Forum: Projeler trileri RSS
tr.string
Sayfa:  önceki  1  2  3  4  5  6  sonraki 
canalpay (Moderatör) #46
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Yanıtlanan mesaj ID 802
Ben makesiz çalıştırmak istiyorum. Örneğin:

birim_testler: dmd'yi -unittest ile başlatıyor ve deneme programını çalıştırıyor
Ben ise şöyle diyerek çalıştırıyorum.
dmd -unittest -w deneme.d tr/string.d tr/uni.d
Diğerlerini nasıl çalıştıracağım ?
acehreli (Moderatör) #47
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4527 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Şimdi make yazdım ve ekrandan kopyalıyorum.

html belgeleri oluşturmak için:

dmd deneme.d tr/string.d tr/uni.d   belge.ddoc -D -Ddhtml

Hız testi için de make hiz yazdım:

dmd deneme.d tr/string.d tr/uni.d   -unittest -odobj -w
deneme hiz

Ali
canalpay (Moderatör) #48
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
acehreli:
Şimdi make yazdım ve ekrandan kopyalıyorum.

html belgeleri oluşturmak için:

dmd deneme.d tr/string.d tr/uni.d   belge.ddoc -D -Ddhtml

Hız testi için de make hiz yazdım:

dmd deneme.d tr/string.d tr/uni.d   -unittest -odobj -w
deneme hiz

Teşekkürler tam olarak söylemek istediğim buydu.


Şimdi size başka bir soru daha soracağım.
(Php'de exec fonksiyonu ile hallettiğimiz) belirtilen komut 'u çalıştırıran fonksiyon var mı ?
Eğer anlatamadıysam http://www.php.net/manual/tr/function.exec.php buraya bakarsanız anlarsınız.

Ne yapacaksın diye soracaksanız kendim için cmd'ye test girdisini girdiğimde hız testi yapacak dene dediğimde hepsini deneyecek ve belge dediğimde belge oluşturacak uygulama yazacağım.
Avatar
esatarslan52 (Moderatör) #49
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 142 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
canalpay:
Şimdi size başka bir soru daha soracağım.
(Php'de exec fonksiyonu ile hallettiğimiz) belirtilen komut 'u çalıştırıran fonksiyon var mı ?
Eğer anlatamadıysam http://www.php.net/manual/tr/function.exec.php buraya bakarsanız anlarsınız.

Ne yapacaksın diye soracaksanız kendim için cmd'ye test girdisini girdiğimde hız testi yapacak dene dediğimde hepsini deneyecek ve belge dediğimde belge oluşturacak uygulama yazacağım.

C nin bir fonksiyonu olan system() işine yarayabilir. Bunun aynısı php de de mevcut.
import std.stdio;
import std.c.stdlib;
 
int main()
{
    system ("pause");
    //system("cmd");
    return 0;
}
canalpay (Moderatör) #50
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
esatarslan52:
C nin bir fonksiyonu olan system() işine yarayabilir. Bunun aynısı php de de mevcut.

Teşekkürler. Galiba D kütüphanesinde kendi yazdığı bir fonksiyon yok. System işimi tam olarak görüyor ama D de kütüphanelerinde bu olanak yok sanırım.

Birde diye daha önce söylediğim uygulamayı yazdım diyelim:
Ne yapacaksın diye soracaksanız kendim için cmd'ye test girdisini girdiğimde hız testi yapacak dene dediğimde hepsini deneyecek ve belge dediğimde belge oluşturacak uygulama yazacağım.

Ben dmd seç.d diyerek seçip sonra hız testi demektense direk dmd seç.d hız testi diyerek nasıl hız testini seçerim.

Örneğin pythonda komut satırından python -c diyip kod yazdırabiliyordunuz. Örn :
python3 -c "print('Merhaba Dünya')"

Ben de pythondaki gibi D'de de yapabilir miyim ?
acehreli (Moderatör) #51
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4527 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
D derlemeli dillerden ya... İlk adımda derleyerek programı oluştururuz. Sonraki adımda da çağırırız.

Ali
canalpay (Moderatör) #52
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
acehreli:
D derlemeli dillerden ya... İlk adımda derleyerek programı oluştururuz. Sonraki adımda da çağırırız.


Yani konsol üzerinde değişkene değer veremez miyiz? 

Bu arada sabrınızın sınırlarını zorladığımın farkındayım. Bu konuyla alakasız son sorum olacak.
Avatar
esatarslan52 (Moderatör) #53
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 142 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Yanıtlanan mesaj #50
System işimi tam olarak görüyor ama D de kütüphanelerinde bu olanak yok sanırım.

Bİraz araştırınca std.process in böyle bir olanak sunduğunu öğrendim. Buradan bakabilirsin.


canalpay:
Ben dmd seç.d diyerek seçip sonra hız testi demektense direk dmd seç.d hız testi diyerek nasıl hız testini seçerim.

Örneğin pythonda komut satırından python -c diyip kod yazdırabiliyordunuz. Örn :
python3 -c "print('Merhaba Dünya')"

Ben de pythondaki gibi D'de de yapabilir miyim ?

Dediğin gibi birşey varmı bilmiyorum. Dmd nin derleme seçeneklerine bakmak lazım.Python da varsa D'de vardır diye düşünüyorum.
acehreli (Moderatör) #54
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4527 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Buradan bakıyorum ama sabrımın sınırlarını göremiyorum bile. Daha epeyce uzakta olmalı... :)

Konsoldan deneme hiz'da olduğu gibi parametre verebiliriz ama "int a = 5;" gibi derleyicinin anlayacağı hiçbir şey veremeyiz. Derleme olayı çoktan bitmiştir. Biz o dizgiyi tarayarak kendimiz değişkenlere benzer şeyler yapabiliriz ama o başka ve belki de gereksiz bir hikaye... Veya zaten Python vs. var.

Ali
canalpay (Moderatör) #55
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Yanıtlanan mesaj #53
esatarslan52:
Bİraz araştırınca std.process in böyle bir olanak sunduğunu öğrendim. Buradan bakabilirsin.


Çok teşekkürler. Kodlarına baktım C'den almışlar kodları. Şimdi merak ettim de bütün kütüphaneler diğer kodları C gibi kütüphanelerden mi alıyor ? Örneğin Tango. Ben hep dilin kendi iç olanakları ile yazılmış yada çok daha alt seviye dillerle yazılmıştır diye düşünüyordum. Neyse bu sohbeti başka konuda devam ettirsek iyi olur gibi.

acehreli:
Konsoldan deneme hiz'da olduğu gibi parametre verebiliriz ama "int a = 5;" gibi derleyicinin anlayacağı hiçbir şey veremeyiz. Derleme olayı çoktan bitmiştir. Biz o dizgiyi tarayarak kendimiz değişkenlere benzer şeyler yapabiliriz ama o başka ve belki de gereksiz bir hikaye... Veya zaten Python vs. var.


Yani bu yazacağım uygulamanın çağırırken değer veremeyeceğimi söylüyorsunuz.  Önce programı çağırıp sonra programa değer vereceğim demek oluyor.

Ama bende çağreler bitmezz :-d Bir bat dosyası(Hayatımda hazırlamadım :-D Hatta ne olabileceğini tam  olarak tahmin bilmiyorum.) hazırlayıp bu işi halledebilirim. Ama uğraştığıma değmez. :-) Aklımda saçma sapan bir sürü çözümler geldi ama ben system() fonksiyonu ile halledeceğim.
canalpay (Moderatör) #56
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Esat Bey sizde string.d'ye yardım etmek istiyordunuz. Bende hemen kafamdan düzeltilmesi gereken fonksiyonları ekleyeyim.:

 
- int cmp(C1, C2)(in C1[] s1, in C2[] s2);

- CaseSensitive yes olabilen bütün fonksiyonlarda yesli hali düzeltilmesi gerekiyor.

 
- void tolowerInPlace(C)(ref C[] s);

 
- void toupperInPlace(C)(ref C[] s);

Ben bunları görüyorum sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı ?
Avatar
esatarslan52 (Moderatör) #57
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 142 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
canalpay:
- int cmp(C1, C2)(in C1[] s1, in C2[] s2);

- CaseSensitive yes olabilen bütün fonksiyonlarda yesli hali düzeltilmesi gerekiyor.

 
- void tolowerInPlace(C)(ref C[] s);

 
- void toupperInPlace(C)(ref C[] s);

Bunlar şablonlu aynı zamanda. Bu iyi en azından bunları yazmakla uğraşırken D nin şablonlarında da biraz ilerlemiş oluruz. Ben cmp ile uğraşmaya başlıyorum ozaman.
acehreli (Moderatör) #58
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4527 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Doğrusu da doğru araçları kullanmak zaten (örneğin bat dosyası). Biz de C ve C++ ortamı olmamıza rağmen Python'dan ve özellikle bash betiklerinden çok yararlanıyoruz.

cmp olayını bilerek söylemiyordum; sürpriz yapacaktım... :D Kolay gelsin! ;)

Ali
canalpay (Moderatör) #59
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Yanıtlanan mesaj #57
Bunlar şablonlu aynı zamanda. Bu iyi en azından bunları yazmakla uğraşırken D nin şablonlarında da biraz ilerlemiş oluruz. Ben cmp ile uğraşmaya başlıyorum ozaman.


Zaten şablonlu olduğu için sona bıraktım. Büyük ihtimalle bunları çevirmeyi beceremem. mesela T'yi Ali Bey'in gösterdiği kadar anladım ama C ne oluyor ?
Ama kütüphanemiz phobos kadar iyi olacak :-D Sırf  C'den almışlar. Bizde sırf phobostan alıyor ı i 'yi ekliyoruz.
Birde
for (;;)
ne oluyor. Bana sonsuz döngüden başka bir işe yaramaz gibi gelsede özel anlamı olduğu belli.

acehreli:
cmp olayını bilerek söylemiyordum; sürpriz yapacaktım... :D Kolay gelsin! ;)

Süprizi bozdum galliba :-D
Esat bey isterseniz sizde başkasından birini seçin. Bende kalanlarından en kolayını bakar yapmaya çalışırım.
Avatar
esatarslan52 (Moderatör) #60
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 142 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
cmp olayını bilerek söylemiyordum; sürpriz yapacaktım...  :-D  Kolay gelsin!  ;-)

Biz bütün bunları görmedik okumadık bunlar yaşanmadı Ali hocam :-D . Sürprizi beklemeye devam ediyoruz.Hatta Ne sürpriz mi biri sürpriz mi yapacak ?. Unuttuk gitti bile  :-D

canalpay:
Süprizi bozdum galliba :-D
Esat bey isterseniz sizde başkasından birini seçin. Bende kalanlarından en kolayını bakar yapmaya çalışırım.

- void tolowerInPlace(C)(ref C[] s);

Ben bu fonksiyonu seçeyim dicektim zaten :D
Doğrulama Kodu: VeriCode Lütfen resimde gördüğünüz doğrulama kodunu girin:
İfadeler: :-) ;-) :-D :-p :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O
Özel Karakterler:
Sayfa:  önceki  1  2  3  4  5  6  sonraki 
Forum: Projeler trileri RSS
Bağlı değilsiniz. · Şifremi unuttum · ÜYELİK
This board is powered by the Unclassified NewsBoard software, 20100516-dev, © 2003-10 by Yves Goergen
Şu an: 2017-11-21, 09:25:17 (UTC -08:00)