Forum: D Programlama Dili RSS
Yönetici Olarak Çalışmaya Zorlama
Avatar
zekeriyadurmus #1
Kullanıcı başlığı: Talha Zekeriya Durmuş
Üye Eki 2012 tarihinden beri · 701 mesaj · Konum: Samsun/Türkiye
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Konu adı: Yönetici Olarak Çalışmaya Zorlama
Evet ilginç bir istekle yine buradayım. Memory uygulamam yönetici izni gerektiriyor ve ben programın bu haklar olmadan çalışmamasını sağlamak istiyorum bilirsiniz bazı win exelerinde açarken yönetici izni soruyor aynı olayı yapmak istiyorum.

Biraz araştırdım ve hiçbirşey bulamadım henüz.

Zekeriya
Bilgi meraktan gelir...
acehreli (Moderatör) #2
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4527 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Posix'te getuid() ve geteuid() imiş:
import std.stdio;
import core.sys.posix.unistd;
 
void main()
{
    if (geteuid() == 0) {
        writeln("root");
 
    } else {
        writeln("normal kullanıcı");
    }
}
Program kendisi UID'yi değiştirmediği sürece her ikisi de aynı değeri döndürürmüş.

Ali
Avatar
zekeriyadurmus #3
Kullanıcı başlığı: Talha Zekeriya Durmuş
Üye Eki 2012 tarihinden beri · 701 mesaj · Konum: Samsun/Türkiye
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Hocam bunu runtime kontrol etmek istemiyorum. Win uygulamaların bazılarında bir simge gözükür yönetici izni gerektiridğine dair. Derlerken bu seçenek belirtilip derleniyor galiba. Aynı şekilde derlerken böyle bir simge gelmesini ve yönetici izni verip vermediğini soran pencerenin gelmesini istiyorum. C# da bu iş çok kolay config dosyasına bunun için bir şey yazıyorsun oluyor.

Zekeriya
Bilgi meraktan gelir...
acehreli (Moderatör) #4
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4527 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Şu mu acaba?

  http://www.wikihow.com/Always-Run-an-Application-As-Admini…

Ali
acehreli (Moderatör) #5
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4527 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Konu dışı olarak, email sunucunda bir ayar sorunu olabilir. ddili'nden gönderilen bildirim mesajları sana ulaşmıyor:

This is the mail system at host gateway13.websitewelcome.com.

I'm sorry to have to inform you that your message could not
be delivered to one or more recipients. It's attached below.

For further assistance, please send mail to postmaster.

If you do so, please include this problem report. You can
delete your own text from the attached returned message.

                   The mail system

... mail for talhadurmus.com loops back to myself



Sanırım talhadurmus.com kapalı.

Ali
Avatar
zekeriyadurmus #6
Kullanıcı başlığı: Talha Zekeriya Durmuş
Üye Eki 2012 tarihinden beri · 701 mesaj · Konum: Samsun/Türkiye
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Evet hocam Web Sitesi kapalı bir süre de böyle kalacak. Aradığım tam olarak bu değil bir bunu derleme esnasında programa zorunlu kılmak istiyorum.
Bilgi meraktan gelir...
Avatar
zekeriyadurmus #7
Kullanıcı başlığı: Talha Zekeriya Durmuş
Üye Eki 2012 tarihinden beri · 701 mesaj · Konum: Samsun/Türkiye
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
http://stackoverflow.com/questions/3598824/how-to-force-my…

Burada c# için olan yöntem var ama hiçbir yerde D için bulamadım :S

Ve ayrıca olay manifest dosyasıyla alakalı galiba. Araştırmaya devam :)

http://forum.dlang.org/thread/mailman.781.1337090717.24740…

http://social.msdn.microsoft.com/Forums/vstudio/…?forum=…

Zekeriya
Bilgi meraktan gelir...
Bu mesaj zekeriyadurmus tarafından değiştirildi; zaman: 2013-10-04, 00:56.
Avatar
zekeriyadurmus #8
Kullanıcı başlığı: Talha Zekeriya Durmuş
Üye Eki 2012 tarihinden beri · 701 mesaj · Konum: Samsun/Türkiye
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Biraz daha zorlayınca resource file diye bir şey keşfettim ve aşağıda bu işlemlerin nasıl yapılacağını anlatıyor biraz karışık geldi açıkçası ama anladığım kadarıyla bu sayede programımızın içerisine herhangi bir dosyayı gömebilir, version tanımlaması gibi şeyler yapabiliriz.

Bunlar hoş şeyler :) D dilinde o kadar eksik varki (kütüphane anlamında) bunları kullanarak kendi kütüphanelerimizi oluşturabilir ve kullanabiliriz psapi.dll için bir binding oluşturdum şu an. Aynı şekilde resource için de bir D programı yapılabilir (GUI li :) )

http://wiki.dlang.org/Using_Windows_Resource_Files_with_D2

Zekeriya
Bilgi meraktan gelir...
Avatar
zekeriyadurmus #9
Kullanıcı başlığı: Talha Zekeriya Durmuş
Üye Eki 2012 tarihinden beri · 701 mesaj · Konum: Samsun/Türkiye
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
http://dsource.org/projects/bindings/browser/trunk burada işe yarar çok şey buldum :) İlk etapta Lexer ve Parser dikkatimi çekti :)

Zekeriya
Bilgi meraktan gelir...
Avatar
zekeriyadurmus #10
Kullanıcı başlığı: Talha Zekeriya Durmuş
Üye Eki 2012 tarihinden beri · 701 mesaj · Konum: Samsun/Türkiye
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Veeee bingoooo :)

[Resim: https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1269719_523543827734168_1697125230_o.jpg]

"Run as administrator" olayının beni buraya kadar götüreceğini bilememiştim. 1 taşta 2 kuş hatta ağaçtaki bütün kuşları kaçırmadan vurmak da diyebiliriz :) Icon, açıklama, yönetici izni, dosya ekleme her türlü olayı bu resources sayesinde yapabiliyormuşuz ki bu harika :)

Not: Sitedeki kod benim için çalışmamıştı sdk path leri hatalıydı (sürüm farklılıkları) bende aşağıdakini kullandım.
rc /i"C:\Program Files\Microsoft SDKs\Windows\v6.0\Include" /i"C:\Program Files\Microsoft SDKs\Windows\v6.0\VC\INCLUDE" /i"C:\Program Files\Microsoft Visual Studio 10.0\VC\atlmfc\include" resource.rc

Not2: (VisualD kullanıyorum dmd komutunu bilmiyorum) Bu çıkan res dosyasını belirtmek gerekiyor ki derleyici link ederken bilgileri bulabilsin.

Zekeriya
Bilgi meraktan gelir...
Doğrulama Kodu: VeriCode Lütfen resimde gördüğünüz doğrulama kodunu girin:
İfadeler: :-) ;-) :-D :-p :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O
Özel Karakterler:
Bağlı değilsiniz. · Şifremi unuttum · ÜYELİK
This board is powered by the Unclassified NewsBoard software, 20100516-dev, © 2003-10 by Yves Goergen
Şu an: 2017-11-21, 19:36:08 (UTC -08:00)