Forum: Diğer Konular RSS
GtkD ile ilgili bir soru
Sayfa:  önceki  1  2  3  sonraki 
cos00kun #16
Üye Kas 2014 tarihinden beri · 219 mesaj
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Yanıtlanan mesaj ID 13005
Ne diyeyim Allah Razı olsun Erdem kardeşim .. ben bi yandan gtkd bir yandan D öğrenmeye devam ediyorum.. aslında bir yandanda Directx bindingi Directx-d ye de bakmam lazım ancak tek tutorial bile bulamadım bakalım hayırlısı yavaş yavaş yola devam :)
E=mc^2
cos00kun #17
Üye Kas 2014 tarihinden beri · 219 mesaj
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Ekteki resimde bir program var benim ilerde yazacağım programda UI olarak yaklaşık böyle olacak.. Bu resimde görülen tüm detaylar Gtkd kütüphanesinde için kullanılan sınıflar widgetler falan hangileridir acaba ? Eğer kısaca hangi komutların bunları getirdiğini öğrenebilirsem sağlam bir altyapım olacağı düşüncesindeyim.
saygılar.. sevgiler...

[Resim: https://i.hizliresim.com/7yrmdL.png]
E=mc^2
erdem (Moderatör) #18
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1049 mesaj · Konum: Eskişehir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Şu örneği inceleyebilir misin.

[Resim: http://www.programlama.tk/resim/resim/gtkd.png]

Bu örnekte kütüphane olanakları örneklendirilmiş. Ben kendi sistemimde make test şeklinde derledim.

Bu örneğin kaynak kodu da sanırım burada:

https://github.com/gtkd-developers/GtkD/tree/master/demos/…

Senin gösterdiğin resimde menü içinde tablı gezinme sağlayan görsel bileşenin gtk karşılığı ise notebook olabilir.

http://python-gtk-3-tutorial.readthedocs.io/en/latest/layo…
cos00kun #19
Üye Kas 2014 tarihinden beri · 219 mesaj
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
verdiğiniz linkten indirip denedim ancak windows ortamında derleyip çalıştıramadım. Yaptığım iş şu oldu; bahsettiğiniz githubdan programı indişrdim ardından kendi yardım bçlümündede bahsettiği gibi  rmd Build.d   ile inşaasını gerçekleştirdim ardından windows ortamında neler yapıldığını bilemediğim için sadece bahsettiğiniz klasörün içine girip ****.d uzantılı dosyaları açabiliyorum ancak bunları derleyemiyorum sanırım bu verdiğiniz link kendince bir kütüphane yapmış ve dolayısıyla bu kütüphaneyi program içine alıp tanımlamadan  çalışması mümkün gözükmüyor.

Herşeye rağmen içindeki codelerden özellikle TestWindow.d kaynak dosyasından tüm gui sınıfların nasıl kullanıldığını rahatlıkla görebiliyorum bunları artık deneye deneye nasıl kullanıldıklarını bulabilirirm kanaatindeyim.. Yinede   birgün birileri Windows ortamında bahsettiğiniz linkten bunu alıp tam olarak nasıl derlendiğini ve çalıştırılıdığını gösteren bir belge yada bir video yayınlarsa en azından benden çok büyük bir Hayır duası alacağı kesin :)
Desteğiniz için teşekkürler Erdem bey bana çok yardımınız dokunuyor ..
E=mc^2
erdem (Moderatör) #20
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1049 mesaj · Konum: Eskişehir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
dub'la da derleyebilirsin. Sadece eğer kütüphaneyi indirdiysen /demos/gtkD/TestWindow dizinine girip:

dub

komutunu vermek yeterli.
cos00kun #21
Üye Kas 2014 tarihinden beri · 219 mesaj
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Daha önce bu bilgileri verdiğinizden zaten denemiştim ama şu hata mesajını alıyorum;

C:\Users\Coskun\Desktop\GtkD-master\demos\gtkD\TestWindow>dub
 
Performing "debug" build using dmd for x86.
gtk-d:gtkd ~master: building configuration "library"...
Error: out of memory
dmd failed with exit code 1.
 
C:\Users\Coskun\Desktop\GtkD-master\demos\gtkD\TestWindow>
E=mc^2
cos00kun #22
Üye Kas 2014 tarihinden beri · 219 mesaj
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Biraz daha ileri gidip normal dmd ile yani consoleden dmd TestWindow.d -L+gtkd.lib ile derlediğimde aldığım hata mesajını da yazayım ;

C:\Users\Coskun\Desktop\GtkD-master\demos\gtkD\TestWindow>dmd TestWindow.d -L+gtkd.lib
OPTLINK (R) for Win32  Release 8.00.17
Copyright (C) Digital Mars 1989-2013  All rights reserved.
http://www.digitalmars.com/ctg/optlink.html
TestWindow.obj(TestWindow)
 Error 42: Symbol Undefined _D10TestScales10TestScales6__ctorMFZC10TestScales10TestScales
TestWindow.obj(TestWindow)
 Error 42: Symbol Undefined _D11TestEntries11TestEntries7__ClassZ
TestWindow.obj(TestWindow)
 Error 42: Symbol Undefined _D10TestScales10TestScales7__ClassZ
TestWindow.obj(TestWindow)
 Error 42: Symbol Undefined _D9TestStock9TestStock6__ctorMFZC9TestStock9TestStock
TestWindow.obj(TestWindow)
 Error 42: Symbol Undefined _D12TestTreeView12TestTreeView6__ctorMFZC12TestTreeView12TestTreeView
TestWindow.obj(TestWindow)
 Error 42: Symbol Undefined _D11TestEntries11TestEntries6__ctorMFZC11TestEntries11TestEntries
TestWindow.obj(TestWindow)
 Error 42: Symbol Undefined _D9TestStock9TestStock7__ClassZ
TestWindow.obj(TestWindow)
 Error 42: Symbol Undefined _D12TestTreeView12TestTreeView7__ClassZ
TestWindow.obj(TestWindow)
 Error 42: Symbol Undefined _D9TTextView9TTextView7__ClassZ
TestWindow.obj(TestWindow)
 Error 42: Symbol Undefined _D9TTextView9TTextView6__ctorMFZC9TTextView9TTextView
TestWindow.obj(TestWindow)
 Error 42: Symbol Undefined _D15TestAspectFrame12__ModuleInfoZ
TestWindow.obj(TestWindow)
 Error 42: Symbol Undefined _D9TestStock12__ModuleInfoZ
TestWindow.obj(TestWindow)
 Error 42: Symbol Undefined _D9TestImage12__ModuleInfoZ
TestWindow.obj(TestWindow)
 Error 42: Symbol Undefined _D8TestText12__ModuleInfoZ
TestWindow.obj(TestWindow)
 Error 42: Symbol Undefined _D8TestIdle12__ModuleInfoZ
TestWindow.obj(TestWindow)
 Error 42: Symbol Undefined _D15TestDrawingArea12__ModuleInfoZ
TestWindow.obj(TestWindow)
 Error 42: Symbol Undefined _D10TestThemes12__ModuleInfoZ
TestWindow.obj(TestWindow)
 Error 42: Symbol Undefined _D11TestEntries12__ModuleInfoZ
TestWindow.obj(TestWindow)
 Error 42: Symbol Undefined _D12TestTreeView12__ModuleInfoZ
TestWindow.obj(TestWindow)
 Error 42: Symbol Undefined _D9TTextView12__ModuleInfoZ
TestWindow.obj(TestWindow)
 Error 42: Symbol Undefined _D10TestScales12__ModuleInfoZ
Error: linker exited with status 21
E=mc^2
erdem (Moderatör) #23
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1049 mesaj · Konum: Eskişehir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Sanırım o dizindeki tüm kaynak dosyalarından tek bir çalıştırılabilir dosya oluşturuyor.

Ben şu şekilde de derleyebildim:


dmd -O TEditableCells.d TestAspectFrame.d TestDrawingArea.d TestEntries.d TestIdle.d TestImage.d TestScales.d TestStock.d TestText.d TestThemes.d TestTreeView1.d TestTreeView.d TestWindow.d TTextView.d -I../../../generated/gtkd -L-L../../../../GtkD-3.6.6 -L-l:libgtkd-3.a -ofTest


Burada -I kaynak dosyaların olduğu dizini -L-L kütüphane dosyalarının olduğu dizini belirtiyor. -L-l ile ise hangi kütüphaneyi kullanmak istediğimizi belirtiyoruz.
Bu mesaj acehreli tarafından değiştirildi; zaman: 2017-12-06, 14:54.
acehreli (Moderatör) #24
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4589 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Not: Büyük i ve küçük L karışmasın diye erdem'in mesajındaki quote belirteçlerini m belirteçleri ile değiştirdim.

Ali
cos00kun #25
Üye Kas 2014 tarihinden beri · 219 mesaj
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Ya bende bi gariplik var yada çok basit bir yerde bir hata yapıyorum çünkü derleme yine olmadı..
yaptığım iş verilen siteden zıplı şekilde dosyayı indirip bunu çıkartmak ardından gerek "dub Build.d" ile derlensin gerek derlemeden olsun bu zıplı dosyadan çıkarttığım klasörden ki bu bende şu şekilde; "C:\....\.....\Desktop\GtkD-master\demos\gtkD\TestWindow"
consoleyi açmak ve bundan sonra dediğiniz tüm işlemleri yapmak!! Ama sonuç aynı yani bir dolu Symbol Undefined hataları!!..

Acaba bu indirdiğim dosyayı GtkD nin kurulu olduğu yeremi atmalıyım ? yoksa ../../../generated/gtkd  ile yazılan yerleri bendeki gibi source codelerin olduğu dosya yolunu C:\....\.....\Desktop\GtkD-master\demos\gtkD\TestWindow  gibimi düzeltmeliyim ? bilemedim..

Aslında çok şeymi istiyorum bilmiyorum ama Ali hocam Erdem bey'in paylaştığı şu örneği bile windows ortamında sorunsuzca nasıl kurup çalıştırabiliriz ile ilgili ufacık bir video bile paylaşsanız Youtubede falan inanın Dub ve böyle kütüphanelerin kullanılması ve kurulması hakkında çok kesin çözüm olacaktır diye düşünmekteyim .. (Erdem hocam öncelikle sizden isteyecektim bu kadar emeğinize karşılık ancak sizde Windows olmadığını bildiğimden Ali hocam dan rica ettim)
Hayırlı günler dilerim.
E=mc^2
erdem (Moderatör) #26
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1049 mesaj · Konum: Eskişehir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
cos00kun:
Acaba bu indirdiğim dosyayı GtkD nin kurulu olduğu yeremi atmalıyım ? yoksa ../../../generated/gtkd  ile yazılan yerleri bendeki gibi source codelerin olduğu dosya yolunu C:\....\.....\Desktop\GtkD-master\demos\gtkD\TestWindow  gibimi düzeltmeliyim ? bilemedim..

Hayır kaynak -I seçeneği gtkd'nin kaynak dosyayı neredeyse orayı göstermeli. Örneğin:

https://github.com/gtkd-developers/GtkD/tree/master/genera…

Diyelim ki benim bilgisayarımda bu kaynak dosyalar

C:\gtkd-developers\GtkD\tree\master\generated\gtkd

dizininde ise -IC:\gtkd-developers\GtkD\tree\master\generated\gtkd şeklinde kullanmak gerekecek. Diğer seçenekler için de benzer şekilde.

Örneğin benim ortamımda TestWindow dizinini konsoldan açtım. -I../../../generated/gtkd seçeneği bu dizinin 3 üstünü gösteriyor. Ya da benzer şekilde bu dizine gelip -I..\..\..\generated\gtkd windows için de ters kesme işaretleri ile deneyebilirsin.

Kaynak dosyayı da bu adresten indirebilirsin:

https://github.com/gtkd-developers/GtkD
acehreli (Moderatör) #27
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4589 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Windows'a elimi sürmeyeli 10 seneyi geçmiş. :/

Ali
cos00kun #28
Üye Kas 2014 tarihinden beri · 219 mesaj
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Yanıtlanan mesaj #26
Sağol Erdem hocam ama olmuyor Windowsta biraz farklı dizinler falan bahsettiğiniz gibi yapınca hallolmadı daha doğrusu ben beceremedim. Eğer bir imkanı olan varsa Windows ortamında yapıp bana söylerse bu işi ancak o zaman çözebileceğim sanırım.. O zamana kadar bu örneği rafa kaldırıyorum çünkü çok vaktimi aldı.. Zaten nasılsa mevcut d uzantılı dosyalardan neyin ne olduğunu kendi örnek programımda deneyerekte bulabiliyorum.. Herşey için teşekkürler.. kolaylıklar dilerim
E=mc^2
cos00kun #29
Üye Kas 2014 tarihinden beri · 219 mesaj
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Yanıtlanan mesaj #27
acehreli:
Windows'a elimi sürmeyeli 10 seneyi geçmiş. :/
Ali hocam şu işlerim 1 ay sonra daha rahatlamaya başlayacak o zamana kadar eğer bu D dili ve kütüphanelerinden bıkıp usanmazsam emin olun Windows ayağını videoaları ve dökümanlarıyla beraber ben üstleneceğim :-)
D dili kütüphaneleri acemiler ve  windows ortamını kullananlar için çok zorlayıcı ! oysaki ne kadar basit ve sade kullanımı var. IDE si bi dert kütüphanesi bi dert arkadaş çıldırtıyor beni :-)
E=mc^2
erdem (Moderatör) #30
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1049 mesaj · Konum: Eskişehir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Bir de şunu deneyebilirsin. TestWindow dizinin içindeyken

$ dub --build-mode=singleFile
Doğrulama Kodu: VeriCode Lütfen resimde gördüğünüz doğrulama kodunu girin:
İfadeler: :-) ;-) :-D :-p :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O
Özel Karakterler:
Sayfa:  önceki  1  2  3  sonraki 
Bağlı değilsiniz. · Şifremi unuttum · ÜYELİK
This board is powered by the Unclassified NewsBoard software, 20100516-dev, © 2003-10 by Yves Goergen
Şu an: 2018-01-20, 03:26:28 (UTC -08:00)