Forum: Duyurular RSS
"D Programlama Dili" kitabını İngilizce forumda duyurdum
acehreli (Moderatör) #1
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4527 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Konu adı: "D Programlama Dili" kitabını İngilizce forumda duyurdum
Andrei Alexandrescu, kitabının artık kitapçılarda olduğunu her an açıklayabilir. Her ne kadar farklı okuyucu kitlesini hedefleseler de, D.ershane'nin o haberden önce duyurulması benim için önemliydi:

  http://www.digitalmars.com/webnews/newsgroups.…?art_grou…

Sonunda şöyle dedim: "bildiğim kadarıyla bu, bilgisayar teknolojisinde İngilizce benzerlerinden önce çıkan ilk Türkçe kitap oldu".

Rahatladım... :)

Ali
Mengu (Moderatör) #2
Kullanıcı başlığı: NONSERVIAM
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 347 mesaj · Konum: Dersaadet
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
ali ustad, hem bu dil icin hem de bu kitap icin cok buyuk emek verdin. eger d yarin bir gun turkiye'de kendine bir yer edinirse, bilki bu mutlaka ve sadece senin sayende olmus olacaktir. bir de, bilmiyorum baska farkedenler var mi ama bu kitap sadece d dilini ogreten bir kitap degil, ayni zamanda programlama ve c++ da ogreten bir kitap. tabii anlayana. :)
http://www.mengu.net - some kind of monster
acehreli (Moderatör) #3
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4527 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Teşekkürler Mengü! :)

Ama bu forumun emeğini de unutmamak gerek. Eğer buradaki insanlar (en çok da Can! ;)) olmasaydı kimbilir ne hızda ilerlerdim...

Mengu:
bu kitap sadece d dilini ogreten bir kitap degil, ayni zamanda programlama ve c++ da ogreten bir kitap

Aslında programlama kısmının daha fazla olmasını isterdim. Bana sanki fazlaca referans kitabı gibi geliyor. Tabii bu noktadan sonra yapacak bir şey de yok... :)

C++'cının yazdığı kitabın C++ kokması da doğaldır herhalde... :D

Ali
Mengu (Moderatör) #4
Kullanıcı başlığı: NONSERVIAM
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 347 mesaj · Konum: Dersaadet
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
abi bu forumun derken zaten bir sen, bir can, bir de arada degisik sahislar. :) can demisken, yok piyasada uzun suredir?

ben de kismetse 5-6 ay icerisinde IDE'yi bitirecegim, yaklasik 1 aydir dokunmuyorum, D ile cok guzel bir alet yapmis olacagiz ama obur platformlarda nasil calisacak hicbir fikrim yok. :)
http://www.mengu.net - some kind of monster
acehreli (Moderatör) #5
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4527 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Forumu küçümseme. :) İnsanların bağlandıklarını görmek güze...

Can herhalde okulunu temiz bir şekilde bitirmeye çalışıyor. (Dokunmayalım... :))

D'nin de platformdan bağımsız olması gerek ama bu başka teknolojilerde de pek tam doğru çıkmaz. :/ Umarım senin IDE'de büyük sorun olmaz. dmd'nin 64 bitli ortamlarda henüz çalışmadığını duyuyorum. Sanırım 64 bit Mac'lerde ve Linux'larda uyumlulukla (compatibility) ilgili kütüphaneler de kurmak gerekiyormuş.

Ali
acehreli (Moderatör) #6
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4527 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Mengü, aynı güzel sözleri İngilizce forumda da yazdığını şimdi okudum. Çok teşekkürler! :)

Ali
canalpay (Moderatör) #7
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Ali Bey'in dediği gibi okulu temiz bir biçimde bitirmeye çalışıyorum. Ama bitirir miyim tam bir muamma :-)
Herhalde ortalama ile temiz bir şekilde bitiririm. Haftaya salı son sınava gireceğim. Ondan sonrası artık okulla pek bir ilişkim kalmıyor. O zaman sizler ile olacağım. Ama tabi yine direk sizlerle olamam herhalde. Çünkü ben D ile ilgili çoğu şeyi unutmuşum. 500 sayfayı yeniden okumam gerekecek. Ama bunun iyi yanı yazıları tekrar elden geçirmiş olacağız.

Bu arada Mengü Bey bence projenizde linux'a özel kodlar kullanmaz iseniz ve işletim sistemine özgü yolları şeyleri std.path modülü ile yaparsanız işletim sistemi ile ilgili olarak bence platform bağımsızlığını kolay bir biçimde sağlarsınız.  Ama 32 bit yada 64 bit ile ilgili konuşuyorsanız orası tam bir muamma.
Doğrulama Kodu: VeriCode Lütfen resimde gördüğünüz doğrulama kodunu girin:
İfadeler: :-) ;-) :-D :-p :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O
Özel Karakterler:
Forum: Duyurular RSS
Bağlı değilsiniz. · Şifremi unuttum · ÜYELİK
This board is powered by the Unclassified NewsBoard software, 20100516-dev, © 2003-10 by Yves Goergen
Şu an: 2017-11-19, 19:37:46 (UTC -08:00)