Forum: D Programlama Dili RSS
Code::Blocks 10.05
Sco_Toxin (Ziyaretçi) #1
Profil yok
Bu konuya bağlantı
Konu adı: Code::Blocks 10.05
Umarim konuyu dogru yere aciyorumdur
C++ daki IDE aliskanligindan dolayi Code::Blocks u tercih ediyorum.
En aktuel sürüm 10.05 ama ben maalesef beceremedim Codeblocks ile d source derlemeyi
daha eski bir sürüm mü denemem gerek yada ne yapmaliyim .ilginiz icin tesekkurler
acehreli (Moderatör) #2
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4527 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Selam Sco_Toxin! :)

Belki zaten görmüşsündür; forumda "Code::Blocks" diye aratınca bir kaç tane eski konu buldum. Sanırım onları denediğimiz zamanlar 8.küsur sürümüymüş. Ben denediğimde derleyicinin kurulu olduğu dizini filan elimle ayarlamak zorunda kalmıştım.

Hangi işletim sistemi?

Digital Mars'ın forumunda da 10.05'i hemen kullanamadığını söyleyen birisi oldu.

Ali
Sco_Toxin (Ziyaretçi) #3
Profil yok
Bu konuya bağlantı
win 7 64bit uzerinde calisiyorum
8.05 lede denedim basarili olamadim
hala cebellesmekteyim
forumda yazili olan tutoriali da takip ettim nafile
nette baska bir tutorial daha buldum onunlada olmadi
http://d.whosme.de/index.php?language=&site=tutorials#9


.
Digital Mars'ın forumunda da 10.05'i hemen kullanamadığını söyleyen birisi oldu
  forumdaki thread i bulamadim zahmet olmazsa linkleyebilirmisin
acehreli (Moderatör) #4
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4527 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Bağlantıya tekrar baktığımda yanlış anladığımı farkettim. Galiba VisualD'yi kullanamadığını söylüyormuş:

  http://www.digitalmars.com/webnews/newsgroups.…?art_grou…

Bu forumda da şunları konuşmuşuz:

  http://ddili.org/forum/post/5

Sonra gerekebilir diye, şu da Türkçe harflerle ilgiliymiş:

  http://ddili.org/forum/post/8

Ali
Sco_Toxin (Ziyaretçi) #5
Profil yok
Bu konuya bağlantı
hizli cevabin icin tesekkurler
forumda daha once arama yaptim ve sayfalari daha once bulup denedim
sonuc maalasef olumsuz
genede ilgin icin tesekkurler

visuald 64 bit de cakiyormus :)
forumlarini okuyordum bende
codeblocks dan ümidi kesince baska ide arayisina girdim :D
levent2z #6
Üye Haz 2010 tarihinden beri · 16 mesaj
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Stable versionla cözemedim sorunu
nightybuild in son versiyonu ile calistirmayi basardim
türkce ayarlarini da hallettim konsolda
ama cb_console_runner da hala tr karakterleri göremiyorum bir cözümü varmi acaba
cb_concole_runner bir sekilde unicode-8 yapilamazmi
acehreli (Moderatör) #7
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4527 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Bilmiyordum öğrendim: cd_console_runner, "program penceresi kayboldu" sorununu ortadan kaldırmak için sonunda "bir tuşa basınız" diyen programmış. :) Google'da hiç karakter kodlama sorunundan veya çözümünden bahsedilmiyor.

Ben yine de kendi program çalıştırma yöntemimi seviyorum:

- Derle
- Alt-TAB ile zaten açık bekleyen DOS penceresine geç
- Son komutu getirmek için üst ok, Enter

:D

Ali
Bu mesaj acehreli tarafından değiştirildi; zaman: 2010-06-02, 15:19.
levent2z #8
Üye Haz 2010 tarihinden beri · 16 mesaj
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
sourcecode den anladigim kadariyla öyle
bir sekilde modifiye edip chcp 65001 i önceden calistirabilirsem olacak bu is
ama paslanmisim :)
levent2z #9
Üye Haz 2010 tarihinden beri · 16 mesaj
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
C++ ustasina sormaktan baska care yok
Ali usta bunu nasil duzeltebiliriz.
cb_console_runner  icin
SetConsoleTitle fonksiyonu unicode desteklemiyor galiba
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms686050(VS.85).aspx
SetConsoleTitleW de varmis unicode destegi ama nasil ?

/*
 * This file is part of the Code::Blocks IDE and licensed under the GNU General Public License, version 3
 * http://www.gnu.org/licenses/gpl-3.0.html
 *
 * $Revision: 4909 $
 * $Id: main.cpp 4909 2008-02-27 13:15:26Z mortenmacfly $
 * $HeadURL: svn://svn.berlios.de/codeblocks/tags/8.02/src/tools/ConsoleRunner/main.cpp $
 */
 
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#ifdef __WXMSW__
    #include <windows.h>
    #include <time.h>
    #include <conio.h>
    #define wait_key getch
#else
    #define wait_key getchar
#endif
#include <string.h>
 
#ifdef __MINGW32__
int _CRT_glob = 0;
#endif
 
bool hasSpaces(const char* str)
{
    char last = 0;
    while (str && *str)
    {
        if ((*str == ' ' || *str == '\t') && last != '\\')
            return true;
        last = *str++;
    }
    return false;
}
 
int main(int argc, char** argv)
{
    if (argc < 2)
    {
        printf("Usage: cb_console_runner <filename> <args ...>\n");
        return 1;
    }
 
    // count size of arguments
    int fullsize = 0;
    for (int i = 1; i < argc; ++i)
    {
        fullsize += strlen(argv[i]);
    }
    // add some slack for spaces between args plus quotes around executable
    fullsize += argc + 32;
 
    char* cmdline = new char[fullsize];
    memset(cmdline, 0, fullsize);
 
    // 1st arg (executable) enclosed in quotes to support filenames with spaces
    bool sp = hasSpaces(argv[1]);
    if (sp)
        strcat(cmdline, "\"");
    strcat(cmdline, argv[1]);
    if (sp)
        strcat(cmdline, "\"");
    strcat(cmdline, " ");
 
    for (int i = 2; i < argc; ++i)
    {
        sp = hasSpaces(argv[i]);
        if (sp)
            strcat(cmdline, "\"");
        strcat(cmdline, argv[i]);
        if (sp)
            strcat(cmdline, "\"");
        strcat(cmdline, " ");
    }
 
    //printf("Would run '%s'\n", cmdline);
    #ifdef __WXMSW__
        //Windows's system() seems to not be able to handle parentheses in
        //the path, so we have to launch the program a different way.
 
        SetConsoleTitle(cmdline);
 
        STARTUPINFO si;
        PROCESS_INFORMATION pi;
 
        ZeroMemory( &si, sizeof(si) );
        si.cb = sizeof(si);
        ZeroMemory( &pi, sizeof(pi) );
 
        // Start the child process.
        clock_t cl = clock();
        CreateProcess( NULL, TEXT(cmdline), NULL, NULL, FALSE, 0,
                       NULL, NULL, &si, &pi );
 
        // Wait until child process exits.
        WaitForSingleObject( pi.hProcess, INFINITE );
 
        cl = clock() - cl;
        cl *= 1000;
        cl /= CLOCKS_PER_SEC;
 
        // Get the return value of the child process
        DWORD ret;
        GetExitCodeProcess( pi.hProcess, &ret );
 
        // Close process and thread handles.
        CloseHandle( pi.hProcess );
        CloseHandle( pi.hThread );
 
        printf("\nProcess returned %ld (0x%lX)   execution time : %0.3f s", ret, ret, ((float)cl)/1000);
        printf("\nPress any key to continue.\n");
    #else
        int ret = system(cmdline);
        printf("\nPress ENTER to continue.\n");
    #endif
 
    wait_key();
 
    delete[] cmdline;
    return ret;
}
Bu mesaj levent2z tarafından değiştirildi; zaman: 2010-06-02, 17:08.
acehreli (Moderatör) #10
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4527 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
CreateWindowTitleW yalnızca pencere başlığı ile ilgili değil mi? Herhalde o pek yardımcı olmaz. Zaten bildiğim kadarıyla, sonunda A veya W olanlar doğrudan kullanılmıyor da, programın seçtiği karakter genişliğine göre otomatik olarak kullanılıyorlar. (Yani otomatik olark char veya wchar_t kullanılıyor.)

Bu konu CreateProcess'le ilgili olabilir.

Ondan sonra, programda hiç char kullanmamak, onun yerine hep TCHAR, LPSTR, vs. kullanmak gerek. Şurada bir şeyler var:

  http://www.i18nguy.com/unicode/c-unicode.html

Ama bu işin daha kolayı olabilir: Bir yöntem; doğrudan programı çalıştırmak yerine, programı cmd'a çalıştırmak olabilir. Oluşturdukları cmdline değişkeninin baş tarafına şunları ekle:

cmd /u <onların oluşturduğu satır>

/u seçeneği şurada yazıyor:

http://www.microsoft.com/resources/documentation…?mfr=tr…

(Tabii o sayfa XP için. :/)

Örneğin (hiç derlemeden):

    char* cmdline = new char[fullsize];
    memset(cmdline, 0, fullsize);
 
    strcat(cmdline, "cmd.exe /u ");

(Bu arada, bu forumda C++ kodu için köşeli parantez arasında code=cpp öneririm. Yoksa koddaki dizgilerin renklendirmelerinde karışıklık oluyor.)

Eğer pencere yine de yok olursa, bir de /c denenebilir.

Ali
Doğrulama Kodu: VeriCode Lütfen resimde gördüğünüz doğrulama kodunu girin:
İfadeler: :-) ;-) :-D :-p :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O
Özel Karakterler:
Bağlı değilsiniz. · Şifremi unuttum · ÜYELİK
This board is powered by the Unclassified NewsBoard software, 20100516-dev, © 2003-10 by Yves Goergen
Şu an: 2017-11-18, 17:26:58 (UTC -08:00)