Forum: Projeler trileri RSS
uni.d'nin gerçeklenmesi için yardım
Sayfa:  önceki  1  2  3 
acehreli (Moderatör) #31
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4508 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Yanıtlanan mesaj ID 731
Fonksiyonların Türkçelerini dstring alacak şekilde ve dchar'larla uğraşacak şekilde yazalım.

Ali
canalpay (Moderatör) #32
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Tamam ama bu sürüm bilgileri tek bizim için önemli değil. Bir çok programda zaten benim yazdığım gibi Sürüm metni var. Bunlarda her sürüm ne eklenmiş ne düzeltilmiş yazar. Zaten sizde bunun farkındasınızdır. Ayrıca svn ile uğraşmaya değer mi o da ayrı bir konu.(Benim svn ile uğraşmadığımdan bilmiyorum.)

Ayrıca deneme ayrı olursa ben istersem onun programı ile muhattap olurum istersem olmam. Konsolda bile boşuna onun programının çıktısını göreceğim. İstedikten sonra bende gider onun programına bakarım ama ben kendiminkini geliştirirken sadece kendi programıma konsantre olmak isterim.

Neyse sizin istediğiniz gibi trileriSürüm'ü kaldırıyorum. denemelik'i de deneme'ye aktarıyorum. Sonuçta deneyimli olan siz olduğunuz için tartışmaya bile gerek yok.

acehreli:
Fonksiyonların Türkçelerini dstring alacak şekilde ve dchar'larla uğraşacak şekilde yazalım.

toupper ile tolower'ı dcharlı halini yazmaya çalışayım mı ? Şimdi dchar ile yazarsak resmen kütüphaneyi en baştan yazacağız yada durmadan türleri birbirine çevireceğiz. Yanılıyor muyum ?
acehreli (Moderatör) #33
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4508 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Projeye ekleri bir svn istemcisi ile yapıyorsun ama değil mi? Başka türlü olacağını sanmıyorum çünkü Google bizim projenin sürüm denetimi için svn kullanıyor.

svn uğraşılacak bir şey değil ki. Bu sürüm konusunda eksik olan tek şey, projeye ek yaparken bir de tek satırlık açıklama eklemek. Şu anda liste şöyle görünüyor:

  http://code.google.com/p/trileri/source/list

Sol tarafta sürüm numaraları ve ortada tek satırlık açıklama satırları. Bu ikisi trileriSürüm'ün eşdeğeri işte. Tek sorun, o listedeki bazı adımların açıklamaları eksik. O yüzden de projeye eklerkenki açıklama satırı önemli.

Eğer bir kodu onun programı veya benim programım diye nitelendirebiliyorsak, projeye dahil olmaması gerekir. Eğer projeye dahil oluyorsa herkese yararlıdır. A programcısının yararlı olduğunu düşünerek eklediği bir şeyi B programcısı neden yararsız bulabilir. Bunu gerçekten anlayamıyorum. (?) Çünkü gerçekten yararsız veya yanlışsa, proje sayfasında 'code review' yapılır ve negatif bir yorum bırakılır.

Eğer özel bir program da geliştiriyorsan ve bize yararı olacağını düşünmüyorsan o zaman o senin bilgisayarında kalır; bu projeyle ilgisi yoktur.

trileriSürüm'ü kaldırdığın için teşekkürler. Böylece onun içeriğini proje sitesi otomatik olarak hallediyor olacak. :)

dchar'lı sorularının nedeni, bu projenin amacının tam olarak ortaya konmamış olması. :) Ayrıca benim "Phobos'un varsayılan davranışı değiştirir" tanımım da artık yanlış olmaya başladı. Ben baştan gerçekten de onlarınkini ezen ve Türkçe davranan fonksiyonlar düşünmüştüm. Ama o ezme işini geride bıraktık: fonksiyonların ismi bile farklı. toupperT diyen Türkçe davranış alacak, toupper diyen ASCII.

Benim bir ihtiyacım var: "ali" gibi bir dizgiyi doğru olarak "ALİ" diye büyütecek bir fonksiyon. Gerçek bir ihtiyaç! :) Senin denemelerin doğrultusunda bu işin char ile zor olacağını anladık. (Aslında D'nin bu üç türünün sorunları biliniyor:

  http://www.prowiki.org/wiki4d/wiki.cgi?DanielKeep/TextInD

O sayfayı çok iyi öğrenmemiz gerek ama ben daha okumadım.

Bence şimdilik dstring ve dchar güzel. Daha sonra olabildiğince şablonlara çeviririz ve kod tekrarını azaltırız da... :)

Ali
canalpay (Moderatör) #34
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
acehreli:
Eğer bir kodu onun programı veya benim programım diye nitelendirebiliyorsak, projeye dahil olmaması gerekir. Eğer projeye dahil oluyorsa herkese yararlıdır. A programcısının yararlı olduğunu düşünerek eklediği bir şeyi B programcısı neden yararsız bulabilir. Bunu gerçekten anlayamıyorum. (?) Çünkü gerçekten yararsız veya yanlışsa, proje sayfasında 'code review' yapılır ve negatif bir yorum bırakılır.

Eğer özel bir program da geliştiriyorsan ve bize yararı olacağını düşünmüyorsan o zaman o senin bilgisayarında kalır; bu projeyle ilgisi yoktur.


Benim programım = benim geliştirdiğim program = benim şuanda yapmaya çalıştığım program = aslında yapmaya çalıştığım uğraştığım ama pek bir şey beceremediğim yinede yazmaya çalışırken çok şey öğrendiğim program bile denilemiyecek hello world çıktısının gelişmişi

Yani benim programım derken görev dağılımı yaptığınızda bana yapılmasını söyldiğiniz benimde yazmaya çalıştığım kod parçaları, küçük uygulamacıklar demek istedim. Yoksa benim programım derken benim kendime yazdığım program demek istemedim. Yani o yazıda ben şuan kendi yazmaya çalıştığım programcığı yazarken başka program(cık)larla uğraşmayayım. Zaten beceriksizim çıktıya bakarım Esat Beyin üzerinde çalıştığı program parçasının çıktısını benimkinin çıktısı sanarım diye söylemiştim.
acehreli:
Bence şimdilik dstring ve dchar güzel. Daha sonra olabildiğince şablonlara çeviririz ve kod tekrarını azaltırız da... :)
Evet çok güzel ama stringi nasıl dstring yada dstring nasıl string yaparız anlamadım. Eğer onlarıda anlarsam çok güzel olacak. Şablonlara çevirmeden önce şablon nedir nasıl kullanılır diye bir yazı bekliyorum sizden. Birazdan konusunu açarım.

acehreli:
dchar'lı sorularının nedeni, bu projenin amacının tam olarak ortaya konmamış olması. :) Ayrıca benim "Phobos'un varsayılan davranışı değiştirir" tanımım da artık yanlış olmaya başladı. Ben baştan gerçekten de onlarınkini ezen ve Türkçe davranan fonksiyonlar düşünmüştüm. Ama o ezme işini geride bıraktık: fonksiyonların ismi bile farklı. toupperT diyen Türkçe davranış alacak, toupper diyen ASCII.


Burdan pek bir şey anlamadım. Sanki ben size ayak bağı oldum projenin çapını küçülttüm sanıyorum. O zaman ben projeden çıkabilirim. Kendi başıma ilerler takıldığım soruları buradan sorarım. Hemde siz projenizi daha iyi ve daha hızlı yazarsınız. Türkçe'yi doğru kullanan bir kütüphanede edinmiş oluruz.
acehreli (Moderatör) #35
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4508 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
deneme.d, bizim projenin test programı: içinde hiçbir şey olmadan bile, derleyiciyi -unittest seçeneğiyle başlattığımız için işe yarıyor.

toupperT'yi dchar ve dstring ile çalışacak şekilde şöyle değiştirebilirsin:

dstring toupperT(dstring s)
{
    // burada da değişiklik gerekecek tabii
}

Öncelikle, bir projenin çapı ne kadar küçükse o kadar iyi olur. :) Ne kadar az kod, o kadar az hata... ;)

Proje hem senin önerin sayesinde, hem de benim 'toupper' kullanmanın karışıklık doğuracağını görmem sayesinde değişti. Hatta ileride fonksiyon isimlerini de harfBüyült, harfKüçült, vs. diye bile değiştirebiliriz. Açıklık güzel. Ama isimlerinde toupper'ı barındırmak da kütüphanede hangi fonksiyona eşdeğer olduğunu belgelemek açısından yararlı.

Sen çıkarsan birlikte proje geliştiremeyiz ama... ;) Olmaz... :)

Ali
canalpay (Moderatör) #36
Kullanıcı başlığı: Can Alpay Çiftçi
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 1133 mesaj · Konum: İzmir
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
acehreli:
Hatta ileride fonksiyon isimlerini de harfBüyült, harfKüçült, vs. diye bile değiştirebiliriz. Açıklık güzel.

Evet benimde aklımda var ama böyle olursa belki yabancılarda kullanır hemde phobos kütüphanesini öğreniririm diye istedim. Evet açıklıyorum daha stringin bile tüm özelliklerini bilmiyorum :-)

Bu arada toupperT'yi vöyle yaptım ama olmadı :
dstring toupperT(dstring giriş) 
{
    dstring I="I"d;
    dstring İ="İ"d;
    dstring i="i"d;
    dstring ı="ı"d;
    giriş=replace(giriş , ı , I);
    giriş=replace(giriş , i , İ);
    dstring sonGiriş = toupper(giriş);
    return sonGiriş;
}
Hata kodu ise :
tr\string.d(27): Error: function std.string.replace (immutable(char)[] s, immuta
ble(char)[] from, immutable(char)[] to) is not callable using argument types (im
mutable(dchar)[],immutable(dchar)[],immutable(dchar)[])
tr\string.d(27): Error: cannot implicitly convert expression (giri


Bakalım projeyi bir dbetikevine bir trilerine taşıyorum. Bir hata çıkmaz umarım. Aslında projeyi dbetikevinde geliştirip sonra trilere koysam iyi olur gibi. Çünkü siz bozuk kodun projeye girmesini istemiyorsunuz. Ama yinede svn kullanmak iyi oluyor.

Bu arada aslında sizin Türkçe locale konusunda yazdığınız fonksiyonu uni yerine şimdilik koysak çok iyi olur. Hem dchar ile yapıldığı için iyi olur. Bana da gerekiyor. Sonra Esat Bey yazdığında değiştirir.

Bu arada fonksiyona girilen ve foksiyonun döndürdüğü değer dstring mi dchar mı olacak ?
acehreli (Moderatör) #37
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4508 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Bu işin kolay bir yolu yok; çünkü toupper ve arkadaşları hep string alacak şekilde yazılmışlar. Kütüphane bize onların wstring ve dstring alanını vermediği sürece replace ve toupper'ı kullanarak yapamayız.

Söylediğin gibi, bu işin en kolayı toUniUpper ve arkadaşlarını kullanarak olacak. Eğer esatarslan52 toUniLower'ı yapıyorsa, sen de toUniUpper'dan başlayabilirsin.

Esat? Sen hangisini yapıyorsun?

Ali
Avatar
esatarslan52 (Moderatör) #38
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 142 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
acehreli:
Esat? Sen hangisini yapıyorsun?

Kusura bakmayın ben henüz kod yazmaya başlamadım. Ekstradan bazı şeyler oldu o yüzden fırsat bulamadım bişeyler yazmaya. Fakat bu gece toUniLower_tr ve toUniUpper_tr ile uğraşıcam.

Evet açıklıyorum daha stringin bile tüm özelliklerini bilmiyorum
Bende D nin strig tipini D.ershanede anlatılanlardan daha fazla bilimiyorum :-) . Ama çalışırken Ali hocamın daha öncede dediği gibi immutable char[] ın aliası olduğunu kafamdan çıkartmıyorum. İşleri daha da kolaylaştırıyor.

Bu arada aslında sizin Türkçe locale konusunda yazdığınız fonksiyonu uni yerine şimdilik koysak çok iyi olur. Hem dchar ile yapıldığı için iyi olur.
Evet eğer çok acilen bu fonksiyonlara itiyaç varsa buda olur.
emre413 (Moderatör) #39
Kullanıcı başlığı: Celal Emre ÇİÇEK
Üye Tem 2009 tarihinden beri · 62 mesaj · Konum: Kırıkkale
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Bu projeyi yaparken phobos'tan modüller ekleyebilir miyiz? Yoksa sadece kendi fonksiyonlarımızı ve modüllerimizi mi kullanacağız? Bir de ben yazdığım kodları buraya eklesem siz baksanız sonra biri projeye eklese olur mu? Hem burda sizlerin yorumlarıyla daha az hata payı olur hem bana kolaylık olur.
Avatar
esatarslan52 (Moderatör) #40
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 142 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
toUniUpper_tr() ve toUniLower_tr() fonksiyonlarını svn ye ekledim.

emre413:
Bu projeyi yaparken phobos'tan modüller ekleyebilir miyiz? Yoksa sadece kendi fonksiyonlarımızı ve modüllerimizi mi kullanacağız? Bir de ben yazdığım kodları buraya eklesem siz baksanız sonra biri projeye eklese olur mu? Hem burda sizlerin yorumlarıyla daha az hata payı olur hem bana kolaylık olur.
Varolan fonksiyonlar tam anlamıyla işimizi görüyosa kullanılmalı bence tekrardan aynı fonksiyonu yazmak zaman kaybettirir.

Bir de ben yazdığım kodları buraya eklesem siz baksanız sonra biri projeye eklesek olur mu? Hem burda sizlerin yorumlarıyla daha az hata payı olur hem bana kolaylık olur.
Kendi bilgisayarında iyice test ettikten sonra svn ye koymanda bir sakınca yok aslında. Eğer bir hata veya başka bir sorun varsa svn de ilgili değişikliğe yorum bırakırız sende yorumlara göre tekrardan düzenlemeleri yaparsın.
acehreli (Moderatör) #41
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4508 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Esat'a katılıyorum. unittest'lerden geçiyorsa kod iyidir :), ama istersen burada da bakabiliriz.

Ali
acehreli (Moderatör) #42
Kullanıcı başlığı: Ali Çehreli
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 4508 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Yanıtlanan mesaj ID 746
Esat, gayet güzel olmuş. Küçük küçük yorumlar yazdım. Onları da halledince tam olacak. ;)

Ali
Avatar
esatarslan52 (Moderatör) #43
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 142 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Yanıtlanan mesaj ID 746
emre413:
Şimdi farkettim tolower ve toupper string modülündelermiş, yani bu konuya uygun değiller yeni konu açıp oraya yazayım mı?

Düzenli olması açısından farklı başlıklarda bulunmaları iyi olur bence.
Avatar
esatarslan52 (Moderatör) #44
Üye Haz 2009 tarihinden beri · 142 mesaj
Grup üyelikleri: Genel Moderatörler, Üyeler
Profili göster · Bu konuya bağlantı
Phobos uni.d de başka Türkçeye uygun hale getirilecek fonksiyon yok kalmadı. isUniUpper() ve isUniLower()  "İ" ve "ı" için doğru sonuç veriyorlar.
Doğrulama Kodu: VeriCode Lütfen resimde gördüğünüz doğrulama kodunu girin:
İfadeler: :-) ;-) :-D :-p :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O
Özel Karakterler:
Sayfa:  önceki  1  2  3 
Forum: Projeler trileri RSS
Bağlı değilsiniz. · Şifremi unuttum · ÜYELİK
This board is powered by the Unclassified NewsBoard software, 20100516-dev, © 2003-10 by Yves Goergen
Şu an: 2017-10-18, 02:24:14 (UTC -07:00)