Forum: Projeler trileri RSS
tr.string
Sayfa:  1  2  3  4  5  6  sonraki 
emre413 (Moderatör) #1
Kullanıcı başlığı: Celal Emre ÇİÇEK
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 62 mesaj · Konum: Kırıkkale
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Bu konunun baş tarafı şurada:

  http://ddili.org/forum/thread/83


Şimdi farkettim tolower ve toupper string modülündelermiş, yani bu konuya uygun değiller yeni konu açıp oraya yazayım mı?
Bu mesaj acehreli tarafından değiştirildi; zaman: 2009-09-15, 19:07.
acehreli (Moderatör) #2
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4527 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Yanıtlanan mesaj ID 747
Nefis, nefis! :)

Bence kararı canalpay'a bırakalım. O da aynı fonksiyonları yazdığı için karışıklık olmaması için o karar versin.

Bir kaç yorum:

Esat da bunu aynı şekilde anladığına göre ya ben sizi yanılttım, ya da DigitalMarsçıların belgeleri karışık: unittest bloğu her fonksiyon için ayrı olacak ve her unittest kendi fonksiyonunu denemiş olacak. Yani bu unittest'i ikiye ayırmak gerek.

Ayrıca testlere ASCII harflerden de karıştırmak iyi olur. Yanlışlıkla onları bozmuş olmayalım.

Önemsiz ve küçük bir ayrıntı: foreach, türü anlayacak kadar akıllıdır:

foreach(küçükHarf; giriş) {

Ali
Avatar
esatarslan52 (Moderatör) #3
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 142 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Parmaklarına sağlık Emre gerçekten güzel olmuş.

Esat da bunu aynı şekilde anladığına göre ya ben sizi yanılttım, ya da DigitalMarsçıların belgeleri karışık:
Benimki biraz cahilikten birazda tembellikten  :-D . Tekrar düzenleyip gönderirim şimdi  :-) . Bu arada bahsettiğiniz ufak yorumlar hangi linkte ben bulamadım.
http://code.google.com/p/trileri/source/list
acehreli (Moderatör) #4
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4527 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Orada r10 satırına tıklayınca sayfanın altında.

Ali
emre413 (Moderatör) #5
Kullanıcı başlığı: Celal Emre ÇİÇEK
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 62 mesaj · Konum: Kırıkkale
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Teşekkür ederim. Can bildiğim kadarıyla toUniLower ve toUniUpper fonksiyonlarıyla uğraşıyor onlar uni'nin içindeler diye bunları yazdım.
Avatar
esatarslan52 (Moderatör) #6
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 142 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Yanıtlanan mesaj #4
acehreli:
Orada r10 satırına tıklayınca sayfanın altında.

r10 da herhangi bir yorum görünmüyor bende. Ama diğerlerindeki yorumlar görünüyor  :huh:
acehreli (Moderatör) #7
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4527 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Ha ha! :D Sayfanın altında bir Submit düğmesi varmış... :blush:

Şimdi '6 line-by-line comments'e tıklayınca görünüyor.

Ali
canalpay (Moderatör) #8
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Emre ellerin sağlık güzel olmuş. Emre toupper ile tolower'ı yazmış bir daha yazmaya gerek yok. Galiba boşlukları atarken tab kullanmışsın. Onları boşluk yapıp açıklamalar ekleyip svn'ye atacağım.

Bir sorum Ali Bey if elseif yerine switch kullansak daha hızlı olmaz mı ? Sonuçta döngüden dolayı çok fazla if kontrolü oluyor. Onun için vereceği hız azınsanamaz. Bende başka yerde kod yazarken toUniUpper ile to lower'ı kullanacağım. bu yüzden hızlı olması önemli.

Bu arada Esat Bey hala kodlanızda tab var yanılıyor muyum ? Onları düzelteyim mi ?
emre413 (Moderatör) #9
Kullanıcı başlığı: Celal Emre ÇİÇEK
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 62 mesaj · Konum: Kırıkkale
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Sağol Can, evet tab kullandım unutmuşum ben zaten burda şöyle bi yorumları alayım diye koydum sana zahmet olacak ama açıklamalar ve tabları halledip svn'ye atsan.
canalpay (Moderatör) #10
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Yanıtlanan mesaj #8
emre413:
Teşekkür ederim. Can bildiğim kadarıyla toUniLower ve toUniUpper fonksiyonlarıyla uğraşıyor onlar uni'nin içindeler diye bunları yazdım.

Onlarla Esat Bey uğraşıyor. Ben toupper ile tolower'ı çoktan yazmıştım. Hemde phobos'a uygun olması için string ile yazıyordum. Ama capitalize fonksiyonuna geldiğimde stringle Türkçenin hiç bir alakası olamayacağını anladım. Bir işlem yapabilmek için bin takla atmamız gerekiyordu. Hatta burada Ali Bey'e de söyledim. O da dstring kullanalım dedi. O zaman Esat Bey daha toUnilower toUniUpper'ı yazmadığı için yine tolower fonksiyonuyla dstring yapmaya çalıştım ama olmadı. Hatta Ali Bey'e Unilere ihtiyaç nedeniyle Esat Bey fonksiyonu yazana kadar Sizin locale başlığında yazdığınız fonksiyonu kullanalım dedim. Sende bu yüzden beni Unileri yazıyorum sandın.

Şuan Esat Bey'de Uni'leri eklemiş.

acehreli:
Esat da bunu aynı şekilde anladığına göre ya ben sizi yanılttım, ya da DigitalMarsçıların belgeleri karışık: unittest bloğu her fonksiyon için ayrı olacak ve her unittest kendi fonksiyonunu denemiş olacak. Yani bu unittest'i ikiye ayırmak gerek.

Ali Bey sizi anlayan yalnız benim :-) Emreninkinin unittest(Adından belli unit = ünite = birim :-) ) inide ben düzeltiyor ve daha çok unit test ekliyorum. Ama phobos kütüphanesinde birden fazla fonksiyonu  denetleyen unittestler gördüğümü hatırlıyorum. Aynı Emreninki gibi. Ama bu okunabilirliği azaltacaktır.

 
acehreli:
Önemsiz ve küçük bir ayrıntı: foreach, türü anlayacak kadar akıllıdır:

Boşuna accu'dakinler forech'i beğenmemiş. Doğrusu ben yüksek seviyeli dillerden geldiğim için bu foreach bana çok da güzel gelmedi. Php'ninki gibi normal bir foreach ama sizin gibi düşük seviyeli dillerle uğraşanlar için ne kadar bulunması zor bir nimet bilmiyorum :-)
canalpay (Moderatör) #11
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Yanıtlanan mesaj #9
emre413:
Sağol Can, evet tab kullandım unutmuşum ben zaten burda şöyle bi yorumları alayım diye koydum sana zahmet olacak ama açıklamalar ve tabları halledip svn'ye atsan.

Şuan onla uğraşmaya başlıyorum. ifleri switch ile de değiştireceğim(Hatta phpnin switch sayfası açık. Kendimin switch kontrolü yazamayacağı için değil kesin doğru olsun diye açık bırakıyorum.). Çünkü if benim bildiğime göre switch'e göre çok yavaş. Sonuçta switch 'de bir değişkeni girip hep onu kontrol ediyorsun. Ama if de ise iki değişken girip onu kontrol ettiriyorsun...
canalpay (Moderatör) #12
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Emre senin kodlarına düzenlerken birden Uni_tr lerle kodları yazmak geldi. Sen ne dersin ? Hızdan bir şey götürmeyecekse uni_tr ile yazmak kodların sadeliği açısından daha iyi olacağı için kesin öyle yaparım. Hemde phobos ile olan bağı da azaltırız. Sonra phobosdan bağımsız bir kütüphane olarak ihtiyaçlarımıza göre genişletir kullanırız.

Şuan bir fonksiyonu switch ile yazdım. Biri aynı duruyor birinide uni yerine uni_tr ile ile yazacağım. Sonra Ali Bey'in verdiği şablonu fonksiyonların hızlarını denemek için kullanılıp en hızlısına bakıp onda karar kılacağım. Eğer eşit yada eşite yakın ise uni_tr yi kullanacağım.
Avatar
esatarslan52 (Moderatör) #13
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 142 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Yanıtlanan mesaj #8
Ha ha!  :-D Sayfanın altında bir Submit düğmesi varmış...
:-D

canalpay:
Bu arada Esat Bey hala kodlanızda tab var yanılıyor muyum ? Onları düzelteyim mi ?

Sağol Can ben en kısa zamanda Ali hocamın da belirttiği bazı eksiklerle beraber düzeltip tekrar yollarım.
canalpay (Moderatör) #14
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Bu arada test için kullandığım kodlar string için :
http://www.ozgurlukicin.com/yapistir/218/

deneme için:

http://www.ozgurlukicin.com/yapistir/217/


Hızları :
birinci      :  3578
ikinci       :  3422
üçüncü    :  3500

100.000 kere fonksiyon çağrılarak yapıldı. Daha fazlası için dayanamadım.

Birinci en yavaş ben onu switch ile yapmıştım diye hatırlıyorum. O yüzden daha hızlı olacağını düşünüyordum. Acaba ne için böyle oldu ? Yoksa kontrol sayısı çok olmadığı için mi ?

İkinci en hızlı burada birinciyi geçmesine şaşırdım açıkca. Ben ikincinin hızda da ikinci olmasını bekliyordum.

Üçüncü hızda ikinci oldu. evet basitlik olarak bu kod olabilir. Phobos kütüphanesinide daha az kullanırız. Ama Emre'nin yazdığı kod daha iyi gibi.

Ama ben açıkca bu D'nin hız testine güvenemedim. Çünkü bir bakın ortalaması bile 3500 oluyor :-) Ben bunda bir iş var diyorum ve sözü size bırakıyorum.
canalpay (Moderatör) #15
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Bu arada bütün yazdığımız fonksiyonların hız testini yapalım mı ?

Yok ben iki saat bekleyemem diyorsanız deneme normal durur. Hıztesti diye ayrı bir tane açarız. Oraya hız kodlarını ekleriz. İlerde hız için düzenleme yaptığımızda bile daha çabuk bakarız.

Sizce nasıl olur.
Doğrulama Kodu: VeriCode Lütfen resimde gördüğünüz doğrulama kodunu girin:
İfadeler: :-) ;-) :-D :-p :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O
Özel Karakterler:
Sayfa:  1  2  3  4  5  6  sonraki 
Forum: Projeler trileri RSS
Bağlı değilsiniz. · Şifremi unuttum · ÜYELİK
This board is powered by the Unclassified NewsBoard software, 20100516-dev, © 2003-10 by Yves Goergen
Şu an: 2017-11-22, 12:31:48 (UTC -08:00)