Forum: Diğer Konular RSS
C++ Dosya uzantıları ve Yapılarda farklı bir kullanım şekli
İbrahim #1
Üye Eki 2015 tarihinden beri · 156 mesaj
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Konu adı: C++ Dosya uzantıları ve Yapılarda farklı bir kullanım şekli
Merhaba;

İlk sorum C++'da dosya uzantıları arasında bir fark var mıdır? (Temelde hepsi de aynı fakat standart kullanımlarda farklılık olabilir mi? Çünkü cpp uzantılılarda class vs. tanımlamaları yapılmıyor, .h dosyalarında yapılıyor. cc uzantılılarda ise class vs tanımları da bu cc uzantılı dosyalarda yapılıyor.).

İkinci sorum ise https://github.com/facebook/mysql-5.6/blob/webscalesql-5.6… burada 503. satırdaki struct'da bool transactional:1; gibi kullanımlar var. Bu nasıl mümkün oluyor? Değişkende : kullanılmış.

Teşekkürler!
acehreli (Moderatör) #2
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4527 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
İbrahim:
C++'da dosya uzantıları arasında bir fark var mıdır?

Dosyaları istediğimiz gibi adlandırabiliriz ve araç programlar da hiç şikayet etmeden kabul ederler. .h ve .cc gibi uzantılar daha çok insanlar için anlamlı; adına bakınca ne olduğunu görebiliyoruz.

struct'da bool transactional:1; gibi kullanımlar var.

Buna bit alanı (bit field) deniyor. O satır, transactional'in tek bitlik bir değişken olduğunu bildirir. Yapı içindeki benzer diğer üyeler olabildiği kadar aynı tamsayının parçaları haline gelirler. Örneğin, o yapıda beş tane tek bitlik üye var. Onların beşi de aynı int'in beş biti olarak tutulurlar. Böylece gereksizce yer harcanmamış olur. Hatta, o int'in geri kalan 27 (32 eksi 5) biti de ileride eklenebilecek başka bit alanları için beklemektedir.

C ve C++ standartları böyle üyelerin perde arkasında nasıl depolandıkları konusunu fazla serbest bıraktıklarından bit alanları taşınabilir çözümler olmayabilir. Biraz da bu yüzden, D dilinde bit alanları yoktur; kütüphane olanağı olarak halledilir:

  http://dlang.org/phobos/std_bitmanip.html

Ali
Doğrulama Kodu: VeriCode Lütfen resimde gördüğünüz doğrulama kodunu girin:
İfadeler: :-) ;-) :-D :-p :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O
Özel Karakterler:
Bağlı değilsiniz. · Şifremi unuttum · ÜYELİK
This board is powered by the Unclassified NewsBoard software, 20100516-dev, © 2003-10 by Yves Goergen
Şu an: 2017-11-18, 22:29:40 (UTC -08:00)