Forum: Ders Arası RSS
D.ershane Aralıklar
erdem (Moderatör) #1
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 978 mesaj · Konum: Eskişehir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Konu adı: D.ershane Aralıklar
Aralıklar konusunda gözüme çarpan önemsiz de olsa bir kaç noktayı unutmadan yazayım diye düşündüm.

Phobos aralıkları kısmında aslında böyle demek istendiği belli oluyor. Ama sayılar kısmı unutulmuş.
    foreach (sayı; sayılar[3..7]) {  // sayı aralığı,
                                     // Phobos aralığı DEĞİL 
Aralık döndüren işlevler konusunda da take() kullanımını anlatan örnekte de en son durumda bir ÖğrenciAralığı oluşturmuştuk. Ve Okul içinde bulunan aralık işlevlerini ÖğrenciAralığına taşımıştık. Bu yüzden bu örnekte Okul'un ilk halinin kullanıldığı açıkça belirtilirse daha iyi olur diye düşünüyorum.
    yazdır(take(okul, 2));
Ya da ikinci sürümüyle bu şekilde de kullanabiliyoruz.
    yazdır(take(öğrencileri(okul), 2));
Aslında ben bunları anlıyorum :)

Aralıklar C++'nin Standart Şablon Kütüphanesindeki topluluklara benzediği için benim açımdan anlaşılır. Ama ilk defa aralık kavramı ile tanışan kişiler için bunları belirtmek faydalı olabilir diye düşünüyorum.
acehreli (Moderatör) #2
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4527 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Çok teşekkürler! :)

erdem:
sayılar kısmı unutulmuş.
    foreach (sayı; sayılar[3..7]) {  // sayı aralığı,
                                     // Phobos aralığı DEĞİL 

Öyle daha iyi olurmuş ama benim yazdığım da doğru:

foreach (sayı; 3..7)

Aslında benim kullanımım yerine std.range.iota öneriliyor:

import std.stdio;
import std.range;
 
void main()
{
    writeln(iota(3, 7));
}

Tabii o da foreach'le kullanılabilir.

son durumda bir ÖğrenciAralığı oluşturmuştuk

O bölümü çok kurcalamıştım. :) Paragraflar çok yer değiştirdiler. Sonuçta gözümden kaçmış.

Düzelttim (bir tane de benim gözüme çarpan yazım hatası vardı):

  http://code.google.com/p/ddili/source/detail?r=172

(Ama değişikliğin kendi mesajında hata yapmışım: "okul -> öğrencileri(okul)" olacaktı.)
Ali
erdem (Moderatör) #3
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 978 mesaj · Konum: Eskişehir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
acehreli:
Öyle daha iyi olurmuş ama benim yazdığım da doğru:

foreach (sayı; 3..7)

Evet haklısınız tamamen benim yazım hatam  :huh:

Bu arada örnekler gerçekten güzel olmuş. Özellikle ... örneği şık bir çözüm olmuş. (Özellikle şimdilik yazmadım :) )
Doğrulama Kodu: VeriCode Lütfen resimde gördüğünüz doğrulama kodunu girin:
İfadeler: :-) ;-) :-D :-p :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O
Özel Karakterler:
Forum: Ders Arası RSS
Bağlı değilsiniz. · Şifremi unuttum · ÜYELİK
This board is powered by the Unclassified NewsBoard software, 20100516-dev, © 2003-10 by Yves Goergen
Şu an: 2017-11-18, 00:29:42 (UTC -08:00)