Forum: D Programlama Dili RSS
Vibe.d için ORM araçları
zafer #1
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 700 mesaj · Konum: Ankara
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Konu adı: Vibe.d için ORM araçları
Merhaba,

Vibe.d ile web tabanlı küçük bir proje geliştirmeye çalışıyorum. Veritabanı olarak PostgreSQL kullanıyorum. Veritabanı işmeleri için şu an sql sorguları çalıştırarak işlemleri hallediyorum. Bunun için başka bir tavsiye veya iyi düzeyde bir ORM aracı varmı?
https://github.com/zafer06 - depo
acehreli (Moderatör) #2
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4527 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
DUB deposunda iki tane ilgili paket görüyorum: dvorm ve hibernated. Bunlardan birincisi vibe.d ile kullanıldığını yazıyor ama benim hiç deneyimim yok:

  https://code.dlang.org/

Ali
zafer #3
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 700 mesaj · Konum: Ankara
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Teşekkürler, şimdilik ORM aracından vazgeçtim sadece PostgreSQL bağlantısı için bir kütüphane bakıyorum.

Bir kaç tane denedim en sonunda ddb (https://github.com/pszturmaj/ddb) isimli güzel bir proje buldum ama proje uzun zamandır güncellenmiyor. Ayrıca PostgreSQL tipleri için bazı entegrasyonlar yapılmamış bu sebeple parametre sistemi tam çalışmıyor. Senin bildiğin iyi bir PostgreSQL erişim kütüphanesi var mı?
https://github.com/zafer06 - depo
acehreli (Moderatör) #4
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4527 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Ne yazık ki veri tabanı konularında hiç deneyimim yok. (D dışında bile çok az.)

Ali
Mengu (Moderatör) #5
Kullanıcı başlığı: NONSERVIAM
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 347 mesaj · Konum: Dersaadet
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Yanıtlanan mesaj #1
zafer on 2016-01-26, 00:48:
Merhaba,

Vibe.d ile web tabanlı küçük bir proje geliştirmeye çalışıyorum. Veritabanı olarak PostgreSQL kullanıyorum. Veritabanı işmeleri için şu an sql sorguları çalıştırarak işlemleri hallediyorum. Bunun için başka bir tavsiye veya iyi düzeyde bir ORM aracı varmı?

tam orm yazacaklar adamlari bir gulme aliyor. http://forum.dlang.org/post/apdtnaybzrwdpmvodght@forum.dla… su baslikta o kadar sacma seyleri tartistilarki mevzu en son sahipsiz ve sonucsuz kaldi.

ddb'nin de uzun zamandir guncellenmesine takilmana gerek yok cunku adamlar wrapperi yazmislar. herhangi bir guvenlik acigi vs. cikmadigi surece de guncellenmez o kutuphane.
http://www.mengu.net - some kind of monster
zafer #6
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 700 mesaj · Konum: Ankara
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Mengu on 2016-01-30, 16:04:
ddb'nin de uzun zamandir guncellenmesine takilmana gerek yok cunku adamlar wrapperi yazmislar. herhangi bir guvenlik acigi vs. cikmadigi surece de guncellenmez o kutuphane.

Haklısın Mengü, sistem sorunsuz çalışıyor ancak halen yapılmamış tip entegrasyonları var ve bunlar yüzünden parametre sistemi düzgün çalışmışyor. Örneğin BOOLEAN tipi için gerekli kodlar yazılmamış
(https://github.com/pszturmaj/ddb/blob/master/source/ddb/po…)

Dolayısıyla aşağıdaki gibi bir kodlama yaptığında kütüphane hemen "Not implemented" mesajını yapıştırıyor. Bu benim rastladğın bir sorun daha detaylı kullanımlarda başka sorunlarda çıkarmı bilemiyorum.
 
PGCommand cmd = new PGCommand(mConn);
cmd.query = "UPDATE fiyatlar SET durum = $1 WHERE fid = $2";
cmd.parameters.add(1, PGType.BOOLEAN).value = durum;
cmd.parameters.add(2, PGType.INT4).value = fiyatId;
cmd.executeNonQuery();

Aslında gözümü karartıp Windows ortamında BOOLEAN tipi dönüşümü için gerekli kodları ekledim ve Windows ortamında sorunsuz çalışıyor ancak Linux tarafına geçtip aynı düzenleme ile çalışmak istedğimde PostgreSQL hatası aldım, koda tam hakim olamadığım için hatayı bulamadım ve düzenlemeden vazgeçtim.

Projemi Vibe.d ile geliştiriyorum ve elimdeki en iyi seçenek ddb şimdilik böyle devam edeceğiz.
https://github.com/zafer06 - depo
Mengu (Moderatör) #7
Kullanıcı başlığı: NONSERVIAM
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 347 mesaj · Konum: Dersaadet
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
zafer:
Mengu on 2016-01-30, 16:04:
ddb'nin de uzun zamandir guncellenmesine takilmana gerek yok cunku adamlar wrapperi yazmislar. herhangi bir guvenlik acigi vs. cikmadigi surece de guncellenmez o kutuphane.

Haklısın Mengü, sistem sorunsuz çalışıyor ancak halen yapılmamış tip entegrasyonları var ve bunlar yüzünden parametre sistemi düzgün çalışmışyor. Örneğin BOOLEAN tipi için gerekli kodlar yazılmamış
(https://github.com/pszturmaj/ddb/blob/master/source/ddb/po…)

Dolayısıyla aşağıdaki gibi bir kodlama yaptığında kütüphane hemen "Not implemented" mesajını yapıştırıyor. Bu benim rastladğın bir sorun daha detaylı kullanımlarda başka sorunlarda çıkarmı bilemiyorum.
 
PGCommand cmd = new PGCommand(mConn);
cmd.query = "UPDATE fiyatlar SET durum = $1 WHERE fid = $2";
cmd.parameters.add(1, PGType.BOOLEAN).value = durum;
cmd.parameters.add(2, PGType.INT4).value = fiyatId;
cmd.executeNonQuery();

Aslında gözümü karartıp Windows ortamında BOOLEAN tipi dönüşümü için gerekli kodları ekledim ve Windows ortamında sorunsuz çalışıyor ancak Linux tarafına geçtip aynı düzenleme ile çalışmak istedğimde PostgreSQL hatası aldım, koda tam hakim olamadığım için hatayı bulamadım ve düzenlemeden vazgeçtim.

Projemi Vibe.d ile geliştiriyorum ve elimdeki en iyi seçenek ddb şimdilik böyle devam edeceğiz.

o da buyuk esseklikmis. sen kalk wrapper yaz, type destegi verme :)

https://code.dlang.org/packages/dpq adresindekine baksan nasil olur?
http://www.mengu.net - some kind of monster
zafer #8
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 700 mesaj · Konum: Ankara
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Mengu:
https://code.dlang.org/packages/dpq adresindekine baksan nasil olur?

Aslında dpq projesine daha önce bakmıştım ve derelict-pq bağımlığından dolayı pek çekici gelmemişti. Sanırım yeni bir güncelleme yayınlamışlar ve destekleği özellikler gayet güzel görünüyor. Örnekleri biraz inceledim veritabanı kütüphanesinden ziyade basit anlamda bir ORM kütüphanesi gibi görünüyor. Şimdi tekrardan bakacağım teşekkürler Mengü.

Gönlümde ddb var aslında özellike söz dizilimi C# diline yakın olduğu için daha çok hoşuma gidiyor ancak yapacak bir şey yok tabi.
https://github.com/zafer06 - depo
Mengu (Moderatör) #9
Kullanıcı başlığı: NONSERVIAM
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 347 mesaj · Konum: Dersaadet
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
zafer:
Mengu:
https://code.dlang.org/packages/dpq adresindekine baksan nasil olur?

Aslında dpq projesine daha önce bakmıştım ve derelict-pq bağımlığından dolayı pek çekici gelmemişti. Sanırım yeni bir güncelleme yayınlamışlar ve destekleği özellikler gayet güzel görünüyor. Örnekleri biraz inceledim veritabanı kütüphanesinden ziyade basit anlamda bir ORM kütüphanesi gibi görünüyor. Şimdi tekrardan bakacağım teşekkürler Mengü.

Gönlümde ddb var aslında özellike söz dizilimi C# diline yakın olduğu için daha çok hoşuma gidiyor ancak yapacak bir şey yok tabi.

en azindan raw queryleri direkt calistirabilirsin ve tum psql typelarini destekliyormus gibi geldi bana. o yuzden tavsiye ettim. basit orm kismini kullanmak zorunda degiliz gibi anladim ben.
http://www.mengu.net - some kind of monster
zafer #10
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 700 mesaj · Konum: Ankara
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Mengu:
en azindan raw queryleri direkt calistirabilirsin ve tum psql typelarini destekliyormus gibi geldi bana. o yuzden tavsiye ettim. basit orm kismini kullanmak zorunda degiliz gibi anladim ben.

Projeye tekrar bakınca daha çok yeni olduğunu gördüm. Şimdilik gayet güzel ilerliyor ancak devamını getirir mi bilemiyorum. Şimdilik ddb kullanarak parametsiz sorguları rahat bir şekilde çalıştırabiliyorum. Karar vermek zor, dpq projesini biraz daha takip edeceğim.
https://github.com/zafer06 - depo
Mengu (Moderatör) #11
Kullanıcı başlığı: NONSERVIAM
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 347 mesaj · Konum: Dersaadet
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
zafer:
Mengu:
en azindan raw queryleri direkt calistirabilirsin ve tum psql typelarini destekliyormus gibi geldi bana. o yuzden tavsiye ettim. basit orm kismini kullanmak zorunda degiliz gibi anladim ben.

Projeye tekrar bakınca daha çok yeni olduğunu gördüm. Şimdilik gayet güzel ilerliyor ancak devamını getirir mi bilemiyorum. Şimdilik ddb kullanarak parametsiz sorguları rahat bir şekilde çalıştırabiliyorum. Karar vermek zor, dpq projesini biraz daha takip edeceğim.

ya da vaktin genisse direkt katki yap istersen dpq'ya :)
http://www.mengu.net - some kind of monster
zafer #12
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 700 mesaj · Konum: Ankara
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Mengu:
ya da vaktin genisse direkt katki yap istersen dpq'ya :)

Zaman herkes gibi benim içinde çok önemli, dolayısıyla boş vakte sahip değilim. Ancak güzel işler yapan insanlara yardımcı olmayı boşa harcanmış vakit olarak görmüyorum bu vesile ile dpq'ya yardım etmeyi çok isterdim ancak dil engeline takılıyorum. İletişim olmadan bir şey olmuyor.

Kendi projemi şimdilik ddb ile devam ettirmeye karar verdim dpq projesinide takip ediyorum.
https://github.com/zafer06 - depo
Mengu (Moderatör) #13
Kullanıcı başlığı: NONSERVIAM
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 347 mesaj · Konum: Dersaadet
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
zafer:
Mengu:
ya da vaktin genisse direkt katki yap istersen dpq'ya :)

Zaman herkes gibi benim içinde çok önemli, dolayısıyla boş vakte sahip değilim. Ancak güzel işler yapan insanlara yardımcı olmayı boşa harcanmış vakit olarak görmüyorum bu vesile ile dpq'ya yardım etmeyi çok isterdim ancak dil engeline takılıyorum. İletişim olmadan bir şey olmuyor.

Kendi projemi şimdilik ddb ile devam ettirmeye karar verdim dpq projesinide takip ediyorum.

en mantiklisi :) kolay gelsin, basarilar.
http://www.mengu.net - some kind of monster
Doğrulama Kodu: VeriCode Lütfen resimde gördüğünüz doğrulama kodunu girin:
İfadeler: :-) ;-) :-D :-p :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O
Özel Karakterler:
Bağlı değilsiniz. · Şifremi unuttum · ÜYELİK
This board is powered by the Unclassified NewsBoard software, 20100516-dev, © 2003-10 by Yves Goergen
Şu an: 2017-11-23, 23:12:02 (UTC -08:00)