Forum: Projeler trileri RSS
tr.string
Sayfa:  önceki  1  2  3  4  5  6  sonraki 
canalpay (Moderatör) #16
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Yanıtlanan mesaj ID 763
Evet hız testi çok güvenilmez ama en hızlısı switchli olan sanırım. Tabii o an bilgisayar bir işlem yapsa bile çok farkediyor.

Bu arada ilk bir sonra iki sonra üçü deneyeceğimize yerleri değiştirince bile hızları farkediyor. Fonksiyonu biraz daha çok çağırdığımda harelde daha güvenilir sonuçlar çıkıyor.

Bir çok olasılığa baktım en hızlısı yine switch gibi. Mantıkende öyle olması gerekiyor. Sizde deneyin ama sizce de iki tane kontrol gerekiyor mu ? Bana gerekmiyor gibi geldi. Hatta Esat Bey bile tek kontrolle işi bitirmiş. Eğer else if i çıkartıp tek if ile else'i bırakırsak(yada ? : işleci) daha hızlı olacak gibi.
Bu mesaj canalpay tarafından değiştirildi; zaman: 2009-09-16, 04:55.
acehreli (Moderatör) #17
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4474 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Yanıtlanan mesaj ID 756
canalpay:
if elseif yerine switch kullansak daha hızlı olmaz mı

switch'in if'lerden daha fazla hız kazandıracağını ölçmeden bilemeyiz. Eğer ölçer de bir hız kazancı görürsen tabii ki bilmek isteriz. Bu deneyin senin için de ilginç olacağından eminim.

Bunu genel olarak tekrarlamak isterim: "şu daha iyi olur, şöyle yapalım" gibi ifadeler çoğunlukla işe yaramazlar. Şu anlamlı olur: "ben denedim, fonksiyon switch kullanınca %5 daha hızlı çalıştı". O zaman elimizde bir dayanak olduğu için, ama %5 kazanç karşısında neleri kaybedeceğimize baktıktan sonra kabul ederiz.

Evet, gerçekten switch'le denersen sonucunu görmek isteriz. Hızlı da olabilir, hiçbir fark da getirmeyebilir...

Ali
acehreli (Moderatör) #18
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4474 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Yanıtlanan mesaj ID 758
canalpay:
foreach ama sizin gibi düşük seviyeli dillerle uğraşanlar için ne kadar bulunması zor bir nimet bilmiyorum :-)

Hey! C++ da, D de yüksek seviyeli dildir. Düşük seviyeli de olabiliyorlar diye küçümsemeyelim. :)

Şaka bir yana, C++'da for_each bir kütüphane şablonu olarak var.

#include <iostream>
#include <algorithm>
#include <vector>
 
using namespace std;
 
void karesini_goster(int sayi)
{
    cout << sayi * sayi << '\n';
}
 
int main()
{
    vector<int> v;
    v.push_back(5);
    v.push_back(7);
 
    for_each(v.begin(), v.end(), karesini_goster);
}

C++'nın STL'i erişici [iterator] kullandığı için aralığı begin() ve end() diye iki erişici ile belirtmek gerekiyor ama var işte... Başka kütüphanelerde D'ninki gibi olanı da var galiba:

baska_for_each(v, karesini_goster);

Ali
canalpay (Moderatör) #19
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Yanıtlanan mesaj #17
acehreli:
switch'in if'lerden daha fazla hız kazandıracağını ölçmeden bilemeyiz.
Zaten denedim. Diğer mesajlarımı okumadınız sanırım :-D Bir mesaj okuyuo sonra cevap verip sonra öbürünü mü okuyorsunuz ? Bence ilk önce bütün mesajları okuyun sonra yine teker teker mesajları okursunuz  ;-)

Dediğim gibi ilk hangi fonksiyon çağrıldığı bile çok farkediyor hız ölçümünde. Hatta bazen biri hızlı olup diğeri yavaş oluyor. Bazen ise tam zıttı.

Ama switch yapısı itabarı ile ifden ayrılıyor. Bunu siz benden daha iyi biliyorsunuz. Switch bir anahtar kelime alır. Case ile anahtar terimi ne olduğunu kontrol eder ona göre işlem yaparsınız. SAdece bunun için tasarlandığı için hem daha hızlı olur. Hem de kod daha okunaklı olur. İflerde ise bir anahtar dan fazla alır. Bu yüzden daha yavaş çalışır. Böyle olmasa bile ben böyle biliyorum.

Bu arada kodu tek kontrol ile yazıyorum. Bunun için switch yada if gerekmeyecek. Ama hata yapıyorum. Şuna bir bakarmısınız ?
(büyükHarf == 'I') ? küçükHarf = 'ı' : küçükHarf = toUniLower(büyükHarf);

Kafam bulanık galiba sorun nedir bulamadım.
acehreli (Moderatör) #20
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4474 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Yanıtlanan mesaj ID 760
canalpay:
Emre senin kodlarına düzenlerken birden Uni_tr lerle kodları yazmak geldi. Sen ne dersin ? Hızdan bir şey götürmeyecekse uni_tr ile yazmak kodların sadeliği açısından daha iyi olacağı için kesin öyle yaparım.

Çok daha önemlisi, zaten yazılmış olan fonksiyonu kullanmak kod tekrarını yok edecek. Eğer yazılmış olanı kullanmasan, kendin aynı işi yapmak zorunda kalırdın...

Kod tekrarı, hararetle uzak durulması gereken bir hatadır! :)

Ali

Not: Can mı demeliyiz, Alpay mı, yoksa canalpay mı? :)
canalpay (Moderatör) #21
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Yanıtlanan mesaj #19
acehreli:
Hey! C++ da, D de yüksek seviyeli dildir. Düşük seviyeli de olabiliyorlar diye küçümsemeyelim. :)


Bu tartışmaları önlemek için harelde orta seviyeli deniyor :-D Ama bal gibi düşük seviye. Siz bir python bir php kullanan birinin Türlerden çektiğini bilirmisiniz ? İşkence yapıyorlar resmen. Ya programı kullanan kişi yanlışlıkla int yerine string bir değer girerse. Hatayı önlemek için neler yaptırıyor dil. 

acehreli:
Not: Can mı demeliyiz, Alpay mı, yoksa canalpay mı? :)

Çoğunluk bana Can der. Ama hocalarımdan bazıları nedenini bilmediğim halde Alpay der. İnternette de her zaman canalpay takma adını kullanırım. İstediğinizi diye bilirsiniz. Ama Can en alışık olduğum addır.

Bu arada ben de size aynı soruyu sormuştum.
Hatta kendimden alıntı yapıyorum:
canalpay:
Ali (bey, abi,hoca hangisini tercih edersiniz bilmiyorum.)
acehreli (Moderatör) #22
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4474 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Yanıtlanan mesaj #19
canalpay:
Dediğim gibi ilk hangi fonksiyon çağrıldığı bile çok farkediyor hız ölçümünde. Hatta bazen biri hızlı olup diğeri yavaş oluyor. Bazen ise tam zıttı.

Hiç şaşırmadım... ;) Bunlar baştan tahmin edilmesi çok zor konulardır. Hatta daha yeni bir makale okudum: programa hız testi kodu eklenmesi, programı hızlandırıyordu. :)

Bu testlerin üçünü aynı programda yapmak yerine, teker teker yapmanı öneririm. Mikro işlemcinin ara belleğine sığıp sığmama gibi bir konu bile bir fonksiyonu diğerinden kat kat yavaş göşterebilir.

Dürüst olayım: bir fonksiyonun bir test programında daha hızlı olduğu ispatlansa bile, yine de gerçek programlar içindeki performansıyla aynı sonucu vermeyebilir.

Testlerin yapıldığı zamanda bilgisayarın başka hangi işlerle meşgul olduğu da performansı etkiler.

Eğer tutarlı olarak bir performans kazancı gösterilirse tamam. Ayrıca, bu sonuçlar üçünün de aynı hızda olduğunu göstermiyor mu:

canalpay:
birinci      :  3578
ikinci       :  3422
üçüncü    :  3500

Ben bütün bildiklerime dayanarak, deney hataları nedeniyle farklı gibi görünen ama hızları aynı olan üç fonksiyon görüyorum.

Ama switch yapısı itabarı ile ifden ayrılıyor. Bunu siz benden daha iyi biliyorsunuz. Switch bir anahtar kelime alır. Case ile anahtar terimi ne olduğunu kontrol eder ona göre işlem yaparsınız. SAdece bunun için tasarlandığı için hem daha hızlı olur. Hem de kod daha okunaklı olur. İflerde ise bir anahtar dan fazla alır. Bu yüzden daha yavaş çalışır. Böyle olmasa bile ben böyle biliyorum.

Doğru biliyorsun ama derleyicinin görevini azımsıyorsun. Derleyici, hız kazancı gördüğü için bizim if'imizi de arka planda switch olarak gerçekleştirebilir. Bu, antika derleyicilerin bile yıllardır bildikleri bir numaradır.

Bu arada kodu tek kontrol ile yazıyorum. Bunun için switch yada if gerekmeyecek. Ama hata yapıyorum. Şuna bir bakarmısınız ?
(büyükHarf == 'I') ? küçükHarf = 'ı' : küçükHarf = toUniLower(büyükHarf);

Şöyle olur herhalde:

küçükHarf = (büyükHarf == 'I') ? 'ı' : toUniLower(büyükHarf);

Bu kodun da bir karşılaştırma yaptığı açık herhalde? Nasıl olur da aynı işi yaptığı halde daha hızlı olabilir? ;)

Ek olarak, kullandığın deneme dizgisinde, yapılan işle ilgili her karakter de bulunmuyor. Örneğin ı yok...

Yine ek olarak, derleyiciyi -O seçeneğini kullanarak mı, kullanmadan mı çalıştırdın? Sonuçlar ona göre de farklılık gösterebilir.

Bunların hiçbirisini switch'e karşı olduğum için söylemiyorum. Hatta bence de burada switch daha uygun duruyor. Ama son derece önemli ve son derece yanıltıcı olan bir konuyu açtığın için bildiklerimi söylüyorum.

Ali
acehreli (Moderatör) #23
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4474 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Yanıtlanan mesaj #21
canalpay:
Ama hocalarımdan bazıları nedenini bilmediğim halde Alpay der.

Bunu ben de geç öğrendim, kendim farketmemiştim: Türkiye'de günlük olan kullanılan orta isimdir. En azından bazı insanlar bunu böyle biliyorlar. Amerika'da ise ön isim günlük olarak kullanılır; orta isim yedek... Bu yüzden sıkıntı çeken Türkler tanıyorum.

Bu arada ben de size aynı soruyu sormuştum.
Hatta kendimden alıntı yapıyorum:
canalpay:
Ali (bey, abi,hoca hangisini tercih edersiniz bilmiyorum.)

Ben herkese "sen" diye hitap ettiğim için başkalarının da yalnızca Ali demesini hiç yadırgamıyorum. Hatta Amerika'da ünvan diye bir şey olmadığı için alıştık da. (Amerikalıların bile şaşırdığı bir şekilde kızım da bana Ali der. :) ) Yani benim de bir seçimim yok...

Ali
canalpay (Moderatör) #24
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Yanıtlanan mesaj #22
acehreli:
Ben bütün bildiklerime dayanarak, deney hataları nedeniyle farklı gibi görünen ama hızları aynı olan üç fonksiyon görüyorum.

Olabilir. Zaten mesajımı iyi okuduysanız bende buna benzer bir şey dedim. Hatta hiç bir şey bilmeme rağmen. :-)

acehreli:
Doğru biliyorsun ama derleyicinin görevini azımsıyorsun. Derleyici, hız kazancı gördüğü için bizim if'imizi de arka planda switch olarak gerçekleştirebilir. Bu, antika derleyicilerin bile yıllardır bildikleri bir numaradır.

Derlenen bir dili doğru düzgün öğrenemediğim için derleyicilerin gücünü pek bilmiyorum. Yorumlanan dillerde hep ip ucunda biz olduğumuz için ben her bir şeyi deneyerek yapmaya alıştım.

acehreli:
küçükHarf = (büyükHarf == 'I') ? 'ı' : toUniLower(büyükHarf);


Bu kodun da bir karşılaştırma yaptığı açık herhalde? Nasıl olur da aynı işi yaptığı halde daha hızlı olabilir? ;)


Php gibi yorumlanan dilllerde switch ile if hız olarak oldukça farkettiriyor. Derleyici gibi iki saat acaba bu if kullanarak doğru mu yapmış, ben şunu bir switch haline getirirsem daha hızlı olur diye düşünemiyor. Bende o sisteme alıştığım için derleyicinin sınırını bilmiyorum. Bu yüzden size soruyorum.
küçükHarf = (büyükHarf == 'I') ? 'ı' : toUniLower(büyükHarf);

Ama bunla switch hız açısından çok farkeder bence. Çünkü switchde ben gereksiz yere iki kontrol yapmıştım ama bir kontrol yetiyor sanırım. E ikinci kontrolün gereksiz olduğunu derleyici anlayabilir mi? anlayamaz.

acehreli:
Bunu ben de geç öğrendim, kendim farketmemiştim: Türkiye'de günlük olan kullanılan orta isimdir. En azından bazı insanlar bunu böyle biliyorlar. Amerika'da ise ön isim günlük olarak kullanılır; orta isim yedek... Bu yüzden sıkıntı çeken Türkler tanıyorum.

Evet doğru söylüyorsunuz ama bence asıl neden can ismi çok kullanılıyor. Hatta isme gelen bir ek gibi. Örn:Osmancan Nesimican ... E insanlar bir süre sonra candan bıkıyor. Bu yüzden Can yerine ne bulsalar kullanıyorlar. Ben Can ismine alışık olmasaydım Alpay'ı tercih ederdim. Çünkü Can Farsça Alpay Öztürkçe. Ben size Ali Bey demeye devam ediyorum.
emre413 (Moderatör) #25
Kullanıcı başlığı: Celal Emre ÇİÇEK
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 62 mesaj · Konum: Kırıkkale
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Yanıtlanan mesaj ID 760
canalpay:
Emre senin kodlarına düzenlerken birden Uni_tr lerle kodları yazmak geldi. Sen ne dersin ? Hızdan bir şey götürmeyecekse uni_tr ile yazmak kodların sadeliği açısından daha iyi olacağı için kesin öyle yaparım. Hemde phobos ile olan bağı da azaltırız. Sonra phobosdan bağımsız bir kütüphane olarak ihtiyaçlarımıza göre genişletir kullanırız.

Şuan bir fonksiyonu switch ile yazdım. Biri aynı duruyor birinide uni yerine uni_tr ile ile yazacağım. Sonra Ali Bey'in verdiği şablonu fonksiyonların hızlarını denemek için kullanılıp en hızlısına bakıp onda karar kılacağım. Eğer eşit yada eşite yakın ise uni_tr yi kullanacağım.

Yani tabi ki kendi yazdığımız fonksiyonları kullanmak daha iyi olur ancak toUniUpper_tr veya toUniLower_tr'de kendi içinde std.uni import ediyor :). Yani bu phobos'a olan bağımlılığımızı azaltmaz. Sadece 'I'->'i' hatasını düzeltmiş olur.

Not:
canalpay = Can (Aynı yaştayız galiba)
acehreli = Ali hocam
esatarslan52 = Esat bey
erdem = Erdem bey
Bu mesaj emre413 tarafından değiştirildi; zaman: 2009-09-16, 12:24.
canalpay (Moderatör) #26
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Yanıtlanan mesaj #24
küçükHarf = (büyükHarf == 'I') ? 'ı' : toUniLower(büyükHarf);


Ama bunla switch hız açısından çok farkeder bence. Çünkü switchde ben gereksiz yere iki kontrol yapmıştım ama bir kontrol yetiyor sanırım. E ikinci kontrolün gereksiz olduğunu derleyici anlayabilir mi? anlayamaz.


Dediğim doğru çıktı. Birine 35 bin diyor diğerine 31 bin. aradaki fark oldukça fazla. Derleyici ne kadar akıllı olursa olsun benimle boy ölçüşemez :-D

Bu arada önerimi tekrar dile getiriyorum. Doğrusu susma hayır demek olur ama ben yinede siz hayır diyene kadar söyleyeceğim.
canalpay:
Bu arada bütün yazdığımız fonksiyonların hız testini yapalım mı ?

Yok ben iki saat bekleyemem diyorsanız deneme normal durur. Hıztesti diye ayrı bir tane açarız. Oraya hız kodlarını ekleriz. İlerde hız için düzenleme yaptığımızda bile daha çabuk bakarız.

Sizce nasıl olur.

Bu arada stringin yeni toupper_tr ile tolower_tr şeklini göndereyim mi ? Bu şekli gereksiz kod tekrarı olacağını bildiğim halde ı i kontrolünden geçirerek yapıyorum. Önemli bir kod tekrarı olmadığı için ve daha kod farkına bakmadığım halde sanırım daha hızlı çalıştığı için (Fark azımsanacak bir fark değil. ) böyle kalması taraftarıyım.
canalpay (Moderatör) #27
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
emre413:
Yani tabi ki kendi yazdığımız fonksiyonları kullanmak daha iyi olur ancak toUniUpper_tr veya toUniLower_tr'de kendi içinde std.uni import ediyor :). Yani bu phobos'a olan bağımlılığımızı azaltmaz. Sadece 'I'->'i' hatasını düzeltmiş olur.

Merak etme farkındayım. Ama bir gün olurda kütüphanemiz taşınabilir olsun dersek ve toUniLower ile toUniUpper'ımızi kendimiz yazarsak tolower ile toupper'ı tekrar yazmayalım diye söyledim. Ama hız farkı bana göre aynı olmadığı için kendi yazdığım şekilde göndereceğim. Tabi Ali Bey göndereyim mi ? Daha capitalize'yi yazmadım. Farklar dstring olması ve fonk. adı değişmesi.
KONU DIŞI
emre413:
Not:
canalpay = Can (Aynı yaştayız galiba)

Evet aynı yaştayız. Ben sanırım Erdem Bey'ede bir kaç kere Erdem dedim. Neyse ben nedense Bey lafını çok severim.

Bu arada farkettimde müzik dinleyerek daha kolay kod yazıyorum :-) Sizde de öyle mi ?
acehreli (Moderatör) #28
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4474 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Yanıtlanan mesaj #26
canalpay:
küçükHarf = (büyükHarf == 'I') ? 'ı' : toUniLower(büyükHarf);


Ama bunla switch hız açısından çok farkeder bence. Çünkü switchde ben gereksiz yere iki kontrol yapmıştım ama bir kontrol yetiyor sanırım. E ikinci kontrolün gereksiz olduğunu derleyici anlayabilir mi? anlayamaz.


Dediğim doğru çıktı. Birine 35 bin diyor diğerine 31 bin. aradaki fark oldukça fazla. Derleyici ne kadar akıllı olursa olsun benimle boy ölçüşemez :-D

switch'te yukarıda hissedildiği gibi iki case mi var? Çünkü madem iki kontrol gereksiz, onunkini de kaldırmak gerekir herhalde.

Bu arada önerimi tekrar dile getiriyorum. Doğrusu susma hayır demek olur ama ben yinede siz hayır diyene kadar söyleyeceğim.
canalpay:
Bu arada bütün yazdığımız fonksiyonların hız testini yapalım mı ?

Bence bir sakıncası yok.

Bu arada stringin yeni toupper_tr ile tolower_tr şeklini göndereyim mi ?

Eğer birim testlerden geçiyorsa, istediğin gibi gönderebilirsin. :)

Ali
acehreli (Moderatör) #29
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4474 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Yanıtlanan mesaj #27
canalpay:
göndereyim mi ? Daha capitalize'yi yazmadım.

Gönder tabii. Hatta capitalize'ı yazmadan gönderirsen çok daha iyi olur.

Projeye yapılan eklerin olabildiğince küçük bir konuyla ilgili olması iyi olur. capitalize'ı sonra eklersen, onun da kendisine ait bir 'log message'ı olacaktır. Çok daha iyi...

Bir kural: "Commit early, commit often" ("geciktirmeden ve sık sık ekle").

Ali
canalpay (Moderatör) #30
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Yanıtlanan mesaj #28
acehreli:
switch'te yukarıda hissedildiği gibi iki case mi var? Çünkü madem iki kontrol gereksiz, onunkini de kaldırmak gerekir herhalde.
Dikkat ettiyseniz Emre'nin kodu iki ifliydi. Biri İ biri I için. Ama biri bir fonsiyonda diğer fonksiyonda ise diğeri gereksiz. Ben ilk İf i switchli hale getirdim. Sonra
küçükHarf = (büyükHarf == 'I') ? 'ı' : toUniLower(büyükHarf);
şekle.
acehreli:
Bu arada önerimi tekrar dile getiriyorum. Doğrusu susma hayır demek olur ama ben yinede siz hayır diyene kadar söyleyeceğim.

    canalpay:
    Bu arada bütün yazdığımız fonksiyonların hız testini yapalım mı ?

Bence bir sakıncası yok.

Hız fonksiyonu yaparken yollamadan önce yapalım demek istemedim, yolladığımızda denemeyi çağırdığımızda Hız testi yapsın. Hatta beklemek istemezseniz ne yapacağımız hakkında öneride getirdim.

acehreli:
Eğer birim testlerden geçiyorsa, istediğin gibi gönderebilirsin. :)

stringi en baştan yazdım ama unittest'i kopyala yapıştır yaptım. soruyu sormamın asıl nedeni gereksiz güncelleme yapma demenizden ötürü.

Konu Dışı

Bu C'yi öğrenmemek başıma dert açacak gibi. Daha 10 dakika önce global değişken tanımlayamıyordum :-) Phpde kullancağınız yerde global değişkenadı; yazıp orada da kullanıyorduk ama D'de yemedi. Sonra C'nin global değişken tanımlama yöntemini buldum ve o işey yaradı. Sadece mainin ve diğer şeylerin dışında kullanacağız. Ama bu kadar kolay bir şeyi bilmiyordum :-)
Doğrulama Kodu: VeriCode Lütfen resimde gördüğünüz doğrulama kodunu girin:
İfadeler: :-) ;-) :-D :-p :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O
Özel Karakterler:
Sayfa:  önceki  1  2  3  4  5  6  sonraki 
Forum: Projeler trileri RSS
Bağlı değilsiniz. · Şifremi unuttum · ÜYELİK
This board is powered by the Unclassified NewsBoard software, 20100516-dev, © 2003-10 by Yves Goergen
Şu an: 2017-09-23, 18:26:48 (UTC -07:00)