Forum: Projeler dkv RSS
DkvG Yeni Sürüm Ve Artık Windowsada Uyumlu
Sayfa:  1  2  3  sonraki 
canalpay (Moderatör) #1
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Konu adı: DkvG Yeni Sürüm Ve Artık Windowsada Uyumlu
Yeni sürüm artık hem Windows ile hem de Linux ile çalışıyor. Ne yazıkki Linuxta deneyemedim ama bir hata olmamalı. Çünkü pek bir şey değiştirmedim.

Ayrıca bu sürümde artık dkvG bazı şeyler hakkında daha bilgili:

    
1.anahtar_sayısı işlevi eklendi. Böylece dkv dosyasında kaç tane veri elemanı(yani anahtar) girdiğinizi bilebiliyor.
2.anahtar_listele işlevi eklendi. Artık hangi anahtarlar kayıtlı olduğunu biliyor.
3.anahtar_verisi_listele işlevi eklendi. Artık verileri listeleyebiliyor.

İleride neler eklemeyi düşünüyorum ?

1. bilig adlı bir modül yazacağım. Böylece artık oluşturulan veritabanlarından ve tablolardan ve dkv dosyalarındanda haberi olabilecek.
2. Ali Beyin daha önce istediği eğer izim verirsem __sil__ fonksiyonu çalıştırsın olayını düzenleyeceğim.
3. Windows uyumluluğunu arttıracağım. Örneğin şuan v_yedekle işlevi çalışmıyor.

Bunlarıda eklediğimde sanırım önemli bir şeyi eksik kalmayacak. Birşeyi kalmayınca Deniz uygulamasını geliştireceğim. Böylece dkvG'ye düşündüğüm bir kaç özelliği eklemiş olacağım :-)
canalpay (Moderatör) #2
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Bu arada 2 küçük güncelleme daha yaptım. Bunlar dkvG'yi daha çok std.path ile yazma ve gereksiz kod tekrarının azaltımı ile ilgili.

Ve ayrıca şuan deneyemesemde dkvG MacOs içinde çalışıyor olması gerekiyor. Zaten windows ile Linux'u doğruladım.

Artık biliG modülünü yazmaya çalışıyorum.
acehreli (Moderatör) #3
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4412 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Güzel... :)

Ben de şu sıralarda kod yazmak istiyorum. D.ershane hevesim biraz azaldı:

- D'de yeni değişiklikler oldu; eski yazdıklarımı düzeltmem gerekiyor. Hatta std.stream'in bile emekliye ayrılacağını duydum. Yani std.cstream yerine std.stdio kullanmak gerekecek. :/

- D.ershane'yi fazla izleyen yok. Biraz olsun soru soran ya da yorum yapan olsa... (Sözüm Can'a değil. :))

Ali
canalpay (Moderatör) #4
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
- D'de yeni değişiklikler oldu; eski yazdıklarımı düzeltmem gerekiyor. Hatta std.stream'in bile emekliye ayrılacağını duydum. Yani std.cstream yerine std.stdio kullanmak gerekecek. :/

Şimdi cstream mi emekliye ayrılıyor yoksa stream mi ? Ben şuan ikisinide kullanıyorum; yani ikiside emekliye ayrılmasın :-)

Bu arada kod yazmak istiyorsanız buyurun dkvG'yi tamamlayalım yada yeniden yazalım. Dkv'yi bitirdikten sonrada gelin framework(basit bir web kütüphaneside olur. Çünkü mvc gibi yapıları pek bilmiyorum.) yada ddili.org portalı yazalım ? Yada ilk framewok yazıp onla ddili.org portalı yazalım. :-)

Dkv'yi neden bitirmek istiyorum. Çünkü ne yazık ki web için veritabanı şart. O yüzden. Zaten dkv'de temel olarak yapılcak bir şey kalmadı. Çok kolay şeyler kaldı.

1. Sadece bilig modülü yazılacak.

Bu bilig modülü de dkvG'yi kullanıp şunların kaydını tutacak. DkvG ile oluşturulan veritabanları, veritabanlarının kayıtları, ve ayrıca __sil__ işlevi için izin olup olmamasını sorgulayacak. Bunlar bitince hop çok iyi bir veritabanımız olacak. Ve tahminim çok fazla kayıtta olsa şişmeyen enfes bir veritabanı :-D

Ayrıca bence d.ershaneye şuan devam etmesenizde olur. Çünkü temel olarak her şeyi anlattınız sayılır. Örneğin bir sınıf bile çok gerekli değilir. Sadece kodlamayı kolaylaştıran bir araç. Onun yerine şuanki dersleri güncel tutmak daha iyi olur. D2'nin gelişimi bittiğinde istediğiniz kadar ayrıntıya giren dersler yazabilirsiniz.

Ve ayrıca eğer olurda D'den bıkar yada en azından ddili.org'tan bıkarsanız ben yinede sizinle yeni bir programlama dili öğrenmek(ddili.org'dan bırakıp D'ye devam ederseniz giderim ingilizceyi çok iyi söker D öğrenirim yine sizin yakanızı bırakmam. :-D ) yada sizin kullandığınız C/C++ dillerine başlamak ve beraber bir proje geliştirmek isterim. Nede olsa artık C için D'den olsun php'den olsun çok azda olsa bir aşinalığımız var :-)
Bu mesaj canalpay tarafından değiştirildi; zaman: 2010-03-10, 11:18.
acehreli (Moderatör) #5
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4412 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
canalpay:
Şimdi cstream mi emekliye ayrılıyor yoksa stream mi ?

stream... cstream de standart giriş ve çıkışı Stream arayüzüyle sunuyor olduğu için herhalde o da gider.

Ben şuan ikisinide kullanıyorum

O ikisi, C++'dan alıştığımız gibi, bütün akımlara standart bir arayüz sağlıyordu. Akımın ne olduğunu bilmeden, istediğimizi yazıyorduk. dout ise, standart çıkışa, dosyaysa dosyaya...

Yeni kütüphane daha iyi olacaktır herhalde.

Bu arada kod yazmak istiyorsanız buyurun dkvG'yi tamamlayalım yada yeniden yazalım. Dkv'yi bitirdikten sonrada gelin framework(basit bir web kütüphaneside olur. Çünkü mvc gibi yapıları pek bilmiyorum.) yada ddili.org portalı yazalım ? Yada ilk framewok yazıp onla ddili.org portalı yazalım. :-)

Web framework'ün anlamı olur mu gerçekten? Ortalıkta bir sürü yok mu zaten? Yine de farketmez; deneyim iyidir.

Ayrıca bence d.ershaneye şuan devam etmesenizde olur. Çünkü temel olarak her şeyi anlattınız sayılır.

Evet, duraksamamın nedenlerinden birisi o. Bence ilgilenenleri meşgul edecek çok bilgi var orada.

sizin yakanızı bırakmam. :-D

Anlaştık... :)

Ali
canalpay (Moderatör) #6
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Web framework'ün anlamı olur mu gerçekten? Ortalıkta bir sürü yok mu zaten? Yine de farketmez; deneyim iyidir.

Benim gördüğüme göre ortalıkta D2 için hiç bir tane web framework yok. Tabii  D1 için çalışan, mysql yada mssql gibi(D2'nin şuanlık desteklemediği) veritabanlarını kullanan ve bence istediğimiz kadar zorlayalım yine D2'de çalıştıramayacağımız frameworkları yada başka dillerde yazılan frameworkleri saymazsak.

Ama D2 için çalışan varsa öğrenmek isterim. Hem kodlarına bakarım, hemde o frameworku kullanırım.

Tabi birde eline gelen framework yazdığı için framework yazmak istemiş olabilirim.

Şuan wombat projesine baktım ve web framework şeklinde değilde web kütüphanesi gibi bir şey olduğuna karar verdim.(her ne kadar framework konusunu ve mvc giibi yapıları iyi bilmesemde.) Bizde bunun gibi bir şey yapabiliriz. Zaten eğer D ile bir site yazarsak illaki post işlevi, get işlevi gibi işlevler yazacağız. Bari yazarken ayrı bir proje olarak yazalımda hem başkaları faydalanır, hemde biz daha düzgün bir şekilde yazarız.


Bu arada web kütüphanesinin veritabanı kısmını daha sonraya bırakırız. Mysql, mssql, oracle gibi veritabanlarını destekledikçe ekler yada eklemeye çalışırız. Zaten bir çözüm olarak dkvG cepte. En azından normal dosyada kayıt tutmaktan daha iyidir :-)
Mengu (Moderatör) #7
Kullanıcı başlığı: NONSERVIAM
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 347 mesaj · Konum: Dersaadet
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
ben framework olayini saka olarak soylemistim :) web icin uc dil kullanilir: php, python ve ruby. digerlerinin pek manasi yok. tabii erlang, scala, clojure gibi functional diller haric nitekim onlar zaten concurrency uzerine yazilmis diller.

d'nin cok guclu bir dil olduguna inandigim icin, vaktim oldugunda uzerine daha da egilip bir IDE gelistirmek istiyorum ben sahsen.
http://www.mengu.net - some kind of monster
Kadir Can #8
Üye Haz 2010 tarihinden beri · 413 mesaj
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Yanıtlanan mesaj #3
acehreli on 2010-03-10, 10:26:
Güzel... :)

Ben de şu sıralarda kod yazmak istiyorum. D.ershane hevesim biraz azaldı:

- D'de yeni değişiklikler oldu; eski yazdıklarımı düzeltmem gerekiyor. Hatta std.stream'in bile emekliye ayrılacağını duydum. Yani std.cstream yerine std.stdio kullanmak gerekecek. :/

- D.ershane'yi fazla izleyen yok. Biraz olsun soru soran ya da yorum yapan olsa... (Sözüm Can'a değil. :))

Ali

Değişiklikleri düzeltme konusunda yardımcı olabilirim.
acehreli (Moderatör) #9
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4412 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Kadir Can:
Değişiklikleri düzeltme konusunda yardımcı olabilirim.

Çok teşekkür. Kolayca paylaştırılabilen işlerde yardım isterim.

Ali
Kadir Can #10
Üye Haz 2010 tarihinden beri · 413 mesaj
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Hiç kuşkunuz olmasın.
cturan #11
Üye Ara 2010 tarihinden beri · 15 mesaj · Konum: van
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
dkvg yi kullanmak istiyorum bir projemde  acaba dosyaları nerede code.google sayfasında bulamadımda, yada daha doğrusu kodları halka ( o ben oluyorum :) ) açıkmı
Bu mesaj cturan tarafından değiştirildi; zaman: 2011-02-01, 06:56.
canalpay (Moderatör) #12
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Burada svn ile edilebiliyor. http://code.google.com/p/dkv/source/browse/

Ancak ben download bölümünede yükleyeyim.
canalpay (Moderatör) #13
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Buyrun. Html dosyasında azıcık belgede var: http://code.google.com/p/dkv/downloads/det…?name=dkv.rar…
DkvG dkv'nin gelişmiş bir sürümüdür biraz daha farklıdır.


 Eğer bir hata olursa yardımcı olabilirim. Proje windows linux ve muhtelemen mac içinde çalışıyor. Ancak belki windowsta hatalar oluşabilir. Oluşursa paylaşırsanız hataları gideririm.
cturan #14
Üye Ara 2010 tarihinden beri · 15 mesaj · Konum: van
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Yanıtlanan mesaj #12
teşekkürler ,   şimdi indirdim  basit bir şifreleme proramcığıyla  uğraşmaya başladımda onun için dil veritabanı vb bölümlerde  kullanmayı düşünüyorum
Bu mesaj cturan tarafından değiştirildi; zaman: 2011-02-01, 07:09.
cturan #15
Üye Ara 2010 tarihinden beri · 15 mesaj · Konum: van
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
bu arada windows 7de deniyorum oluşabilecek tüm hataları size bildireceğimden şüpheniz olmasın :D
Doğrulama Kodu: VeriCode Lütfen resimde gördüğünüz doğrulama kodunu girin:
İfadeler: :-) ;-) :-D :-p :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O
Özel Karakterler:
Sayfa:  1  2  3  sonraki 
Forum: Projeler dkv RSS
Bağlı değilsiniz. · Şifremi unuttum · ÜYELİK
This board is powered by the Unclassified NewsBoard software, 20100516-dev, © 2003-10 by Yves Goergen
Şu an: 2017-06-24, 22:28:57 (UTC -07:00)