Forum: Ders Arası RSS
D'yi Android Altinda Derleme Sansimiz Var mi?
agora #1
Üye Tem 2013 tarihinden beri · 221 mesaj
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Konu adı: D'yi Android Altinda Derleme Sansimiz Var mi?
Selam D dosyalarini android altinda derleme gibi imkanimiz var mi? DMD kullanarak. GDC'ye dahi raziyim :) Debian Kit var ancak 512 mb gibi bi boyut var bu sorun yapiyor iste. Ornegin ben Python'u kullaniyorum :) Python ile calisabiliyorum.

Dlang forumlarinda nasil aratacagimi bilemedigim icin buraya yazayim dedim google'a dmd for android yazdim ancak cpluscplus c++ android gibi seyler cikti D'ye ait bi belge onume cikmadi

Bu goruntuler ise python ile calistigim andan. Istenirse konsolla da calisilabiliyor. Ancak ben Run yaparak hemen calistirdim. Tabii burada farkli olan noktasi ise Python yorumlanabilir oldugundan daha rahat. Ama simulasyon da olsa D ile calismayi isterdim telefonda :) Okula giderken, ise giderken, yataga uzandigimda vs. :)

[Resim: http://imgim.com/sc20130822-164104.png]

[Resim: http://imgim.com/sc20130822-163441.png]

[Resim: http://imgim.com/sc20130822-163548.png]
acehreli (Moderatör) #2
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4527 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
D ile ilgili bilgi ararken dlang'ı da dahil etmek işe yarıyor. Ben "dlang android" diye aratınca şu konuyu buldum:

  http://forum.dlang.org/thread/nmpbgwkdmydvfikdyorz@forum.d…

Dilin kendisinde teknik bir sıkıntı yok ama druntime'ı Android platformuna geçirecek gönüllü(ler) gerekiyor.

Eğer Android bugün desteklenmiyorsa neden olduğunu anlamıyorum çünkü gcc Android'i destekliyorsa gdc'nin asıl kod üreten arka tarafı da gcc olduğuna göre bu iş sanıldığından daha kolay olmalı. Ayrıntılarını bilmiyorum... :-/

Ali
agora #3
Üye Tem 2013 tarihinden beri · 221 mesaj
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
acehreli:
D ile ilgili bilgi ararken dlang'ı da dahil etmek işe yarıyor. Ben "dlang android" diye aratınca şu konuyu buldum:

  http://forum.dlang.org/thread/nmpbgwkdmydvfikdyorz@forum.d…

Dilin kendisinde teknik bir sıkıntı yok ama druntime'ı Android platformuna geçirecek gönüllü(ler) gerekiyor.

Eğer Android bugün desteklenmiyorsa neden olduğunu anlamıyorum çünkü gcc Android'i destekliyorsa gdc'nin asıl kod üreten arka tarafı da gcc olduğuna göre bu iş sanıldığından daha kolay olmalı. Ayrıntılarını bilmiyorum... :-/

Ali

Oyle olsa keske. Telefondan basit bi text editor ile girer ve derleme islemini yapardim :)

Yani D ile android uygulamalari gelistirmeyi de isterim orasi ayri :)

Ama d kodlarini cep telefonunun icinden calistirmak da guzel :) Android uygulamalarimi boyle gelistiriyorum :) Hic bilgisayari acmadan Java ile :)

D'nin bu konuda aktif olmasi gerekebiliyor :) Bazi IDE'lerin de bu platforma gecis yapmasi gerekiyo. Cogu insan artik uzandigi yerden sunu bunu yapayim diye dusunuyo cunku :)

Belki bi d konsolu yazilabilir java ile. tabii kodlari ayiklamak vs. kim bu isle ugrasacak ki :) bir sonraki olay dediginiz druntime vs. bu olaylarin de ayarlanabilmesi gerekiyo :)

Yukledigim gorsellerde de Python Konsol'u gcc ile calisabiliyo yani GCC'nin var oldugunu soyluyo. Keske dediginiz gibi Android platformuna tasima islemi yapilabilse hocam :)
Avatar
Salih Dinçer #4
Üye Ock 2012 tarihinden beri · 1912 mesaj · Konum: İstanbul
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Aslında bir D Konsolu yapılmış:
acehreli on 2013-06-25, 22:32:
Birisi vibe.d ile bir web konsolu yapmış:

  http://forum.dlang.org/post/kafankvgdyavqsbsdzzf@forum.dla…

Demosu:

  http://youtu.be/6Ycr4N1jb_g

Projesi:

  https://github.com/callumenator/dabble

Ali
Bilgi paylaştıkça bir bakmışız; kar topu olmuş ve çığ gibi üzerimize geliyor...:)
agora #5
Üye Tem 2013 tarihinden beri · 221 mesaj
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Evet Salih hocam onu gormustum. Ancak dusuk islemci gucu olan telefonlarda JavaScript sorun yapar. Ayrica vibe.d kullanilacaksa bi web server'a baglanmasi gerekecek bu da yine internet baglantisi gerektirir. Yine ayrica bu da yavaslatiyor maalesef :( bir cok uygulama gelistirdim internet baglantili uygulamalar cok kasinti yapiyor sebebi nedir bilmem.

interpreter anlaminda cok guzel evet tam da aranan sey. python'un buradaki avantaji python ile android'e uygulama yazilabiliyor, interpreter burada python ile yazilmis.

asil demek istedigim aradigim yani interpreter degil compiler :) tabii bu da cok zor ve yorucu bi is.
Doğrulama Kodu: VeriCode Lütfen resimde gördüğünüz doğrulama kodunu girin:
İfadeler: :-) ;-) :-D :-p :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O
Özel Karakterler:
Forum: Ders Arası RSS
Bağlı değilsiniz. · Şifremi unuttum · ÜYELİK
This board is powered by the Unclassified NewsBoard software, 20100516-dev, © 2003-10 by Yves Goergen
Şu an: 2017-11-19, 19:59:31 (UTC -08:00)