Forum: Projeler dkv RSS
dkvG mi daha hızlı yoksa diğer gerçek veritabanları mı ?
Sayfa:  1  2  sonraki 
canalpay (Moderatör) #1
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Konu adı: dkvG mi daha hızlı yoksa diğer gerçek veritabanları mı ?
dkvG acaba mysql yada diğer veritabanlarından daha mı hızlı? Bana çok ama çok daha hızlı gibi geliyor. Özellikle ceviz.nette sql ile ilgili başlıkları okuduğum zaman böyle bir şey düşünüyorum. Bir dkv dosyasında 100000 farklı anahtarın verisini 100 kere erişip ekrana yazdırırken benchmarkın [100](hızı salladım) diye hızı belirtmesi ama tam zıttına herhangi bir sql'in belki 4 saniye bekletmesi bana çok olası geliyor. Acaba dosya ya veri yazmak mı çok yavaşta veritabanları bu kadar popüler ?

Sizden c yada c++ ile herhangibi bir veritabanının hızını dkvG için ölçmenizi isteyebilir miyim?

Bu şunlar olabilir.

bir veritabanına belirli bir sayıda veri yazmak.
Bir veritabınında belirli bir sayıdaki veriyi okumak.
Bir veritabanında belirli bir sayıdaki veriyi belirli kez okumak.
Bir veritabanında belirli bir sayıdaki veriyi silmek.
Bir veritabanında belirli bir sayıdaki veriyi değiştirmek.

....

siz böyle bir şeyi yapabilir misiniz ?
Ben php ile biraz uğraşırsam yaparım ama o yorumlanabilen bir dil. C kadar doğru sonucu vermez bence.

Birde ayrıca sqlite ilede denerseniz çok ama çok iyi olur.
Mengu (Moderatör) #2
Kullanıcı başlığı: NONSERVIAM
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 347 mesaj · Konum: Dersaadet
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
aslinda madem bir veritabani sistemi yaziyorsunuz, bu nosql veritabanlari var, isterseniz onlari inceleyin.
http://www.mengu.net - some kind of monster
canalpay (Moderatör) #3
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
aslinda madem bir veritabani sistemi yaziyorsunuz, bu nosql veritabanlari var, isterseniz onlari inceleyin.

Aslında bir veritabanı temelde nasıl çalışır onu bile bilmemekteyim. Ama madem ona benzer bir şey yazıyorum rezil bir şey olmasın, aynı amaçlı farklı şeyler ilede yarışabilsin isterim. Bunun içinde dkvG'yi hızlandırmaya, hatalarını düzeltmeye, ve yeni özellikler eklemeye çalışıyorum.

Ayrıca ceviz.nette sql sorgularına daha az zaman harcatmak için şunları öneriyorlardı:
1. sql ile veriyi bir kerede alın sonra dil ile o veriyi işleyin. sql ile işlemeye çalışmayın.(php gibi çokta hızlı çalışmayan bir dil için bile böyle söylüyorlar.)
2. Eğer veriyi birden fazla kere çekecekseniz bunu dosyaya kaydedip dosyadan okutarak yapın.(sanırım cache )
Bu arada nosql hakkında iyi bir yazı bulamadım. Daha araştırıyorum ama sizin bildiğiniz iyi bir yazı var mı ?
acehreli (Moderatör) #4
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4448 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Denemedim ama tahminim şöyle: dkv herşeyi belleğe alıyor; diğerlerinin verileri bir veya daha fazla dosyada duruyor. Her sorgu birden çok dosyaya erişmek zorunda kalabilir. Bunu, verinin programda saklanmasının önerilmesine bakarak tahmin ediyorum.

Ayrıca sql'i destekleyen veri tabanları karmaşık aramalar için de kullanılıyorlar. "Şu tarihte doğmuş olan ve şu şehirde yaşayanların listesi" gibi... dkv ise bire bir erişim için kullanıldığı için hiç aramaya gerek yok.

Ali
canalpay (Moderatör) #5
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Ayrıca sql'i destekleyen veri tabanları karmaşık aramalar için de kullanılıyorlar. "Şu tarihte doğmuş olan ve şu şehirde yaşayanların listesi" gibi... dkv ise bire bir erişim için kullanıldığı için hiç aramaya gerek yok.

Bu arada yakında arama özelliğide eklemeği düşünüyorum.

Bunun için özellikle in anahtar sözcüğünü düşünüyorum.
Avatar
huseyin #6
Üye Haz 2012 tarihinden beri · 355 mesaj · Konum: Isparta
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
https://github.com/huseyin325325/vtd
Can projemi oluşturdum seni eklemem mi gerekli yoksa kendin girebiliyor musun git te yeniyim de :D
Huseyin
canalpay (Moderatör) #7
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Giremiyorum. Girebilsem herkes rastgele projelere girip projeleri alt-üst edersi değil mi :-p

Admin sayfasından ekleyeceksin. Github'ta da adım canalpay :-) Kadircan' ı da ekle. Github Adı :KadirCan

Eğer Türkçe karakterleri yazabiliyorsan rica etsem işlev adlarında da Türkçe karakter kullanır mısın? Ya da ingilizce kullanalım.
Avatar
huseyin #8
Üye Haz 2012 tarihinden beri · 355 mesaj · Konum: Isparta
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
benim alışkanlığım gereği türkçe karakterleri yazamıyorum programlarımda  ingilizce karakter kullanalım
Huseyin
Avatar
huseyin #9
Üye Haz 2012 tarihinden beri · 355 mesaj · Konum: Isparta
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Ekledim Tamamdır
Huseyin
canalpay (Moderatör) #10
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Tamam.

benim alışkanlığım gereği türkçe karakterleri yazamıyorum programlarımda  ingilizce karakter kullanalım

İngilizce karakter değilde ingilizce sözcük kullanalım. Çünkü şifrele yerine sifrele ya da çöz yerine coz yazmak benim hiç hoşuma gitmiyor. Ne demek istediğini anlamak uzun sürüyor. Hem proje adam akıllı bir hale gelirse başkaları da yararlanır?
Avatar
huseyin #11
Üye Haz 2012 tarihinden beri · 355 mesaj · Konum: Isparta
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
hmm olabilir tamam ole yapalım da benim sorunum sifreleme dchar ve string uyumları
Huseyin
canalpay (Moderatör) #12
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
sifreleme dchar ve string uyumları

Birbirine çevirebilirsin. Örn:

import std.conv;
void main()
{
    string a = "merhaba";
    dchar[] b = to!(dchar[])(a);
    assert(b=="merhaba");
}

Ayrıca bütün işlevler tek bir modülde(dosyada) bulunmasın. Şifreleme ayrı modül olsun örneğin
Avatar
huseyin #13
Üye Haz 2012 tarihinden beri · 355 mesaj · Konum: Isparta
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
ama sifrelerken problem oluyor bu arada guncelledim
Huseyin
canalpay (Moderatör) #14
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
ama sifrelerken problem oluyor bu arada guncelledim
Anlamadım.

Şifreleyi ayrı bir modül olarak yap. vt.d'ye import anahtar sözcüğü ile dahil et.

bu arada guncelledim

Gördüm şekil almaya başlamış. Güzel gidiyor.
Avatar
huseyin #15
Üye Haz 2012 tarihinden beri · 355 mesaj · Konum: Isparta
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Hmm tamam denemeye deger bir deneyelim bakalım birşey soracağım dchar[] ları char[] a çevirdğimde şifrelemede problem çıkıyor sebebi ne acaba
Huseyin
Doğrulama Kodu: VeriCode Lütfen resimde gördüğünüz doğrulama kodunu girin:
İfadeler: :-) ;-) :-D :-p :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O
Özel Karakterler:
Sayfa:  1  2  sonraki 
Forum: Projeler dkv RSS
Bağlı değilsiniz. · Şifremi unuttum · ÜYELİK
This board is powered by the Unclassified NewsBoard software, 20100516-dev, © 2003-10 by Yves Goergen
Şu an: 2017-08-16, 14:47:43 (UTC -07:00)