Forum: D Programlama Dili RSS
Alexandrescu'nun kitabı "Modern Klasikler" arasında
acehreli (Moderatör) #1
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4527 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Konu adı: Alexandrescu'nun kitabı "Modern Klasikler" arasında
Saçma tabii, ve kendisi de gülüyor... :)

Amazon, henüz basılmamış kitabı modern klasikler arasında kabul etmiş:

  tinyurl.com/2c4vx4r

"Modern Classics of Software Engineering" başlığının altında...

Ali
canalpay (Moderatör) #2
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Amazon, henüz basılmamış kitabı modern klasikler arasında kabul etmiş:

Basıldığında ne olacak düşünemiyorum bile :-D

Bu arada kitap 17 Mayısta çıkmayacak mıydı ? Neden 30 Mayısa ertelendi ? Kitabın yazımı bitti değil mi ? Daha dil kitap doğrultusunda çalışmadığı için mi ertelendi ?

Ben yanıtlarsam: 1 çıkacaktı, 2 dil daha kitaptaki gibi olmadı. Kütüphane eksik (yada fazla :-) ) 3. bitti ama hatalı yerler düzeltiliyor ve phobos'a yeni eklenen modüller tanıtılyordur. 4. evet
acehreli (Moderatör) #3
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4527 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
canalpay:
Bu arada kitap 17 Mayısta çıkmayacak mıydı ? Neden 30 Mayısa ertelendi ?

Herhangi bir nedeni olabilir. Önemli değil.

Kitabın yazımı bitti değil mi ?

Bitti. Son gözden geçirme aşamasındaydı. Hatta basıma da verildiğini duymuştum.

Daha dil kitap doğrultusunda çalışmadığı için mi ertelendi ?

Sanmıyorum. Herhalde kitabın başında "bazı olanaklar sizin derleyiciniz tarafından doğru veya tam olarak desteklenmiyor olabilir" gibi bir uyarı vardır.

phobos'a yeni eklenen modüller tanıtılyordur

Onu da sanmıyorum. Phobos çok serbest bir kütüphane olarak gelişiyor. Bazı modüller çıkartılacak ve bir sürü yeni modül eklenecek...

D, bu açıdan C++'tan farklı: C++'ta standart kütüphane de standardın içinde tanımlanır. D'nin "standart" kütüphanesi ise daha çok C++'nın Boost'u gibi: hızlıca gelişiyor.

Hangisinin daha iyi olduğundan emin değilim. Standart olması çok iyi tabii, ama süreç çok yavaş olduğu için çok da atıl kalıyor. D bana daha çok pratiklikten yana gibi görünüyor.

Ali
Doğrulama Kodu: VeriCode Lütfen resimde gördüğünüz doğrulama kodunu girin:
İfadeler: :-) ;-) :-D :-p :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O
Özel Karakterler:
Bağlı değilsiniz. · Şifremi unuttum · ÜYELİK
This board is powered by the Unclassified NewsBoard software, 20100516-dev, © 2003-10 by Yves Goergen
Şu an: 2017-11-22, 06:47:32 (UTC -08:00)