Forum: D Programlama Dili RSS
Unix domain socket örneği
Sayfa:  önceki  1  2 
darkofpain #16
Üye Ağu 2013 tarihinden beri · 58 mesaj
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Yanıtlanan mesaj ID 10161
Tüm hayallerim suya düştü :(

klasör yolunu doğru şekilde belirledim. enum soketİsmi = "/private/tmp/testsock";

./test --rol=sunucu olarak çalıştırdım

Nginx ayalarını şu şekilde yaptım

worker_processes  1;
 
#error_log logs/error.log;
#error_log logs/error.log notice;
#error_log logs/error.log info;
 
#pid logs/nginx.pid;
 
events
{
    worker_connections 1024;
}
 
http
{
    upstream webb 
    {
        server 127.0.0.1:3000;
        server unix:/private/tmp/testsock;
    }
    
    server
    {
        listen 80;
        server_name localhost;
        root /usr/local/test/application;
        
        location /
        {
            index index.html;
        }
    }
    
    server
    {
        root /usr/local/test/application;
        
        location /
        {
            proxy_set_header X-Forwarded-For $proxy_add_x_forwarded_for;
            proxy_set_header X-Forwarded-Proto $scheme;
            proxy_set_header Host $http_host;
            proxy_redirect off;
            proxy_pass http://webb;
        }
    }
}

ama çalışmadı düşündüğüm gibi olsaydı harika olacaktı :(
acehreli (Moderatör) #17
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4527 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Sistemler nazlı olur. :) Umarım debug işin uzun sürmez.

Ali
darkofpain #18
Üye Ağu 2013 tarihinden beri · 58 mesaj
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Malesef Nginx ile iletişim kurmuyor :(

Debug işin uzun sürmez'den kastınız nedir :)
acehreli (Moderatör) #19
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4527 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
darkofpain:
Debug işin uzun sürmez'den kastınız nedir :)

Elinde çalışmayan bir sistem var. Şimdi hatanın nereden kaynaklandığını bulmak ("debug etmek") gerekiyor. :)

Hiç bilmesem de en azından bir tutarsızlık var:


    upstream webb
    {
        server 127.0.0.1:3000;
        server unix:/private/tmp/testsock;
    }

Senin sunucu 127.0.0.1:3000 adresinde mi yoksa unix:/private/tmp/testsock adresinde mi? Nginx aynı sunucu (webb) için iki farklı server ayarı görünce ne yapar acaba?

Ali
darkofpain #20
Üye Ağu 2013 tarihinden beri · 58 mesaj
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
upstream webb
{
        server unix:/private/tmp/testsock;
}

böyle yaptığım zaman bile çalışmıyor malesef. ayrıca hepsini kontrol eder
darkofpain #21
Üye Ağu 2013 tarihinden beri · 58 mesaj
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Bir an aklıma geldi Nginx in error.log dosyasına baktım en son kayıt şu şekilde

2013/09/20 23:02:02 [crit] 1505#0: *1 connect() to unix:/users/darkofpain/localhost failed (38: Socket operation on non-socket) while connecting to upstream, client: 127.0.0.1, server: localhost, request: "GET /index.html HTTP/1.1", upstream: "http://unix:/users/darkofpain/localhost:/index.html", host: "localhost"

Çözemedim işi :(

Tarayıcı ekranında yazan

502 Bad Gateway
nginx/1.5.4
acehreli (Moderatör) #22
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4527 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Unix domain socket yerine TcpSocket oluyor mu?

D yerine C (veya başka bir dil) oluyor mu?

Ali
darkofpain #23
Üye Ağu 2013 tarihinden beri · 58 mesaj
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
TcpSocket ile sıkıntı yok C ile bir örnek buldum denedim ondada olmadı :(
Avatar
Salih Dinçer #24
Üye Ock 2012 tarihinden beri · 1912 mesaj · Konum: İstanbul
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Hatadan anladığım kadarıyla bir socket hatası ama sanki port ile alakalı. Yani iki nokta üst üsteler ne demek? Bir port olması gerekebilir...
Bilgi paylaştıkça bir bakmışız; kar topu olmuş ve çığ gibi üzerimize geliyor...:)
Doğrulama Kodu: VeriCode Lütfen resimde gördüğünüz doğrulama kodunu girin:
İfadeler: :-) ;-) :-D :-p :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O
Özel Karakterler:
Sayfa:  önceki  1  2 
Bağlı değilsiniz. · Şifremi unuttum · ÜYELİK
This board is powered by the Unclassified NewsBoard software, 20100516-dev, © 2003-10 by Yves Goergen
Şu an: 2017-11-20, 01:14:22 (UTC -08:00)