Forum: Duyurular RSS
D-IDE: Hata ayıklayıcılı bir geliştirme ortamı
acehreli (Moderatör) #1
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4527 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Konu adı: D-IDE: Hata ayıklayıcılı bir geliştirme ortamı
  http://alexanderbothe.com/?id=27

Ali
canalpay (Moderatör) #2
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Programla ilgili bir kaç  şey söyleyeyim:
1.Linux ile çalıştırabilmenin yolu yok. Wine ile denedim olmadı, mono ile denedim olmadı(Denemeye devam edeceğim.).
2.Windows için yazılmış bir program ve Net 3.5 istiyor.
3.Programın Hata ayıklayıcısını çalıştıramadım(Hata verdi)(Bir iki ayar ile olacakmış.)(Biraz hata verdirterek şuan derleyebiliyorum.)
4.Bir programı derletemedim. (Hata verdi)
5.Ama D2'ye göre tasarlandığı için çok güzel bir program.(Kod renklendirmesi olsun otomatik tamamlaması olsun oldukça iyi.)


Ama şuan Linux için çalışmıyor. Çalışabilmeside zor çünkü çok fazla windows bağımlılığı var.
Eğer windows kullancaksanız ayarlarını tam yapıp kullanmak gerekir.
acehreli (Moderatör) #3
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4527 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
canalpay:
3.Programın Hata ayıklayıcısını çalıştıramadım(Hata verdi)

Win7'de geliştirilmiş. Başkaları da hatalarla karşılaşıyorlar:

http://www.digitalmars.com/webnews/newsgroups.…?art_grou…

Ali
canalpay (Moderatör) #4
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Çok mükemmel bir ide olmuş. İde arayan ve Windows kullananlara kesinlikle önerebileceğim bir ide.

İde'nin kendisi proje derleyebiliyor debugging işlemi yapabiliyor pek çok şeyi yapabiliyor. Kurarken lazım olan herşeyi kurdurtabiliyoruz. Dmd, net framework 4 her şey...

Belki sırf bu ide için windowsta uzun süreler geçirebilirim.

Daha 3 -5 dka denemedim. Ben biraz ide ile baş başa kalacağım :-)
Mengu (Moderatör) #5
Kullanıcı başlığı: NONSERVIAM
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 347 mesaj · Konum: Dersaadet
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
yeni bir ide daha geliyor d.dev isimli. c++ ve wxwidgets ile gelistiriliyor. allahtan birileri capraz platform bir seyler yapmayi akil etti sonunda.
http://www.mengu.net - some kind of monster
Doğrulama Kodu: VeriCode Lütfen resimde gördüğünüz doğrulama kodunu girin:
İfadeler: :-) ;-) :-D :-p :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O
Özel Karakterler:
Forum: Duyurular RSS
Bağlı değilsiniz. · Şifremi unuttum · ÜYELİK
This board is powered by the Unclassified NewsBoard software, 20100516-dev, © 2003-10 by Yves Goergen
Şu an: 2017-11-21, 15:21:52 (UTC -08:00)