Forum: Projeler Genel RSS
Standartlar ne olacak ?
Sayfa:  önceki  1  2  3  4  sonraki 
erdem (Moderatör) #31
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 902 mesaj · Konum: Eskişehir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Yanıtlanan mesaj ID 599
acehreli:
Türkçe eklerinden emin değilim. Örneğin adet bildirmek için öğrenciAdedi yerine öğrenciAdet daha iyi mi? Yazım kuralları gereği sonundaki t'nin de d'ye dönüşmesi filan... :)


Bence öğrenciAdedi daha okunabilir gözüküyor. Şimdiye kadar izah ettiğiniz projede kullanılacak olan kodlama stili (standardı) da gayet güzel..

Yalnız ben şunu merak ediyorum. Daha önce kullanacağımız örnek olarak verdiğiniz:

    if (bir_şey) {
        şunu_yap();
        falan();
        filan()
 
    } else if (başka_bir_şey) {
        bunu_yap();
        su_iç_gel();
 
    } else {
        diğer_şeyi_yap();
        çay_demle();
    }

hizalama stilinin bir ismi var mı. Ben geliştirme ortamı olarak Netbeans kullanıyorum. Orda çeşitli hizalama isimleri veriliyordu ama şu anda bir türlü bulamadım :) Belki kullandığım versiyonun bir alt versiyon olmasından kaynaklanabilir:
ANSI, K&R, Linux, Kernel .. vs.. gibi.

Çünkü örneğin ANSI dışındaki tüm hizalama stilleri sizin üstte yazdığınız koda benzese de bir şekilde farklı.

Bir de maalesef  :-/  Netbeans D için destek vermiyor ve bildiğim kadarıyla vermesi de planlanmıyormuş. Emacs için bu hizalama stilini, ya da 80 kod satır uzunluğunu nasıl ayarlayabiliriz?
erdem (Moderatör) #32
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 902 mesaj · Konum: Eskişehir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Emacs için M-x c-set-style şeklinde hizalamanın yapıldığını öğrendim. Ama hangi stili kullanıyoruz: gnu, k&r, bsd, stroustrup, linux, python, java, whitesmith, ellemtel,  cc-mode

İkincisi M-x c-set-style ile bir stil seçip daha sonra M-x indent region dediğimde bir şey olmuyor. Ya da ben göremiyorum :)
Bu mesaj erdem tarafından değiştirildi; zaman: 2009-09-08, 10:53.
emre413 (Moderatör) #33
Kullanıcı başlığı: Celal Emre ÇİÇEK
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 62 mesaj · Konum: Kırıkkale
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Yanıtlanan mesaj ID 603
acehreli:
Emre, seni de projeye eklemeye çalıştım ama Google hesabın gerekiyormuş. :( Eğer bu başkaları için de sorun oluşturacaksa yol yakınken Google'ı boşverebiliriz de. :)

Ali

Çok teşekkür ederim ama bu proje için ben sizlere biraz ayak bağı olurum gibime geliyor en iyisi ben şimdilik siteyi takip ediyim biraz daha gelişince projeye dahil oluyum. Ama aklıma birşeyler gelirse ben burdan söylerim. Sizlere başarılar
acehreli (Moderatör) #34
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4412 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Eğer ayak bağı olacak bir durum varsa, bunu ayak bağı olmadan düzeltemezsin. :D Bence sen yine de katıl; bulunsun...

Ali
canalpay (Moderatör) #35
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
emre413:
Çok teşekkür ederim ama bu proje için ben sizlere biraz ayak bağı olurum gibime geliyor en iyisi ben şimdilik siteyi takip ediyim biraz daha gelişince projeye dahil oluyum. Ama aklıma birşeyler gelirse ben burdan söylerim. Sizlere başarılar


Gel Emre ayak bağı için bir kişilik yer daha var. Bir yeri de ben dolduruyorum. :-D Hem birbirimize destek oluruz.
Bak bende senin gibi düşünüyordum. Ama arkadan bakarak pek bir şey öğrenilmiyor. Biraz içinde de olmak gerekiyor.
emre413 (Moderatör) #36
Kullanıcı başlığı: Celal Emre ÇİÇEK
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 62 mesaj · Konum: Kırıkkale
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Neyse günah benden gitti o zaman nasıl katılacağım bilmiyorum ama Google'dan zaten hesabım var. emrecicek413@gmail.com

canalpay:
Gel Emre ayak bağı için bir kişilik yer daha var. Bir yeri de ben dolduruyorum. :-D Hem birbirimize destek oluruz.
Bak bende senin gibi düşünüyordum. Ama arkadan bakarak pek bir şey öğrenilmiyor. Biraz içinde de olmak gerekiyor.

Yok ya ben seni izliyorum bayağı işin içindesin. Wiki falan senden soruluyor :D
canalpay (Moderatör) #37
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
emre413:
Neyse günah benden gitti o zaman nasıl katılacağım bilmiyorum ama Google'dan zaten hesabım var. emrecicek413@gmail.com

Sende katıldın. Hayırlı olsun. Proje ekibimiz 5 kişiye yükselmiştir.
emre413 (Moderatör) #38
Kullanıcı başlığı: Celal Emre ÇİÇEK
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 62 mesaj · Konum: Kırıkkale
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
İnşaAllah hayırlı olur da peki şimdi ne yapacağız? Yani ne kodlayacağımızı falan nasıl ayarlayacağız?
canalpay (Moderatör) #39
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Daha projeye başlamadık. Şuan kodlama standartı üzerine tartışıyoruz.
Şuan svn'yi bilmiyorsan öğren. Eğer windows kullanıyorsan gui kullanabilirsin. Birde istersen kendine google'dan ayrı bir proje daha aç. Orada code.google ve svn'yi öğren. Birde projeyi kodlarken ilk orayı kullanır ve kararlı hale geldiğinde trileri'ne gönderirsin.
emre413 (Moderatör) #40
Kullanıcı başlığı: Celal Emre ÇİÇEK
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 62 mesaj · Konum: Kırıkkale
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Şimdi svn'yi kurdum, nasıl kullanıldığını çözüyorum.
Avatar
esatarslan52 (Moderatör) #41
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 142 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Parametreli fonksiyonlar için değişkeni yazarken belirteç kullansak nasıl olur? Örneğin "p" gibi.
void birşeyYap(int pDeğişken1,string pDeğişken2)
{
    //Birşeyler
}
erdem (Moderatör) #42
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 902 mesaj · Konum: Eskişehir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
esatarslan52:
Parametreli fonksiyonlar için değişkeni yazarken belirteç kullansak nasıl olur? Örneğin "p" gibi.
void birşeyYap(int pDeğişken1,string pDeğişken2)
{
    //Birşeyler
}

Bence gerek yok. Fonksiyona geçilen parametre ile argüman arasında bir fark mı var? p önekinin bazı yazım biçimlerinde gösterge (pointer) için kullanıldığını biliyorum. Bahsettiğiniz gibi bir kullanıma şimdiye kadar rastlamadım.
Avatar
esatarslan52 (Moderatör) #43
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 142 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
erdem:
esatarslan52:
Parametreli fonksiyonlar için değişkeni yazarken belirteç kullansak nasıl olur? Örneğin "p" gibi.
void birşeyYap(int pDeğişken1,string pDeğişken2)
{
    //Birşeyler
}

Bence gerek yok. Fonksiyona geçilen parametre ile argüman arasında bir fark mı var? p önekinin bazı yazım biçimlerinde gösterge (pointer) için kullanıldığını biliyorum. Bahsettiğiniz gibi bir kullanıma şimdiye kadar rastlamadım.

Herhangi bir yerde rastlamaman normal  benim uydurmam :). "p" yi parametrenin kısaltması olduğu için kullanıyorum. Bazı parametreli uzun fonksiyonlarda fonksiyon içinde tanımlanmış yerel değişkenlerle parametre değişkenleri ayırt etmek için kullanıyorum.
acehreli (Moderatör) #44
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4412 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Ben de hiç karşılaşmadım doğrusu. :)

Ali
canalpay (Moderatör) #45
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Bende bugün emacs'e geçmeye karar verdim(Boşluklarla geany'nin sorunu vardı.). Kurdum her bir şeyi hazır(sayılır.). Ama bizimkine ait bir kodlama standartı bulamıyorum.

Siz emacs için hangi kodlama standartını kullanıyorsunuz ?
Doğrulama Kodu: VeriCode Lütfen resimde gördüğünüz doğrulama kodunu girin:
İfadeler: :-) ;-) :-D :-p :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O
Özel Karakterler:
Sayfa:  önceki  1  2  3  4  sonraki 
Forum: Projeler Genel RSS
Bağlı değilsiniz. · Şifremi unuttum · ÜYELİK
This board is powered by the Unclassified NewsBoard software, 20100516-dev, © 2003-10 by Yves Goergen
Şu an: 2017-06-25, 19:11:04 (UTC -07:00)