Forum: D Programlama Dili RSS
D ve cop toplama olayi
Mengu (Moderatör) #1
Kullanıcı başlığı: NONSERVIAM
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 347 mesaj · Konum: Dersaadet
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Konu adı: D ve cop toplama olayi
kolay gelsin,

bugun #d kanalinda soyle bir muhabbet dondu. ne dusunuyorsunuz?

http://pastie.org/1061905
http://www.mengu.net - some kind of monster
acehreli (Moderatör) #2
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4527 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Ozetle, cop toplayici kullaniminin programin belleginin gittikce siserek sonunda programin cokmesine neden olacagini soyluyorlar.

Benim D'den once cop toplayici deneyimim yok. Buyuk bir program da yazmis degilim. Onun icin ben de bilmiyorum ama boyle bir konunun gozardi edilmis olabilecegi bana garip geliyor. Aslinda galiba dmd'nin cop toplayicisinin iyi olmadigini soyluyorlar. (?)

Mengu, Digital Mars forumunda sorabilir misin; bakalim ne diyecekler.

Ali
Mengu (Moderatör) #3
Kullanıcı başlığı: NONSERVIAM
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 347 mesaj · Konum: Dersaadet
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
orada da sormak gerek dedigin gibi, bir sorayim.

netice itibariyle bir irc daemon yazilamazsa, ki c++ ile dahi yazilabiliyor, ayni sekilde bir web sunucusu da yazilamaz demektir bu. e ben de bugune kadar kendim bellegi yoneten bir seyler yapmis degilim. ortada kalma durumu var yani. :)
http://www.mengu.net - some kind of monster
Mengu (Moderatör) #4
Kullanıcı başlığı: NONSERVIAM
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 347 mesaj · Konum: Dersaadet
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
http://lists.puremagic.com/pipermail/digitalmars-d/2010-Ju… adresinde duruyor artik. :)
http://www.mengu.net - some kind of monster
acehreli (Moderatör) #5
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4527 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Cop toplayicinin sozu edilen sorunu su: Eger bir programin bellege yazdigi verilerden bazilari gecerli bellek adreslerine denk gelirse, cop toplayici o adreslerdeki nesnelerin hAlA kullanimda olduklarini dusunecek ve o nesneleri hicbir zaman sonlandirmayacaktir.

Yani, eger 0x12345678 adresinde bir nesne varsa, ve programin verileri tesadufen 0x12345678 degerini iceriyorsa, ornegin bellekte duran bir resmin bir bolumu ona denk geliyorsa, asil nesneyi gosteren asil referanslar coktan gitmis olsalar bile, tesadufen adrese benzeyen veri nedeniyle o nesne hep canli kalacaktir.
Sean Kelly 3 maddeyle yanitlamis (ozetliyorum):

1) Soylenenler dogru; ama dmd’nin kullandigi cop toplayicida yapilan bir degisiklik, bu olasiligi buyuk olcude ortadan kaldiracak.

2) Bu, yalnizca bazi programlari etkileyen bir sorun olabilir. IRC sunucusu gibi bir programin karsilasacagi verilerin boyle bir sorunu olmasi beklenemez.

3) Performansa onem veren bir program zaten cop toplayiciyi fazla kullanmaz. Dilimler gibi olanaklarin da yardimiyla, boyle bir programin en bastan bir kere hazirlandiktan sonra artik cop toplayiciyi hic kullanmayacagi beklenebilir.

Rory Mcguire, ikinci maddeye yanit olarak, kendi Java programlarinda ve ozellikle loglama konularinda butun bellegin tuketildigini gordugunu soylemis. ~ isleci ile loglama sirasinda birlestirilen gecici dizgilerin hic sonlandirilmadiklarini gormus.

Ali
Mengu (Moderatör) #6
Kullanıcı başlığı: NONSERVIAM
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 347 mesaj · Konum: Dersaadet
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
peki web sunucusu yazacaktik, onun durumu ne olur? adamlar cok feci supheye dusundurduler beni ama sean icimi rahatlatti diyebilirim. bu tarz isler icin en uygun dil d'dir dedi adam direkt.
http://www.mengu.net - some kind of monster
acehreli (Moderatör) #7
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4527 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Dedigim gibi, benim deneyimim yok.

Eger gercekten bir sorun varsa, bir olasilik, yan tarafta calisan baska bir program ("watchdog" denen turden) bellek kullaniminin arttigini gorunce bizim sunucudan yeni bir tane baslatir ve bizim sunucuya "haydi sen cekil artik" der.

Ali
Doğrulama Kodu: VeriCode Lütfen resimde gördüğünüz doğrulama kodunu girin:
İfadeler: :-) ;-) :-D :-p :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O
Özel Karakterler:
Bağlı değilsiniz. · Şifremi unuttum · ÜYELİK
This board is powered by the Unclassified NewsBoard software, 20100516-dev, © 2003-10 by Yves Goergen
Şu an: 2017-11-22, 06:45:11 (UTC -08:00)