Forum: D Programlama Dili RSS
duraklatma ve indirme modülü(var mı?)
Sayfa:  önceki  1  2  3  sonraki 
canalpay (Moderatör) #16
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Yanıtlanan mesaj ID 2349
Hangi Linux dağıtımıydı?


Ubuntu. curl ile ilgili olup olmadığını bilmediğim ario'yu kurdum. Ayrıca konsoldan curl demiştim. Ubuntu, curl yok kuracaksan şu kodu al kur emri ver dedi onu kurdum.
canalpay (Moderatör) #17
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Kendi .a ve .so dosyalarınızı yükler misiniz ?
acehreli (Moderatör) #18
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4527 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Komut satırından kurmayı dener misin. Bende bir Ubuntu sanal makinede çalıştı:

sudo apt-get install curl

O işlem curl'ü sorunsuz kurduğunu söyledi ama başka bir şey denemedim.

Ali
canalpay (Moderatör) #19
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Ben zaten o komutu verdim ve sorunsuz kurdu.

Ancak libcurl.a libcurl.so gibi hiç bir şey yok.

libcurl.so'ya benzeyen şunlar var : libcurl.so.3, libcurl.so.4, libcurl.so.4.1.1

libcurl.a 'ya benzeyen bir şey yok.
acehreli (Moderatör) #20
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4527 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Anlaşılan, statik kütüphane yalnızca geliştirici (development) paketlerinde bulunuyormuş. Bir de şu pakedi dener misin: libcurl4-openssl-dev

Ali
canalpay (Moderatör) #21
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Tamam şimdi o belirttiğiniz dosyalara sahibim. Bir tane daha sorun çıktı ancak onuda yapınca her şey tamam olur herhalde :
Şöyle bir kodum var:
import curl;
int main()
{
  CURL *curl;
  CURLcode res;
 
  curl = curl_easy_init();
  if(curl) {
    curl_easy_setopt(curl, CURLOPT_URL, "curl.haxx.se");
    res = curl_easy_perform(curl);
 
    /* always cleanup */ 
    curl_easy_cleanup(curl);
  }
  return 0;
}

Derlemek için dmd -w -L-L/usr/lib -L-lcurl örnek.d komudunu giriyorum.
curl binding örnek.d ile aynı yerde ve dosya adıda curl.d .
Ve hata veriyor:
örnek.o:(.data+0xc): undefined reference to `_D4curl12__ModuleInfoZ'
collect2: ld returned 1 exit status
--- errorlevel 1
acehreli (Moderatör) #22
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4527 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Başka bir fikrim yok. Tam anlamadan, curl.d içindeki 'import std.string;' satırını kaldırınca derlendi:

// import std.string; 

ama çalışma sırasında hata verdi:

Segmentation fault

Belki curl.d tek başına kullanılmıyordur da o dcode projesinin bir parçasıdır. (?) :/

Ali
canalpay (Moderatör) #23
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Başka bir fikrim yok. Tam anlamadan, curl.d içindeki 'import std.string;' satırını kaldırınca derlendi: ama çalışma sırasında hata verdi::

Bende de aynı şey oldu.

Belki curl.d tek başına kullanılmıyordur da o dcode projesinin bir parçasıdır. (?) :/

Sanmıyorum. Bir iki şey daha deneyeceğim olmazsa yine sonraya atacağım.
Mengu (Moderatör) #24
Kullanıcı başlığı: NONSERVIAM
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 347 mesaj · Konum: Dersaadet
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
"örnek.o:(.data+0xc): undefined reference to `_D4curl12__ModuleInfoZ'"

hatasinin sebebi, import curl; diyerek import ettigin modulun derlenmemis olmasi. :) ben Pearl Studio'yu gelistirirken basima gelmisti.
http://www.mengu.net - some kind of monster
Bu mesaj Mengu tarafından değiştirildi; zaman: 2010-07-01, 13:48.
canalpay (Moderatör) #25
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
hatasinin sebebi, import curl; diyerek import ettigin modulun derlenmemis olmasi. :) ben Pearl Studio'yu gelistirirken basima gelmisti.

Evet onu zaten biliyoruz. Ancak sizde denerseniz göreceksiniz derlenmemesi için bir durum yok.  Ayrıca import std.string çıkarınca o hata kayboluyor. O zamanda parçalama arızası veriyor.

Yani hata daha farklı.
Mengu (Moderatör) #26
Kullanıcı başlığı: NONSERVIAM
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 347 mesaj · Konum: Dersaadet
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
canalpay on 2010-07-01, 13:53:
hatasinin sebebi, import curl; diyerek import ettigin modulun derlenmemis olmasi. :) ben Pearl Studio'yu gelistirirken basima gelmisti.

Evet onu zaten biliyoruz. Ancak sizde denerseniz göreceksiniz derlenmemesi için bir durum yok.  Ayrıca import std.string çıkarınca o hata kayboluyor. O zamanda parçalama arızası veriyor.

Yani hata daha farklı.

bununla bilahare ilgilenecegim, halledelim bu sorunu.

bana da az once sleep metodu lazim oldu. ben core.thread.Thread.sleep kullandim. aklinizda bulunsun.
http://www.mengu.net - some kind of monster
acehreli (Moderatör) #27
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4527 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Mengu:
bana da az once sleep metodu lazim oldu. ben core.thread.Thread.sleep kullandim. aklinizda bulunsun.

Teşekkür. Ben nedense onu kullanabilmek için bir Thread başlatmak gerektiğini düşünüyordum. sleep'in serbest bir işlev olması gerekir aslında. :/

Yazımı kolaylaştırmak için alias'tan da yararlanılabilir. Hatta sleep'in 100 nano saniye hassaslığı garip olduğundan başka bir işlev içine gizlenebilir:

import core.thread;
 
alias core.thread.Thread.sleep sleep;
 
void bekle(int saniye)
{
    sleep(saniye * 10_000_000);
}
 
void main()
{
    bekle(5);
}

Ali
Mengu (Moderatör) #28
Kullanıcı başlığı: NONSERVIAM
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 347 mesaj · Konum: Dersaadet
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
acehreli:
Mengu:
bana da az once sleep metodu lazim oldu. ben core.thread.Thread.sleep kullandim. aklinizda bulunsun.

Teşekkür. Ben nedense onu kullanabilmek için bir Thread başlatmak gerektiğini düşünüyordum. sleep'in serbest bir işlev olması gerekir aslında. :/

Yazımı kolaylaştırmak için alias'tan da yararlanılabilir. Hatta sleep'in 100 nano saniye hassaslığı garip olduğundan başka bir işlev içine gizlenebilir:

import core.thread;
 
alias core.thread.Thread.sleep sleep;
 
void bekle(int saniye)
{
    sleep(saniye * 10_000_000);
}
 
void main()
{
    bekle(5);
}

Ali

ustad bir de bu d'de timer isleri nasil oluyor? o konu hakkinda bilgilendirir misin?
http://www.mengu.net - some kind of monster
acehreli (Moderatör) #29
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4527 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Umarım bütün bunları biliyormuşum gibi bir izlenim vermiyorumdur. Ben de karanlıkta el yordamıyla ilerliyorum. :D

"Timer" derken ne kadar zaman geçtiğini ölçmekten bahsediyorsan std.perf.PerformanceCounter var:

import std.stdio;
import std.perf;
 
void main()
{
    auto kronometre = new PerformanceCounter;
 
    writeln("Enter'a basılınca ölçmeye başlayacağım...");
    stdin.readln();
 
    kronometre.start();
 
    writeln("Başladım... Yine Enter'a basılınca da durduracağım...");
    stdin.readln();
 
    kronometre.stop();
 
    writefln("Görüşmeyeli %s saniye geçmiş", kronometre.seconds);
    writefln("(Aslında tam olarak %s mili saniye,", kronometre.milliseconds);
    writefln("ve daha da tam olarak %s mikro saniye)", kronometre.microseconds);
}

Eğer bir işi belirli bir zaman sonra başlatmaktan bahsediyorsan, onun için bildiğim özel bir şey yok ama belki bir thread başlatılabilir ve o thread ilk olarak bir sleep kullanırsa, işine o kadar süre sonra başlamış olur.

Başka çözümler de bulunabilir. Örneğin işi thread başlatmak olan bir ana thread olur; onun bir thread listesi olur. Thread'leri o listedeki zamana göre başlatır.

(Thread demek istemiyorum "işletim dizisi" mi olacak yani? Kısaca "işletici" olur mu?)

Ali
Mengu (Moderatör) #30
Kullanıcı başlığı: NONSERVIAM
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 347 mesaj · Konum: Dersaadet
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
ustad ben de inceledim PerformanceCounter'i fakat pek bir sey anlamadim daha dogrusu yapmak istedigim seyi yapabilip yapamadigini anlamadim. ornegin, uygulamam 10 saniyede bir ekrana merhaba dunya yazdirsin. diyeceksin ki bunu sleep ile yap ama o zaman uygulama komple asleep :) ben ekrana her 10 saniyede bir merhaba dunya yazilirken, diger yazdiklarim da calissin istiyorum. buna timer deniyor.
http://www.mengu.net - some kind of monster
Doğrulama Kodu: VeriCode Lütfen resimde gördüğünüz doğrulama kodunu girin:
İfadeler: :-) ;-) :-D :-p :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O
Özel Karakterler:
Sayfa:  önceki  1  2  3  sonraki 
Bağlı değilsiniz. · Şifremi unuttum · ÜYELİK
This board is powered by the Unclassified NewsBoard software, 20100516-dev, © 2003-10 by Yves Goergen
Şu an: 2017-11-18, 00:34:03 (UTC -08:00)