Forum: Ders Arası RSS
Immutable Sabiti
Avatar
Salih Dinçer #1
Üye Ock 2012 tarihinden beri · 1912 mesaj · Konum: İstanbul
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Konu adı: Immutable Sabiti
Merhaba,

Şurada, bu konuyu açmış ve aşağıdaki kodda yer alan testlerin farkını sormuştum. Sanırım cevaplayan çıkmıyor...:(
    // ubyte'da 8, ushort'da 16, uint'de 32 ve ulong'da 64 değerini üretir
    immutable typeLength = 8 * ubyte.sizeof;
 
void main() {
    immutable tl_mainde = 8 * ubyte.sizeof;
    int tl_integer = 8 * ubyte.sizeof;
 
    assert(tl_integer == 8); // TEST A
    assert(tl_mainde == 8); // TEST B
    assert(typeLength == 8); // TEST C
}

Dip Not: Bu arada bin konuyu geçmişsiz! Bu başlık 1001. thread, kutlama mı yapsak...:)
Bilgi paylaştıkça bir bakmışız; kar topu olmuş ve çığ gibi üzerimize geliyor...:)
Avatar
Salih Dinçer #2
Üye Ock 2012 tarihinden beri · 1912 mesaj · Konum: İstanbul
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Gönlümüzde her zamana "IMMUTABLE" kalacak D için küçük benim için büyük bir kod:
import std.stdio;
 
void main() {
           string D =
  252 ~ "|dDDDDDDDDDDd|" ~ 252;
  foreach(a; D) { string dD;
    foreach(i; 0..8) dD ~= 
  1 << i & cast(ubyte)(a+131) ?
         " o " : "   ";
           dD.writeln;
  }
}
D severlere hediyem olsun...:)
Bilgi paylaştıkça bir bakmışız; kar topu olmuş ve çığ gibi üzerimize geliyor...:)
acehreli (Moderatör) #3
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4527 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Ceviz'de D forumu mu açılmış? Haber verilmez mi. :)

Burada yalnızca testlerin farkını sorduğun için yalnızca onunla ilgili bildiğimi yazacağım. :) Derleyici özel bir eniyileştirme uygulamıyorsa hepsi de çalışma zamanında işletilir. 'static assert' olsaydı derleme zamanında işletilirdi.

Ali
Avatar
Salih Dinçer #4
Üye Ock 2012 tarihinden beri · 1912 mesaj · Konum: İstanbul
Grup üyelikleri: Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Teşekkürler hocam, sen de olmasan herhalde orada bir sorumu kendi kendime cevapladığım (kendin pişir kendin ye!) gibi soru sormamın hiç bir manası olmayacak...:)

Arkadaşlar isterseniz arada o foruma uğrayarak yeni D neferleri kazanalım. Örneğin aralıklar ve dilimleri öne çıkaracak şeyler yazarsak eminim yazılımcıların ilgisini çekecektir. Yani laf kalabalığı da yapsak ve/veya soru sorsak eminim çok faydası olacaktır. Sonuçta oranın ziyaretçi sayısı ve profili buraya göre ağır basıyor...
Bilgi paylaştıkça bir bakmışız; kar topu olmuş ve çığ gibi üzerimize geliyor...:)
acehreli (Moderatör) #5
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4527 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Salih, bu çabaların için teşekkürler. Eğer başkaları da benim gibiyse D forumundan haberleri bile yoktur. :) Ben yalnızca C/C++ ve Genel Programlama bölümlerine bakıyordum.

Ali
Doğrulama Kodu: VeriCode Lütfen resimde gördüğünüz doğrulama kodunu girin:
İfadeler: :-) ;-) :-D :-p :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O
Özel Karakterler:
Forum: Ders Arası RSS
Bağlı değilsiniz. · Şifremi unuttum · ÜYELİK
This board is powered by the Unclassified NewsBoard software, 20100516-dev, © 2003-10 by Yves Goergen
Şu an: 2017-11-19, 04:31:00 (UTC -08:00)