Forum: Ders Arası RSS
Konsol açılıp hemen kapanıyor
Sayfa:  1  2  sonraki 
Ali #1
Kullanıcı başlığı: Python / Java / C,C++  / D
Üye Ock 2011 tarihinden beri · 84 mesaj · Konum: Orjin
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Windows uzerinde konsol acilip hemen kapaniyor...

D-IDE 1.0.5.0 surumundeyim

KOD ŞUDUR:

import std.stdio;
 
void main()
{
    writeln("Selam");
    
    
}

Bu normal midir?

Windows uzerinde aliyorum bu hatalari. Gentoo & Ubuntu uzerinde ise almiyorum calisiyor...
Ali
Kadir Can #2
Üye Haz 2010 tarihinden beri · 413 mesaj
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
CWSuskun;
O hata Windows kaynaklı.Aslında program çalışıyor ve kapanıyor ama sen göremiyorsun.

Çalıştırdan cmd'ye gir.Ordan aç programı.

Hatta git bir linux kur :D
acehreli (Moderatör) #3
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4527 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Yanıtlanan mesaj #1
Hoşgeldin CWSuskun! :)

Eğer doğru anlıyorsam, bu bir çok IDE'de bulunan bir sorun. Programı çalıştırıyorlar ve çalıştırdıkları pencereyi hemen kapatıyorlar. Bazı IDE'lerde "pencereyi açık tut" gibi bir şey var.

Çözümler:

1) Programı konsoldan başlatmak (Benim için doğru çözüm bu.)

- Bir konsol penceresi açın

- cd ile IDE'nin programı oluşturduğu klasöre gidin. Örneğin

cd \projeler\deneme

- Programı ismini yazarak başlatın. Örneğin IDE programın ismini deneme.EXE yapıyorsa:

deneme

ve Enter'a basın. Konsol penceresini hiç kapatmayın; programı başlatmak için hep orada dursun.

2) Programın sonunda kullanıcının bir şey girmesini beklemek. (Forumlarda gördüğüm ve herkesin kullandığı çözüm bu.)

- Programın sonuna bir readln() satırı ekleyin. Örneğin:

    readln();

Program Enter'a basılana kadar bekleyecek ve IDE'nin açmış olduğu konsol ancak ondan sonra kapanacak.

Ali
Ali #4
Kullanıcı başlığı: Python / Java / C,C++  / D
Üye Ock 2011 tarihinden beri · 84 mesaj · Konum: Orjin
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
@Kadir Can

ben windowsu solidworks icin kullaniyorum asla windows kullanmam :) zaten windowsta aliyorum bu hatalarida :)

@acehreli abi.

Sagolasin oluyor

readln();

ile oluyor :)
Ali
Kadir Can #5
Üye Haz 2010 tarihinden beri · 413 mesaj
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
CWSuskun;

Doğru şu Windows uygarlığından kurtulmamız lazım. :D Ama mecbur kalıyoruz. :-(

readln() de iyi bir çözümmüş.
acehreli (Moderatör) #6
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4527 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Ama readln() doğru bir çözüm olarak kabul edilemez, çünkü programda değişiklik yapmayı gerektirir. Bir çok açıdan yanlış:

- Başkalarından aldığımız programların sonuna da öyle satırlar koymak zorunda kalmamalıyız

- Programların tanımları "şunu şunu yap, sonra bunu yap, bir de ek olarak Enter'a basılmasını bekle" değildir. :)

Ali
Ali #7
Kullanıcı başlığı: Python / Java / C,C++  / D
Üye Ock 2011 tarihinden beri · 84 mesaj · Konum: Orjin
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Anladım Ali Abi.

Peki while döngüsü ile yapılabilir mi? Mesela ben Python ile bir kod yazdım. Program çalışacak diyelim. E tuşuna basmadan çıkış olmayacak... Bunu Python ile yapabiliyorum bu tarz birşeyi D ile yapabilmek mümkün mü?

# -*- coding: cp1254 -*-
markalar = "."
while markalar!="E":
    markalar = raw_input("Bir Bilgisayar Markası Giriniz \n")
    if markalar == "Acer":
        print "Acer gerçekten güzel bir marka"
    elif markalar == "Beko":
        print "Bekonun güzel bilgisayarları var sonuçta bir dünya devi"
    elif markalar == "Samsung":
        print "Güzel bilgisayarları var tabikide"
    elif markalar == "Arçelik" :
        print "Arçeliğin Bilgisayarları Eh İşte Denebilcek Düzeydedir."
    elif markalar == "Nokia":
        print "Nokia bir telefon markasıdır, bilgisayar değil"
    else:
        print "Lütfen bir bilgisayar markası yazın boş göndermeyin yada yazdığın marka bilgisayar markası değildir. Çıkış için E yazın."

Gördüğün gibi bu şekilde Programda devamlılığı sağlıyorum. Bunu D ile saglayabilir miyiz?
Ali
Kadir Can #8
Üye Haz 2010 tarihinden beri · 413 mesaj
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Evet hem de aynı şekilde.

while(giris!="e")
{
     //birtakım kodlar;
}
Ali #9
Kullanıcı başlığı: Python / Java / C,C++  / D
Üye Ock 2011 tarihinden beri · 84 mesaj · Konum: Orjin
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Anladım bu kadar basit bir yontemi varsa hic
readln();

Kullanmaya gerek yok...

Tabi yine bu tarz bir kullanımın sağlıklı olup olmadığı sorgulanmalıdır. Kod yazarken çalışıp çalışmadığı değilde ne kadar sağlıklı bir kod yazmışız bu kontrol edilmeli. Tabi kod güvenliği, sağlığı konusunda bir bilgim yok. Bunun için

Ali Cehreli hocamın onayını alırsam while kullanmaya başlayacağım.
Ali
acehreli (Moderatör) #10
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4527 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Yanıtlanan mesaj #8
CWSuskun, eğer program mantığı bir döngü gerektiriyorsa tamam... Ama sırf IDE'de bir ayarsızlık var diye programımızı değiştirmemeliyiz. Benim söylemek istediğim oydu.

Bu konuyla ilgili olarak şu iki konuyu da hatırlıyorum:

  http://ddili.org/forum/thread/202

  http://ddili.org/forum/thread/407

Ali
Ali #11
Kullanıcı başlığı: Python / Java / C,C++  / D
Üye Ock 2011 tarihinden beri · 84 mesaj · Konum: Orjin
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Anladım Ali Abi.

Yani sırf program çalışsın diye döngü kurmakta gereksiz...

Baya bilgiler alacağım sizden bu kesinlesti. Simdi forumdaki verdiginiz baglantilari kontrol edeyim. Birde buradaki dershane derslerine bakayim.

Ayrica yine Yabanci kaynak kitaplar & Turkce kitaplarda arastirayim...

Sagolun hocam :):):)
Ali
acehreli (Moderatör) #12
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4527 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
CWSuskun:
Ayrica yine Yabanci kaynak kitaplar & Turkce kitaplarda arastirayim...

Bildiğimiz kadarıyla yabancı kaynaklar deneyimli programcılara yönelik oluyor. Yeni başlayanlara D öğreten tek kaynak Türkçe... ;) (Böyle olmaya devam ettiği sürece keyfini çıkartalım...)

D2'yi anlatan ve bir anlamda standardını da belirleyen kitap, Andrei Alexandrescu'nun "The D Programming Language" kitabı.

İngilizce kaynakların ve dilin odağı da Digital Mars sitesi.

Ali
Ali #13
Kullanıcı başlığı: Python / Java / C,C++  / D
Üye Ock 2011 tarihinden beri · 84 mesaj · Konum: Orjin
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Anladim abi sagolasin. Sizin vermis oldugunuz dershaneyi ben ayrica PDF olarakta indirdim sayfalar halinde cikarttim. Bellek yonetimine kadar gelebilirim umarim.

Memory Errors And Leaks konusunada deginmek lazim :)

Bellek Hatalari ve Sızıntıları

Neyse onlar sonraki konular simdiden kendimi yormayayim :)...
Ali
acehreli (Moderatör) #14
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4527 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
CWSuskun:
Memory Errors And Leaks konusunada deginmek lazim :)

D o tür hataları çok büyük ölçüde azaltıyor. Hem bildiğim sağlam programcılık ilkelerini derslerin aralarına serpiştirdim, hem de gösterdiğim kodların güvenli olduklarını sanıyorum.

Onun dışındaki durumları da burada konuşalım da foruma da iş düşsün. :D

Ali
Ali #15
Kullanıcı başlığı: Python / Java / C,C++  / D
Üye Ock 2011 tarihinden beri · 84 mesaj · Konum: Orjin
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Anladim abi peki D dili ile bir IDE yapabilir miyiz? Konuyu nereden nereye getirdim.

IDE dediğim sadece D dilini destekler biçimde değil.

Yine bunun icin D dilinin kutuphaneleri vardir. :) Neyse bir gemiye sahip olmadan yolculuğa başlamış oldum :):):)

Diger sorunlarımı bu başlık altından bildireyim Farklı bir konu açmamıs olurum :)

Tesekkurler :)
Ali
Doğrulama Kodu: VeriCode Lütfen resimde gördüğünüz doğrulama kodunu girin:
İfadeler: :-) ;-) :-D :-p :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O
Özel Karakterler:
Sayfa:  1  2  sonraki 
Forum: Ders Arası RSS
Bağlı değilsiniz. · Şifremi unuttum · ÜYELİK
This board is powered by the Unclassified NewsBoard software, 20100516-dev, © 2003-10 by Yves Goergen
Şu an: 2017-11-22, 06:44:04 (UTC -08:00)