Forum: Projeler d-Ofis RSS
d-Ofis
Sayfa:  1  2  3  sonraki 
Kadir Can #1
Üye Haz 2010 tarihinden beri · 413 mesaj
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Konu adı: d-Ofis
İlk projem olan d-Ofis'le karşınızdayım.Şimdilik iki kişiyiz:canalpay ve ben.Katılmak istiyorsanız konuya mesaj yazabilirsiniz.

d-Ofis'in özellikleri:
-Metin tabanlı (.txt) dosyaları kullanma
-Dosya okuma ve değiştirebilme
-Dosyanın sonuna yazabilme
-Dosya oluşturabilme
-d-Veri adlı küçük bir veritabanı(veya dkvG'yi de yeniden yazıp ekleyebiliriz.)
Bu mesaj Kadir Can tarafından değiştirildi; zaman: 2010-07-14, 09:04.
canalpay (Moderatör) #2
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
-d-Veri adlı küçük bir veritabanı(veya dkvG'yi de yeniden yazıp ekleyebiliriz.)
İlk önce kendi fikirlerimi söyleyeyim. DkvG bana çok karmaşık ve gelişmiş gibi geliyor. Yani küçük bir veritabanına gerek yok. dkvG'de bir iki iyileştirme yaparsak yeterli olur. Tabii yeniden yazmanında artıları olacaktır. Ancak dkvG'nin tek bir eksiği var. O da arama özelliği yok. Oda aklımda ancak fırsat bulamadım.

Yani dkvG çok gelişmiş geliyor bana ancak Ali Bey'de daha önce bahsetmişti gelişmişlik karmaşıklığı getiriyor. dkvG yinede bana karaşık geliyor. Ben bu yüzden basit, kullanımı kolay, ancak güçlü bir şey yazmak istiyorum. (dkvG'yi boşver dkv bile bana yeterince karmaşık ve gelişmiş geliyor. Başarının sırı : Basitlik, hız, sadelik, yeterlilik)
-Metin tabanlı (.txt) dosyaları kullanma

illa .txt olmasına gerek yok. Mesela dkv ile dkvG'de uzantılar .dkv idi. Bunda da .dkv uzantısına devam edebilir yada .dfs gibi bir uzantı uydurabiliriz.

-Dosya okuma ve değiştirebilme
-Dosyanın sonuna yazabilme
-Dosya oluşturabilme

Katılıyorum!
-Excell gibi tablolama

Anlamadım ancak basitliği engel olacaksa böyle bir şeyi istemiyorum.

Bana şunlar yeterli geliyor.
okuma, yazma, değiştirebilme.

Yani ben d-ofisi şöyle kulllanabileyim:
void main()
{
    auto veri_tabanım = new dofis("oyun_programim");
    auto ayarlar_tablosu = veri_tabanım.tablo("ayarlar_tablosu");
    auto pencere_rengi = ayarlar_tablosu.veri("pencere_rengi");
    auto oyun_karakteri = ayarlar_tablosu.veri("oyun_karakteri");
 
    if (oyun_karakteri == "canavar") {
        auto canavar_yetenekleri = veri_tabanım.tablo("canavar_yetenekleri");
        auto güç = canavar_yetenekleri.veri("güç");
        // vs...
 
        auto canavar = new Canavar(/* ... ne gerekiyorsa ... */);
    }
}

Bu örnek Ali Beyin dkv için verdiği örnekti. Ben zamanında bunu yapmayım daha komplike şeyler yaptım. Çünkü o zamanlar D için veritabanı yoktu.(D2 için. O zaman çok yeni idi.) Ancak sonra farkettimki benim istediğim asıl şey Ali Beyin verdiği örnek idi.


Ayrıca aklında olsun std.stream'i değil std.stdio'yu kullanacağız. (Ben onu daha çok seviyorum. Andrei'de öyle. :-D (Demekki Andrei Ali Beyin kafasında biri değil. Ali Bey ile benim karışımım :-p ))
Kadir Can #3
Üye Haz 2010 tarihinden beri · 413 mesaj
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
O zaman d-Veri adlı veritabanını komple baştan kodlarız.Onun içine karmaşık bir şey yazmayız.
Dosya uzantısı olayı ilgimi çekti. .dob(d-Ofis belgesi) gibi yaratıcı uzantılar bulabiliriz.std.stdio konusunda aynı şeyi ben de sana söyleyecektim.

Excell tablolama olayı karmaşıklaştıracak bir iş.Onun yerine basit d-Veri programımızı(veritabanını) kullanırız.
canalpay (Moderatör) #4
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Sen en iyisi bu projeyi bir güzel açıkla. Proje ne yapacak ? Amaçları ne olacak. Uzun uzun açıklayıcı satırlar ile yaz.
Mesela pişti gibi bilindik bir proje olsa az çok tahmin ederiz, yada benim projem olsa ne yapacağımı bilirim. Ancak projeyi sen düşünüyorsun. Bende senin düşünceni okuyamayacağıma göre açıklamalısın. (Aslında beynimizden geçenlerin başka bir beyinle okunabileceğine inanan kişiler var. Ancak benim beynim o kadar gelişmiş değil malasef :-p )

Dosya uzantısı olayı ilgimi çekti. .dob(d-Ofis belgesi) gibi yaratıcı uzantılar bulabiliriz.std.stdio konusunda aynı şeyi ben de sana söyleyecektim.

Benim uzantımda yaratıcı idi :-) (ünlü harfleri çıkar :-) )Ben asla .dob'u kabul etmem. Aklıma okuldan birinin dob demesi geliyor :-D

Bu arada derslerde neredesin ?
Kadir Can #5
Üye Haz 2010 tarihinden beri · 413 mesaj
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Derslerde on dört tane kaldı.Bir iki güne kadar biter.

Açıklama:
Proje bildiğimiz bir ofis programı olacak.Doğal olarak en basitlerinden olacak.Hani Microsoft Office,OpenOffice gibi.Basit bir dosya yöneticimiz olacak.Dosya oluşturma vb. dosya işlemlerini burada yapacağız.Bir de d-Veri adlı bir veri tabanı sistemimiz olacak.En basit olanlarından.İşte bu kadar.
acehreli (Moderatör) #6
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4538 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Yanıtlanan mesaj #2
canalpay:
Ayrıca aklında olsun std.stream'i değil std.stdio'yu kullanacağız. (Ben onu daha çok seviyorum. Andrei'de öyle. :-D (Demekki Andrei Ali Beyin kafasında biri değil. Ali Bey ile benim karışımım :-p ))

Evet, std.cstream ve std.stream gidici. std.stdio'nun readf'i de bir sonraki dmd sürümünde geliyor. Zaten onun readf'i olsaydı cstream'e hiç bulaşmazdım.

Benim akımları sevmem, C++'dan geliyor. Orada bir kere akıma yazdıran kod yazınca her tür akımla çalışır: standart çıkış, dosya, karakter akımı (ostringstream), vs.

Akımları atıyorlarsa kesin aralıklarla ilgili bir çözüm getirirler.

Ali
Kadir Can #7
Üye Haz 2010 tarihinden beri · 413 mesaj
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Ali Bey, bir d-Ofis alt forumu açar mısınız?
canalpay (Moderatör) #8
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Yanıtlanan mesaj #6
Zaten onun readf'i olsaydı cstream'e hiç bulaşmazdım.

Benim akımları sevmem, C++'dan geliyor. Orada bir kere akıma yazdıran kod yazınca her tür akımla çalışır: standart çıkış, dosya, karakter akımı (ostringstream), vs.
Ben sadece dosyaları okumak için stdio'yu kullanalım dedim. Onuda stream gidici diye dedim. Yoksa size bir şey söylemek amaçlı değildi  :scared:

Akımları bende D'de öğrenmeme rağmen sevdim. Diğer dillere göre daha kolay ve mantıklı. Bir yerde ekrana akım gönderiyoruz, diğer yerde ekrana.
acehreli (Moderatör) #9
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4538 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
canalpay:
Yoksa size bir şey söylemek amaçlı değildi

Bana öyle gelmedi zaten. :) Ben yalnızca elle tutulur nedenini söylemek istedim. :)

Ali
acehreli (Moderatör) #10
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4538 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Kadir Can, beni de eklersen sevinirim: Google Code'daki kimliğim acehreli@gmail.com

Ali
Kadir Can #11
Üye Haz 2010 tarihinden beri · 413 mesaj
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Hemen ekliyorum.
Kadir Can #12
Üye Haz 2010 tarihinden beri · 413 mesaj
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Şu dmd'nin yeni sürümü ne zaman çıkacak?readf kullanmak için sabırsızlanıyorum!:)
Bu mesaj Kadir Can tarafından değiştirildi; zaman: 2010-07-18, 00:25.
acehreli (Moderatör) #13
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4538 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Arası bayağı açıldı. Kitapta anlatılan başka olanaklar da eksik. Bence onları tamamlıyorlardır.

Ali
canalpay (Moderatör) #14
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Yanıtlanan mesaj #12
Ben hemen çıkar diye tahmin ediyordum. Ancak bir çok yeni şey eklendiği için o kadar kolay değil:

Dmd'ye 64 bit desteği ekleniyor. Hatta birisini D'nin sohbet odasında void main{} gibi bir kodu mu ne çalıştırdığını müjdeyle haber veriyordu. Ancak daha bir çok deneme yapılması gerekiyor. Ayrıca sırf test etmek için braddr mı ne diye bir adamı aldılar bence.

Phobosta yenilik rüzgarı dediğim gibi bir çok şey ekleniyor. Bence 2.050'den sonraki sürümde D2'ye eklenecek hiç bir şey kalmayacak.
Kadir Can #15
Üye Haz 2010 tarihinden beri · 413 mesaj
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Yanıtlanan mesaj #13
Çünkü proje için akımlar önemli.Tamam dosya akımlarını stdio ile hallederiz de,bilmem kaç tane readf satırını düzeltmek zor olsa gerek.
Doğrulama Kodu: VeriCode Lütfen resimde gördüğünüz doğrulama kodunu girin:
İfadeler: :-) ;-) :-D :-p :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O
Özel Karakterler:
Sayfa:  1  2  3  sonraki 
Forum: Projeler d-Ofis RSS
Bağlı değilsiniz. · Şifremi unuttum · ÜYELİK
This board is powered by the Unclassified NewsBoard software, 20100516-dev, © 2003-10 by Yves Goergen
Şu an: 2017-12-16, 08:38:38 (UTC -08:00)