Forum: Diğer Konular RSS
yeni bir D geliştirme ortamı (win32)
Sayfa:  1  2  sonraki 
white_rabbit #1
Üye Nis 2010 tarihinden beri · 11 mesaj · Konum: denizli
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Konu adı: yeni bir D geliştirme ortamı (win32)
nette gezinirken D-IDE isimli bir d-tgo (ide) buldum. sistemime kurup test ettim. visual studio yu andıran bir arayüze sahip. kod tamamlama ve renklendirme olayı çok iyi. program c# ile yazılmış. daha önce deneyen varmı merak ettim.

http://d-ide.sourceforge.net/
acehreli (Moderatör) #2
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4527 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Onun haberini İngilizce forumda duymuştum ama kendim hiç denemedim.

Geliştirilmesi de devam ediyormuş; güzel... :)

Ali
white_rabbit #3
Üye Nis 2010 tarihinden beri · 11 mesaj · Konum: denizli
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
scite, codeblocks ve visual studio eklentisi visual d denemelerimden sonra şimdilik en iyi editöre sahip program bu görünüyor :) bazı eksikler gördüm. bi kaç kere programsal hata alıp kapanma sorunu gibi. ......
geliştirilmeye devam edilirse başarılı bi program olacağını düşünüyorum.
düzeltme: f5 olayı çalışıyor. hata benden kaynaklanmış  :-D
Bu mesaj white_rabbit tarafından değiştirildi; zaman: 2010-05-10, 02:03.
qyn_ #4
Kullanıcı başlığı: qyn
Üye Nis 2010 tarihinden beri · 32 mesaj · Konum: öğrenci
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
@white_rabbit  söledigin IDE ii oldu bende IDE bulamiyordum.Aslinda şu anda Elephant kullaniyorum eksiklikleri var ama olsun güzel yinede .Poseidon var o biraz daha profesyonel duruyo.
Bu arada GTKD kütüphanesinide kendi icinde barindiran bi geliştirme ortami yokmu yahu ? ..ben GTKD kuramadim bi türlü daha dogrusu programi derleyemiyorum GTKD kodlari iceren.
Henüz arayüz konusunda cok acelem yok ufak ufak baslamak istemistm.Ali üstadın kitabini bir bitireyim sonra GTKD ye gecicem sanirim onunda dersleri devam edicek sitede ?...
İyi calismalar
acehreli (Moderatör) #5
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4527 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
qyn_:
programi derleyemiyorum GTKD kodlari iceren

Nasıl bir hata alıyorsun? Eğer modülü bulamıyorsa, import ettiğin GtkD modüllerinin bulunduğu dizin derleyiciye -I ile belirtilmediği için olabilir.

Ali
white_rabbit #6
Üye Nis 2010 tarihinden beri · 11 mesaj · Konum: denizli
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
sebeplerden biri bu olabilir:
acehreli:
Eğer modülü bulamıyorsa, import ettiğin GtkD modüllerinin bulunduğu dizin derleyiciye -I ile belirtilmediği için olabilir.

sorunun getkD uygulamasını D-IDE üzerinde derleyememekse: komut satırı parametrelerini D-IDE ye eklemen gerekli.
Global -> Settings menüsünü tıklayınca açılan ayar penceresinde Build Commands tabına tıkladım.
Build to *.obj ile başlayan satırda Debug başlığı altındaki text kutucuğuna -c "$src" -of"$obj" -L C:\gtkd\src\build\gtkd.lib -gc ekledim
Link to *.exe ile başlayan satırda Debug başlığı altındaki text kutucuğuna $objs $libs -of"$exe" -L C:\gtkd\src\build\gtkd.lib -gc ekledim
Close deyip pencereyi kapattım. f6 ile derleyip f7 ile programı çalıştırdım.

edit: hatayı çözmek için Build Log penceresindeki çıktıyı görmek faydalı olacaktır.
acehreli (Moderatör) #7
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4527 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
white_rabbit:
Build to *.obj ile başlayan satırda Debug başlığı altındaki text kutucuğuna -c "$src" -of"$obj" -L C:\gtkd\src\build\gtkd.lib -gc ekledim

Zararı yok ama yukarıdaki -L'nin etkisi olduğunu sanmıyorum. Çünkü .obj'ler derlemenin sonucunda oluşan dosyalardır. -L ise bağlama zamanında işe yarar.

Bence yukarıdaki -L C:\gtkd\src\build\gtkd.lib kaldırıldığında da derlenecektir.

Link to *.exe ile başlayan satırda Debug başlığı altındaki text kutucuğuna $objs $libs -of"$exe" -L C:\gtkd\src\build\gtkd.lib -gc ekledim

Tamam, -L C:\gtkd\src\build\gtkd.lib orada işe yarıyordur...

Peki GtkD dosyalarını nereye kurdun? -I kullanılmadığı halde derlenebildiğine göre herhalde deneme programı ile aynı yerde duruyorlar... (?)

Ali
white_rabbit #8
Üye Nis 2010 tarihinden beri · 11 mesaj · Konum: denizli
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
acehreli:
Zararı yok ama yukarıdaki -L'nin etkisi olduğunu sanmıyorum. Çünkü .obj'ler derlemenin sonucunda oluşan dosyalardır. -L ise bağlama zamanında işe yarar.

evet dediğiniz gibi bi etkisi yokmuş onu kaldırınca da derlendi.

gktD dosyalarım C:\gtkD dizini içerisinde. deneme programım farklı bir yerde.

acehreli:
-I kullanılmadığı halde derlenebildiğine göre herhalde deneme programı ile aynı yerde duruyorlar... (?)

C:\dmd2\windows\bin\sc.ini dosyasına eklemiştim
DFLAGS="-I%@P%\..\..\src\phobos" "-I%@P%\..\..\src\druntime\import" "-IC:\gtkD\src"
acehreli (Moderatör) #9
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4527 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Güzel! :)

Demek ki bir kere C:\dmd2\windows\bin\sc.ini dosyasına eklemek bütün projeler için hallediyor...

O dosyanın Linux'taki eşdeğeri de /etc/dmd.conf

Ali
white_rabbit #10
Üye Nis 2010 tarihinden beri · 11 mesaj · Konum: denizli
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
güzel bilgiler. şahsen çok faydalanıyorum  :-)
qyn_ #11
Kullanıcı başlığı: qyn
Üye Nis 2010 tarihinden beri · 32 mesaj · Konum: öğrenci
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
@AliCehreli && @white_rabbit
anlattiginiz sekilde yaptim hrseyi fakat söle bir hata aliyorum:

deneme.d(1): Error: module Window cannot read file 'gtk\Window.d'
import path[0] = C:\D\dmd\windows\bin\..\..\src\phobos

D yi c dizininin altinda D adli klasöre acmistim. bu klasoru icinde gtkD de var .bütün ayarlari yaptim söledigin gibi
gtkD.lib dosyasinida olusturmayi basardim .
bu arada visual D ile calismiyorum poseidon yada elephant kullaniyorum.
Fakat aldigim hatanin gtkD bi alakasi olmaigini düsünüyorum .
qyn_ #12
Kullanıcı başlığı: qyn
Üye Nis 2010 tarihinden beri · 32 mesaj · Konum: öğrenci
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
qyn_:
@AliCehreli && @white_rabbit
anlattiginiz sekilde yaptim hrseyi fakat söle bir hata aliyorum:

deneme.d(1): Error: module Window cannot read file 'gtk\Window.d'
import path[0] = C:\D\dmd\windows\bin\..\..\src\phobos

D yi c dizininin altinda D adli klasöre acmistim. bu klasoru icinde gtkD de var .bütün ayarlari yaptim söledigin gibi
gtkD.lib dosyasinida olusturmayi basardim .
bu arada visual D ile calismiyorum poseidon yada elephant kullaniyorum.
Fakat aldigim hatanin gtkD bi alakasi olmaigini düsünüyorum .

tamam hatayi düzelttim calisti  konsolda dmd komutunu verdigimde ben dmd2 derliyor sanmistim halbuki eski D sürümüde mevcut dolayisiyla sc.ini dosyasinda eklemeleri tekrar yaptim oldu.Tesekürler...
qyn_ #13
Kullanıcı başlığı: qyn
Üye Nis 2010 tarihinden beri · 32 mesaj · Konum: öğrenci
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Selam arkadaşlar uzunca bir süredir buralarda yoktum zaten yeni gelmiş ve gitmiştim bunun sebebi D öğrenmeye başladıgım sıralarda işe girmiş olmamdı.
Fakat şu anda geniş bir zamanim var kendimi özgürce geliştirebilecegim olanaklarımda var.Bu sebeple D 'ye kaldigim yerden devam ediyorum.İnsallah güzel projeler çıkıcaktır.Hoşgeldin diyin bana :D
Ali Üstadın Kitabini  bitirince ilk projemi insallah gerçekleştiricem.
acehreli (Moderatör) #14
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4527 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Tekrar hoşgeldin qyn_! :)

Doğrusunu istersen şu sıralarda biraz yavaşlık var. D'ye devam ederken karşılaşacağın yanlışları, ilginçlikleri, soruları, ve aslında herşeyi bizimle paylaş lütfen. :)

Ali
canalpay (Moderatör) #15
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
hoş geldin qyn_ :-)
Doğrulama Kodu: VeriCode Lütfen resimde gördüğünüz doğrulama kodunu girin:
İfadeler: :-) ;-) :-D :-p :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O
Özel Karakterler:
Sayfa:  1  2  sonraki 
Bağlı değilsiniz. · Şifremi unuttum · ÜYELİK
This board is powered by the Unclassified NewsBoard software, 20100516-dev, © 2003-10 by Yves Goergen
Şu an: 2017-11-19, 08:05:07 (UTC -08:00)