüz doğrulama kodunu girin:
İfadeler: :-) ;-) :-D :-p :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O
Özel Karakterler:
Forum: Ders Arası RSS
Bağlı değilsiniz. · Şifremi unuttum · ÜYELİK
This board is powered by the Unclassified NewsBoard software, 20100516-dev, © 2003-10 by Yves Goergen
Şu an: 2017-11-21, 15:15:42 (UTC -08:00)